Universitatea din Bucureşti: S-au înscris 21.000 de candidaţi. În medie sunt 4,6 candidaţi pe un loc bugetat

Aproximativ 21.000 de candidaţi s-au înscris la programele de studii universitare de licenţă ale Universităţii din Bucureşti, înregistrându-se o medie de 4,6 candidaţi pe un loc finanţat de la bugetul de stat, a informat, miercuri, unitatea de învăţământ.
Economica.net - mie, 26 iul. 2017, 14:09
Universitatea din Bucureşti: S-au înscris 21.000 de candidaţi. În medie sunt 4,6 candidaţi pe un loc bugetat

Înscrierile pentru sesiunea din iulie a admiterii la toate cele 19 facultăţi din cadrul univeristăţii s-au încheiat miercuri.

În urma opţiunilor absolvenţilor de Bacalaureat, facultăţile au raportat 20.812 de candidaţi înscrişi la studii universitare de licenţă.

La Facultatea de Administraţie şi Afaceri sunt 7,5 candidaţi/loc, cele mai căutate specializări fiind: Administrarea Afacerilor (10,1 candidaţi/loc), Marketing (7,3 candidaţi/loc), Business Administration (7,2 candidaţi/loc).

La Facultatea de Biologie sunt 4,1 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Biochimie (5,6 candidaţi/loc), Biologie (4,8 candidaţi/loc).

Pentru Facultatea de Chimie vor concura 2,6 candidaţi/loc, cele mai căutate specializări fiind: Chimie medicală (7,1 candidaţi/loc) şi Chimie farmaceutică (3,3 candidaţi/loc).

La Facultatea de Drept sunt 4,5 candidaţi/loc, la cea de Fizică – 1,4 candidaţi/loc, la Filosofie – 1 candidat/loc.

La Geografie – 6,9 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Geografia Turismului (8,3 candidaţi/loc), Hidrologie-Meteorologie (8 candidaţi/loc), Planificare teritorială (7,9 candidaţi/loc), Geografie (7,7 candidaţi/loc), Cartografie (7,3 candidaţi/loc). Absolvenţii de liceu nu s-au înghesuit la Facultatea de Geologie şi Geofizică, unde este e un candidat pe loc.

În schimb, la Facultatea de Istorie sunt 4,2 candidaţi/loc, cei mai mulţi la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (7,1 candidaţi/loc) şi Istorie (3,1 candidaţi/loc).

La Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării sunt 6,5 candidaţi/loc, tinerii preferând specializări ca Publicitate (10,3 candidaţi/loc), Jurnalism (5,9 candidaţi/loc), Comunicare şi Relaţii Publice (5,3 candidaţi/loc).

La Facultatea de Litere s-au înscris 2,7 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Limba şi Literatura Română – Limbă şi Literatură Modernă (4 candidaţi/loc), Comunicare şi Relaţii Publice (3 candidaţi/loc).

Concurenţă mare este la Facultatea de Limbi Străine, unde sunt 7,9 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări: Limbi Moderne Aplicate (71,7 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Portugheză (24,4 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Italiană (22,6 candidaţi/loc), Limbă şi Literatură Rusă (16,6 candidaţi/loc), Studii Americane (11,9 candidaţi/loc).

Şi la Facultatea de Matematică şi Informatică s-au înscris mulţi: 7,2 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Calculatoare şi tehnologia informaţiei (17,3 candidaţi/loc), Informatică (4,8 candidaţi/loc).

La Facultatea de Psihologie şi ştiinţele Educaţiei sunt 4,2 candidaţi/loc, cele mai căutate specializări au fost: Psihologie (8,4 candidaţi/loc), Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (3,6 candidaţi/loc).

Potrivit Universităţii din Bucureşti, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială s-au înscris 4,5 candidaţi/loc. Cele mai căutate specializări au fost: Resurse Umane (9,4 candidaţi/loc), Sociologie (3,9 candidaţi/loc), Asistenţă Socială (3,8 candidaţi/loc).

De asemenea, la Facultatea de Ştiinţe Politice sunt 2,2 candidaţi/loc, cei mai mulţi la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene în limba engleză (3,5 candidaţi/loc), Studii de Securitate (3 candidaţi/loc).

La Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ – un candidat pe un loc, la fel şi la Facultatea de Teologie Baptistă şi la Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Fiecare facultate a decis asupra propriei modalităţi de admitere la studii universitare de licenţă: examen, media de la bacalaureat, media de la bacalaureat şi eseu motivaţional şi formulă mixtă, mai informează Universitatea din Bucureşti.

Rezultatele vor fi afişate sâmbătă, 29 iulie.

Pentru admiterea din acest an, Universitatea din Bucureşti a oferit candidaţilor cazare gratuită în căminele proprii, 167 de candidaţi şi 28 de însoţitori au optat pentru un loc în căminele UNIBUC.

A doua sesiune de admitere la facultăţile UNIBUC va fi organizată în perioada 1 – 20 septembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Lista autostrăzilor şi drumurilor expres preluate de CNIR de la CNAIR, după operaţionalizarea sa
Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a preluat de la Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o serie de proiecte de infrastructură rutieră, în baza......
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat – Xi Jinping, la întâlnirea cu premierul olandez
Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi frânat, a declarat preşedintele chinez Xi Jinping, care l-a primit miercuri ...
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
Autoritatea pentru concurenţă din Polonia a amendat Amazon cu 7,8 milioane de dolari
 Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 ...
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct ...