1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

News

Transport gratuit pentru elevii şi studenţii din Bucureşti la evenimentele culturale - proiect

Preşcolarii, şcolarii, liceenii şi studenţii care merg în grupuri organizate la manifestările pregătite de instituţiile publice de cultură de interes local ale Municipiului Bucureşti ar putea beneficia de transport gratuit pe mijloacele RATB, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi de miercuri a şedinţei Consiliului General al Capitalei.

19 sep, 2016 | Agerpres

De asemenea, instituţiile de cultură beneficiare indirecte ale acestei facilităţi vor avea obligaţia de a nu cuprinde cheltuielile de transport în preţul biletului de acces la spectacol, reiese din acelaşi proiect.

Costurile vor fi suportate în limita subvenţiei aprobate în bugetul Municipiului Bucureşti, la capitolul Transporturi - subvenţii pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif (subvenţie RATB).

În expunerea de motive se arată că preşcolarii şi şcolarii au mai beneficiat de-a lungul timpului de transport gratuit către instituţiile publice de cultură ale căror repertorii se adresează copiilor, dar că această gratuitate a fost sistată în 2014, la solicitarea conducerii RATB.

În raportul de specialitate se precizează că Municipiul Bucureşti are în subordine 22 de instituţii publice de cultură, dintre care 15 instituţii de spectacol şi două muzee de importanţă naţională. Printre acestea se numără: Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Municipiului Bucureşti, Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti, Biblioteca Metropolitană, Casa de cultură Friedrich Schiller, Universitatea Populară Ioan Dalles, Şcoala de Artă Bucureşti, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, ARCUB şi CREART.

Dintre instituţiile publice de spectacole fac parte Circul Globus şi Opera Comică pentru Copii, precum şi teatrele Odeon, Bulandra, Nottara, Teatrul de Comedie, Metropolis, Constantin Tănase, Teatrul Mic, Masca, Evreiesc de Stat, Ţăndărică, Ion Creangă, Excelsior, Stela Popescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO