1EUR = 4.7274 RON | Bucureşti 30 º

News

Traian Băsescu, despre proteste: O dispută profundă, bazată pe manipulare de ambele părţi

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, referindu-se la protestele de la Piaţa Victoriei şi de la Palatul Cotroceni, că, în realitate, România se confruntă cu o "dispută profundă, bazată pe manipulare de ambele părţi", informează Mediafax. 

12 feb, 2017 | Mediafax

"În realitate, suntem într-o dispută profundă, bazată pe manipulare de ambele părţi", a susţinut Traian Băsescu, într-o emisiune a televiziunii publice, ca reacţie la protestele din Piaţa Victoriei şi din faţa Palatului Cotroceni, întrebat despre cele două proteste, din Piaţa Victoriei şi de la Palatul Cotroceni, informează Mediafax.

El a mai spus că protestatarii din Piaţa Victoriei cer demisia guvernului Grindeanu, lucru cu care el este de acord.

"Corectă abordare. Guvernul Grindeanu şi-a încheiat mandatul, pentru că a încercat să mintă o populaţie întreagă. Tot în Piaţa Victoriei cetăţenii cer să nu se atingă nimeni de Codul Penal. Greşit! Avem obligaţia să corectăm articole din Codul Penal, pentru că sunt peste 55 de hotărâri ale CCR care stabilesc neconstituţionalitatea unor articole din lege. Şi nu sunt orice articole, ci articole neclare la abuzul în serviciu, sunt articole care diminuează dreptul la apărare a celor acuzaţi, sunt articole prin care nu se garantează dreptul la apărare samd. Deci sunt articole extrem de importante pentru un Cod Penal şi pentru un stat de drept", a menţionat fostul şef al statului, amintind şi de Directiva 343 a Uniunii Europene.

Băsescu mai spus că şi cei din faţa Palatului Cotroceni au în parte dreptate.

"Ei spun să nu plece guvernul. Nu au dreptate! Guvernul trebuie să plece. Tot la Cotroceni se spune: să plece preşedintele. Nu au dreptate. Nu au cum să aibă dreptate. Ei spun: guvernul să continue, ceea ce nu e corect, dar mai cer să se respecte rezultatul alegerilor, iar aici au dreptate. Deci nu putem să ne gândim că pleacă acest guvern şi vin eu cu guvernul meu. Cei de la Cotroceni au dreptate atunci când spun: abia s-au desfăşurat alegeri, vrem ca cei care au câştigat alegerile să conducă ţara conform perceptelor democraţiei", a adăugat Traian Băsescu.
Citeşte integral ştirea pe Mediafax la linkul care poate fi accesat aici.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO