Ultima zi de înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021. De mâine, cei înscriși pot cere voucherele ce la va asigura un discount de până la 400 de lei

Românii interesați să participe în programul guvernamental Rabla pentru electrocasnice se mai pot înscrie în platforma dedicată a Administrației Fondului pentru Mediu până astăzi, joi, 20 mai, ora 23:59. De mâine, doar cei care și-au făcut cont pot selecta produsele pentru care doresc voucher și care se află în prima etapă a programului, respectiv mașini de spălat vase, mașini de spălar rufe și frigidere. Sunt 70.000 de vouchere disponibile.
Alina Stanciu - joi, 20 mai 2021, 14:50
Ultima zi de înscriere în Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021. De mâine, cei înscriși pot cere voucherele ce la va asigura un discount de până la 400 de lei

Programul rabla pentru electrocasnice 2021: Astăzi, la ora 23:59, se încheie prima etapă a programulu guvernamental Rabla pentru electrocasnice prin care se dau vouchere în valoare de până la 400 de lei celor care dau un produs electrocasnic vechi în schimbul unuia nou. Este etapa în care persoanele fizice s-au putut înscrie în platforma AFM dedicată, prin crearea unui cont, pentru a putea primi ulterior voucherul ce le va asigura reducerea de preț aferentă. De mâine, 21 mai, de la ora 10:00 și până în data de 03.06.2021, începe perioada de selecție a voucherelor în care persoanele fizice pot solicita generarea de vouchere pentru mașini de spălat rufe/vase și frigidere.

Potrivit informațiilor furnizate de ministrul Mediului Barna Tanczos,  pentru cele trei categorii de produse vor fi disponibile peste 70.000 de vouchere, bugetul alocat fiind de 30 de milioane de lei.

Din datele ministerului, până acum s-au înscris în program aproximativ 155.000 de persoane. Numărul total de vouchere disponibile pe toată perioada Programului, pentru cele 9 categorii de produse, este de aproximativ 200.000.

Ce trebuie să faceți în a etapa ce începe mâine

Așadar, de mâine, persoanele interesate vor putea selecta vouchere pentru: mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, mașini de spălat vase și pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare. Acest lucru se poate face intrând în contul personal creat pe site-ul AFM dedicat. Generarea de vouchere se realizează din meniul situat în partea din stânga sus al aplicației. Utilizatorul autentificat va selecta opțiunea „Generează voucher” din meniu și va fi redirecționat către pagina unde poate genera voucherele. Ulterior, din lista „Tip voucher” va selecta dispozitivul electrocasnic pentru care dorește generarea voucherului, va confirma prin bifă că nu are datorii la bugetul local și de stat și apoi va selecta butonul „Salvează”.

Voucherele astfel generate vor fi activate de către Administrația Fondului pentru Mediu Mediu (AFM). Acest lucru o să fie evidențiat în fereastra de afișare a voucherelor. După activarea acestora de către AFM, voucherele se pot utiliza în cel mult 15 zile de la data activării acestora de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Cum se folosește voucherul

Cei care aleg să meargă la un magazin fizic pentru achiziția aparaturii electrocasnice, vor putea arăta voucherul pe telefonul mobil, intrînd în aplicație. Pot, de asemenea, să printeze voucherului și să îl prezinte comerciantului. Descărcarea voucherului se realizează prin accesarea butonului „Descarcă” din dreptul respectivului voucher. Utilizatorul o să fie îndrumat să selecteze o
locație unde să salveze voucherul pe dispozitivul personal.

Voucherul se poate folosi și în magazinele on-line prin copierea codului de voucher și lipirea acestuia (copy/paste) în câmpul pus la dispoziție în site-ul comerciantului.
Voucherele se pot utiliza o singură dată, iar utilizatorul are obligația de a încărca în aplicația de pe site-ul AFM copia scanată a cărții / buletinului de identitate și declarația pe proprie răspundere până la momentul utilizării acestora.

Neîndeplinirea acestei condiții va rezulta în imposibilitatea utilizării acestora la momentul efectuării tranzacției.

Ce valoare au voucherele 

  • 400 lei- pentru mașinile de spălat rufe- cel puțin clasa energetică C
  • 400 de lei – pentru mașinile de spălat vase având cel puțin clasa energetică D
  • 400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare cu clasa energetică cel puțin E

Persoana fizică aprobată beneficiază de valoarea unui voucher la achiziționarea unui echipament din lista menționată anterior, în schimbul predării unui echipament uzat echivalent. Excepție fac mașinile de spălat vase având clasa energetică cel puțin D, precum și a uscătoarelor de rufe cu clasă de eficiență energetică veche cel puțin A++, în schimbul cărora  se poate preda oricare dintre echipamentele electrice și electronice de uz casnic aflate în program ( mai puțin laptopuri și tablete vechi).

Citește și

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cea mai mare cantitate de porumb boabe din ţară, respectiv 3,6 milioane de tone, a fost obţinută anul trecut în regiunea Sud-Est, unde sunt incluse judeţele Brăila, Buzău, Constanţa,......
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia a declarat că a cucerit oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei, şi întreaga regiune Lugansk, transmite duminică ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,03 miliarde lei, la finalul lunii mai 2022, în creştere ...
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR a anunțat că de luni, 4 iulie, reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1 pe ...