Top autostrăzi noiembrie: Umbrărescu, Alpenside și Aktor au avut cele mai mari progrese pe șantiere

Topul constructorilor de autostrăzi în funcție de progresele din șantier este dominat din nou de firme românești: cele controlate de Dorinel Umbrărescu și Alpenside. Podiumul este completat de grecii de la Aktor, conform datelor actualizate pe luna noiembrie de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Anemona Andone - Dum, 13 dec. 2020, 20:02
Top autostrăzi noiembrie: Umbrărescu, Alpenside și Aktor au avut cele mai mari progrese pe șantiere

Umbrărescu s-a remarcat pe Centura Bacău cu un progres de 17 puncte procentuale de la ultima raportare din septembrie. De altfel, la începutul lunii decembrie, au fost dați în trafic cei 16 kilometri la profil de autostradă din varianta ocolitoarea a Băcăului, parte din Autostrada Moldovei (A7).

Cel mai puternic constructor român a avansat cu circa 6 puncte procentuale și pe cele două loturi pe care le construiește din Drumul Expres Craiova – Pitești, tot raportat la stadiul lucrărilor din septembrie.

În ultima lună, constructorul român Alpenside a raportat la rândul său un avans de aproape 10 puncte procentuale pe lotul Râșnov – Cristian din Autostrada București – Brașov. Conform datelor actualizate pe luna noiembrie, primul segment de autostradă din Brașov este finalizat în proporție de aproape 80%. Acesta ar urma să fie dat în trafic după 17 decembrie.

În clasament urmează grecii de la Aktor, cu un progres de 2,12 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda. Rămâne de văzut dacă acest lot va putea fi dat în trafic până în vara anului viitor.

Turcii de la Alsim Alarko au ajuns la rândul lor la un grad de execuție de 3% pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), după un progres de 2 puncte procentuale.

Italienii de la Tirrena Scavi au înregistrat un avans de 1,5 puncte procentuale pe tronsonul 1 din Drumul Expres Craiova – Pitești, acesta fiind finalizat în proporție de 15,7%.

Următorii în top sunt austriecii de la Porr, cu un progres de 0,61 puncte procentuale pe lotul 1 Sibiu – Boița din Autostrada Sibiu – Pitești, până la un stadiu de 26,70%.

Și constructorul român Straco a avansat cu 0,58 puncte procentuale pe lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania, semn că ar continua lucrările pe acest segment.

Mai departe, Strabag a raportat un progres de 0,1 puncte procentuale pe lotul Târgu Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania, ajungând la un grad de execuție de 22,10%.

Pentru alte mari proiecte de infrastructură monitorizate, precum Podul de la Brăila, datele nu au fost încă actualizate.

Te-ar mai putea interesa și
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ale acestei ţări din Asia Centrală, care au justificat-o prin necesitatea......
Daniela Dărăban (ACUE): Eficienţa energetică rămâne cel mai bun combustibil pe care această ţară îl are, după care vorbim de investiţii în noi resurse
Daniela Dărăban (ACUE): Eficienţa energetică rămâne cel mai bun combustibil pe care această ţară îl are, după ...
Eficienţa energetică reprezintă cel mai bun combustibil şi abia apoi vorbim despre investiţii în noi resurse, iar în ...
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta ...
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre ...