1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

News

Tudose: Majorarea salariilor angajaţilor din sistemul penitenciar, discutată în şedinţa de Guvern de miercuri

Proiectul de act normativ pentru majorarea salariilor angajaţilor din sistemul penitenciar va fi discutat în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat premierul Mihai Tudose.

30 aug, 2017 | Agerpres

Premierul a precizat că demersurile necesare pentru pregătirea acestui proiect de act normativ au fost motivul pentru care şedinţa Executivului a fost amânată de la ora 14,00 la ora 15,30.

'Este o promisiune pe care am făcut-o împreună, domnul ministru şi cu mine, acum trei săptămâni cred, lucrătorilor din penitenciare, că în cursul lunii august rezolvăm problema', a declarat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că au fost obţinute toate avizele pentru acest proiect de act normativ.

'Legea 152/2017 a fost aprobată şi avem Ordonanţa 99/ 2016, prin care s-a mărit nivelul de salarizare pentru funcţionarii cu statut special din categoria ordine publică şi siguranţă naţională. Funcţionarii cu statut special din penitenciare fac parte din această categorie, însă n-au fost prinşi în ordonanţa respectivă. În felul acesta, a apărut o diferenţă de salarizare între cei făcând parte din aceeaşi categorie, familie ocupaţională. Proiectul de ordonanţă de urgenţă are două aliniate, prevede că în limitele celor 10%, a ordonanţei precedente, majorarea salarială se aplică şi funcţionarilor publici cu statut special din penitenciare, din ANP', a a mai afirmat Toader.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO