Top autostrăzi noiembrie: Umbrărescu, Alpenside și Aktor au avut cele mai mari progrese pe șantiere

Topul constructorilor de autostrăzi în funcție de progresele din șantier este dominat din nou de firme românești: cele controlate de Dorinel Umbrărescu și Alpenside. Podiumul este completat de grecii de la Aktor, conform datelor actualizate pe luna noiembrie de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - Dum, 13 dec. 2020, 20:02
Top autostrăzi noiembrie: Umbrărescu, Alpenside și Aktor au avut cele mai mari progrese pe șantiere

Umbrărescu s-a remarcat pe Centura Bacău cu un progres de 17 puncte procentuale de la ultima raportare din septembrie. De altfel, la începutul lunii decembrie, au fost dați în trafic cei 16 kilometri la profil de autostradă din varianta ocolitoarea a Băcăului, parte din Autostrada Moldovei (A7).

Cel mai puternic constructor român a avansat cu circa 6 puncte procentuale și pe cele două loturi pe care le construiește din Drumul Expres Craiova – Pitești, tot raportat la stadiul lucrărilor din septembrie.

În ultima lună, constructorul român Alpenside a raportat la rândul său un avans de aproape 10 puncte procentuale pe lotul Râșnov – Cristian din Autostrada București – Brașov. Conform datelor actualizate pe luna noiembrie, primul segment de autostradă din Brașov este finalizat în proporție de aproape 80%. Acesta ar urma să fie dat în trafic după 17 decembrie.

În clasament urmează grecii de la Aktor, cu un progres de 2,12 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda. Rămâne de văzut dacă acest lot va putea fi dat în trafic până în vara anului viitor.

Turcii de la Alsim Alarko au ajuns la rândul lor la un grad de execuție de 3% pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), după un progres de 2 puncte procentuale.

Italienii de la Tirrena Scavi au înregistrat un avans de 1,5 puncte procentuale pe tronsonul 1 din Drumul Expres Craiova – Pitești, acesta fiind finalizat în proporție de 15,7%.

Următorii în top sunt austriecii de la Porr, cu un progres de 0,61 puncte procentuale pe lotul 1 Sibiu – Boița din Autostrada Sibiu – Pitești, până la un stadiu de 26,70%.

Și constructorul român Straco a avansat cu 0,58 puncte procentuale pe lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, semn că ar continua lucrările pe acest segment.

Mai departe, Strabag a raportat un progres de 0,1 puncte procentuale pe lotul Târgu Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania, ajungând la un grad de execuție de 22,10%.

Pentru alte mari proiecte de infrastructură monitorizate, precum Podul de la Brăila, datele nu au fost încă actualizate.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...