1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Traian Băsescu nu a mai solicitat cetăţenia Republicii Moldova, dar nu a renunţat la idee

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, nu a mai solicitat cetăţenia Republicii Moldova în cadrul vizitei întreprinse joi la Chişinău, în pofida anunţului făcut de o bună parte a presei de pe ambele maluri ale Prutului, explicând că 'situaţia politică din Moldova nu este prielnică în prezent pentru astfel de acţiuni', relatează portalul Unimedia.

03 apr, 2015 | Agerpres

'Am declarat anterior că, în prima mea vizită efectuată la Chişinău în calitate de fost preşedinte, voi solicita cetăţenia Republicii Moldova. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu această solicitare de a deveni cetăţean al Republicii Moldova', a menţionat Traian Băsescu.

Preşedintele moldovean în exerciţiu Nicolae Timofti a subliniat că Băsescu ar putea primi oricând cetăţenia moldovenească. 'Având în vedere că dumneavoastră aţi oferit multor cetăţeni moldoveni cetăţenia României, cred că nu este o problemă ca noi să vă acordăm cetăţenia Republicii Moldova. Vreau să vă mulţumesc şi să vă doresc sănătate şi succes', a spus Timofti.

Cu ocazia acestei vizite în capitala Republicii Moldova, fostul preşedinte român a fost decorat cu ordinul 'Ştefan cel Mare', 'în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice'.

Agerpres

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO