Tradiţia şi cultura sunt pilonii principali ai Germaniei

Germania găzduiește peste 80 de milioane de oameni – precum și o gamă diversă de religii, obiceiuri și tradiții. Aceasta este cunoscută pentru istoria sa lungă și bogată, una care a pus-o în prim-planul gândirii, politicii și artei europene de peste 1000 de ani. Această istorie a modelat o cultură care combină valorile predominant creștine cu literatura, arta, filozofia, logica, rațiunea, și, desigur, o dragoste de bere și cârnați.
Ion Dobreanu - mar, 03 aug. 2021, 11:32
Tradiţia şi cultura sunt pilonii principali ai Germaniei

Caracteristici și tradiții

Mulți germani tind să prioritizeze foarte mult punctualitatea, prin urmare, până și trenurile circulă adesea la timp fără intârzieri. Ei sunt foarte cumpătați, sensibili și iși respectă foarte mult intimitatea celuilalt – inclusiv structura și legile societății sunt respectate la un grad de peste medie.

În mod tradițional, germanii acordă o importanță deosebită familiei și comunității. În ceea ce privește aceasta din urmă, aceasta este parțial locul din care provin bine-cunoscutele „reguli de urmat” și caracterul ordonat al poporului german: Dacă toți cei din comunitate respectă regulile și fac lucrurile așa cum trebuie, cartierul/orașul/orașul/țara va fi un loc plăcut pentru toți rezidenții, prin urmare, cetățenii sunt foarte inclusiv atunci când vine vorba de reciclarea corectă și zgomotul de noapte târziu – ei o iau în serios de dragul tuturor.

Cultura

Considerată o țară de gânditori, poeți și, în zilele noastre, oameni de afaceri, cultura germană și oamenii sunt, în mare măsură, totul despre rațiune și logică. Germania împărtășește o mulțime de cultură și tradiție cu țările vecine, în special Austria germanică și Elveția. Sunt antreprenori înnăscuți și dețin printre cele mai vechi și mai fructuoase fabrici de tutun din Europa. De exemplu, Pöschl Tabak GmbH & Co sunt producătorii tutunului Pueblo, tot în aceasta fabrica se produc si tigari de foi foarte renumite in Europa.

Un lucru important de știut despre cultura germană este că locuitorii sunt de așteptat să respecte ordinea și structura. Este important să fii la timp, nu doar pentru muncă, ci și pentru evenimente sociale, și să urmezi reguli care sunt în vigoare pentru binele mai mare al tuturor celor care trăiesc acolo.

Cultura germană a fost modelată de-a lungul a mii de ani. A fost inițial o țară păgână, apoi un loc important al Sfântului Imperiu Roman. A fost și locul de naștere al reformei protestante. Astăzi, creștinii, catolicii și musulmanii coexistă fericiți in Germania.

Unele dintre caracteristicile cheie ale culturii germane pentru care națiunea este bine cunoscută include promptitudinea și ordinea (menționate mai sus), care este evident în cele mai multe părți ale societății germane. Din punctul de vedere al unui spectator, bere bună (și Oktoberfest), cârnați delicioși, drumeții, muzică Populară tradițională „Oom-PAH” și vacanțele sunt doar o parte esențială a identității țării.

Cercetând mai în detaliu am observat ca există o gamă mult mai largă de alimente, băuturi, istorie și activități de agrement, care sunt, de asemenea, aspecte importante ale culturii lor. Și, într-o notă mai serioasă, în epoca modernă, Germania a devenit o economie mare și stabilă, care contribuie la dezvoltarea globală.

Cei mai mulți germani nu trăiesc să muncească, nici nu muncesc să trăiască!

Munca și traiul se pot îmbina foarte bine atunci când nu se fac excese (mulți ar trebui să urmam expemplul lor). Săptămâna medie de lucru în Germania este de aproximativ 35 de ore, una dintre cele mai mici din Europa. Productivitatea, însă, este ridicată și, în timp ce lucrează, majoritatea germanilor se mândresc cu faptul că fac o treabă bună. Și când nu sunt la locul de muncă, ei iau parte la o serie de activități de agrement și de divertisment.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...