1EUR = 4.8280 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Un milion de angajaţi din sectorul public din Germania au obţinut o majorare salarială de 8%, după mai multe zile de grevă

După mai multe zile de grevă, landurile germane au ajuns la un nou contract colectiv de muncă cu angajaţii din sectorul de stat, incluzând profesori, poliţişti şi asistente medicale, pentru o majorarea salarială de 8% care va fi implementată în trei tranşe pe parcursul următoarelor 33 de luni, informează Bloomberg.

03 mar, 2019 | Agerpres

Germania vrea să îmbunătăţească serviciile precum creşele pentru mamele care muncesc însă are probleme în a găsi angajaţi care să ocupa locurile de muncă deoarece salariile în sectorul de stat sunt scăzute, există alte locuri de muncă mai bine plătite, iar rata şomajului este la un minim istoric, scrie Agerpres.

Potrivit noului contract colectiv de muncă, care afectează aproximativ un milion de angajaţi din sectorul public, landurile germane vor majora, retroactiv, salariile cu 3,2% de la 1 ianuarie 2019, a anunţat confederaţia sindicală Ver.di într-un comunicat publicat sâmbătă. O nouă majorare salarială de 3,2% va intra în vigoare în luna ianuarie 2020, urmată de una de 1,4% în luna ianuarie 2021.

"Acesta este cel mai bun rezultat din ultimii ani şi o veste bună pentru angajaţii din sectorul public" a declarat preşedintele Ver.di, Frank Bsirske după ce părţile au ajuns la un acord în cursul zilei de sâmbătă. "Am îmbunătăţit atractivitatea unui loc de muncă în sectorul public atât pentru cei care se află la începutul carierei cât şi pentru muncitorii calificaţi. Este un câştig atâ pentru sindicate cât şi pentru angajatori", a adăugat Frank Bsirske.

Majorarea salariilor în Germania este o veste bună pentru oficialii Băncii Centrale Europene, care se luptă cu o inflaţie redusă în zona euro. Oficialii BCE se întâlnesc pe data de 7 martie pentru a decide dacă încetinirea ritmului de creştere în zona euro este suficientă pentru a decide noi stimulente monetare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO