Tudose, despre dezastrul de la fondurile structurale: „Au fost trimise spre decontare facturi de 170 de milioane de euro”

Fondurile europene sunt unul dintre principalele motoare de creştere economică şi dezvoltare a României, afirmă premierul Mihai Tudose, precizând că au fost acreditate toate autorităţile de management şi au fost transmise spre decontare facturi de peste 170 de milioane de euro.     
Economica.net - lun, 07 aug. 2017, 17:35
Tudose, despre dezastrul de la fondurile structurale:
„Fondurile Europene sunt unul dintre principalele motoare de creştere economică şi dezvoltare a României. Din păcate, mult timp situaţia în acest domeniu a fost blocată. Mă bucur că echipa condusă de dna ministru Rovana Plumb a înţeles importanţa acestui domeniu şi a reuşit să recupereze decalajele, astfel încât să acredităm toate autorităţile de management”, a scris Tudose, luni, pe Facebook. 

Potrivit şefului Executivului, România poate trimite cereri de rambursare către Comisia Europeană şi pe ultimele patru programe operaţionale: PO Infrastructură Mare, PO Competitivitate, PO Regional şi PO Capital Uman. 

Citeşte şi:

Dezastrul absorbţiei de bani europeni continuă: doar 3 milioane de euro, fonduri structurale atrase în şase luni

„Este un pas important pentru că vorbim de programe ce însumează peste 21,5 miliarde de euro. Au fost transmise deja spre decontare facturi de peste 170 de milioane de euro. Îmi doresc să continuăm în acelaşi ritm, astfel încât să ne atingem obiectivele privind absorbţia banilor europeni”, a mai afirmat Tudose. 

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a anunţat, vineri, că s-a finalizat procesul de acreditare pentru autorităţile care gestionează Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), Programul Operaţional Competitivitate (POC), Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 (POR) şi Programul Operaţional Capital Uman (POCU), în condiţiile în care România a transmis deja Comisiei Europene solicitări de rambursare în valoare de 172 de milioane de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Piața auto românească, tot mai puțin importantă în Europa
Piața auto românească, tot mai puțin importantă în Europa
Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a dat publicității astăzi raportul înmatriculărilor de mașini ...
Schemă nouă de sprijin pentru populație și firme, de la 1 februarie. Noi plafonări și compensări pentru facturile de energie și gaze, cât câștigă clienții
Schemă nouă de sprijin pentru populație și firme, de la 1 februarie. Noi plafonări și compensări pentru facturile ...
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat noi măsuri de sprijin pentru populație și firme. Pentru consumatorii casnici plafoanele ...
Ghidul de tratament al pacienţilor cu boala Covid-19 în centrele de evaluare a fost oficializat. Ce prevede documentul
Ghidul de tratament al pacienţilor cu boala Covid-19 în centrele de evaluare a fost oficializat. Ce prevede documentul
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească centrele de evaluare pentru Covid-19 ca să fie avizate de Direcţiile ...