1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Theresa May spune că o Scoţie independentă nu va fi în UE. Guvernul respinge ideea unui nou referendum scoţian

Scoţia nu va face parte din Uniunea Europeană în cazul în care va obţine independenţa de Marea Britanie, a avertizat miercuri premierul britanic Theresa May, în timp ce purtătorul său de cuvânt a afirmat că, din punctul de vedere al Guvernului, Scoţia nu ar trebui să organizeze un nou referendum privind independenţa, transmite Reuters.

08 feb, 2017 | Agerpres

La referendumul din 2014, cei mai mulţi dintre scoţienii care au venit la vot au susţinut rămânerea ţării în Marea Britanie, dar discuţiile despre o nouă consultare publică au revenit în actualitate.

Partidul Naţional Scoţian (SNP) a anunţat că va exista un al doilea referendum dacă Londra nu ţine cont de punctul de vedere al scoţienilor în demersurile legate de Brexit.

Convocată miercuri să răspundă întrebărilor parlamentarilor, Theresa May a fost interpelată de un membru al SNP, care a întrebat-o dacă va continua demersurile pentru ieşirea Marii Britanii din UE dacă nu va exista, în prealabil, o poziţie comună la nivelul întregului Regat Unit.

'Se tot referă la interesele Scoţiei în UE, dar o Scoţie independentă nu va face parte din UE', a spus premierul May.

La scurt timp după afirmaţia făcută de Theresa May în Parlament, purtătorul de cuvânt al Guvernului britanic a spus că Executivul nu consideră că Scoţia trebuie să repete consultarea publică din 2014.

'A existat deja un referendum. A fost clar, hotărâtor şi legal. Ambele părţi au fost de acord să se supună rezultatelor', a spus oficialul

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO