1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

IT&C

Utilizatorul mediu de telefonie mobilă consumă 167 MB trafic de internet şi trimite 74 de SMS-uri lunar - ANCOM

Utilizatorul mediu de telefonie mobilă a consumat 167 MB trafic de internet, a trimis 74 de SMS-uri şi a vorbit 251 de minute lunar, în primul semestru din 2015, informează, marţi, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

23 feb, 2016 | Agerpres

'Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă şi internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 167 MB trafic de internet mobil, trimite 74 de SMS-uri naţionale (dintre care 64 în reţea proprie şi 10 în afara reţelei) şi sună în medie 251 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (193 de minute), cât şi în afara reţelei (58 de minute)', se arată într-un comunicat al ANCOM.

De asemenea, un utilizator ocazional de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 56 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri naţionale (din care 21 în reţea proprie şi 3 în afara reţelei) şi sună în medie 83 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (64 de minute), cât şi în afara reţelei (19 minute), scrie Agerpres.

'Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă şi internet pe mobil consumă lunar 501 MB trafic de internet, trimite 222 SMS-uri naţionale (din care 192 în reţea proprie şi 30 în afara reţelei) şi sună în medie 753 de minute de pe terminalul propriu atât în reţea (579 de minute), cât şi în afara reţelei (174 minute)', mai arată instituţia.

Comparativ cu profilul de consum al utilizatorului configurat pentru perioada anterioară, spune ANCOM, se remarcă o creştere a traficului în afara reţelei pe toate segmentele de consum, pe fondul reglementării de către instituţie a valorii maxime practicate de operatori pentru tarifele de terminare a apelurilor în reţelele mobile şi corelat cu axarea operatorilor mobili pe oferte cu minute nelimitate sau naţionale incluse.

Totodată, pe Veritel.ro au fost actualizate şi valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu şi intensiv de telefonie fixă. Astfel, potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă apelează lunar 45 de minute în reţea şi 33 de minute în afara reţelei.

Veritel.ro este un instrument independent şi necomercial dezvoltat de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la această aplicaţie este gratuit şi nu este condiţionat în niciun fel, utilizatorii având acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicaţii din România.

Proiectul ''Aplicaţie online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali' a fost implementat de ANCOM în cadrul Operaţiunii 1 'Susţinerea implementării de soluţii de e-guvernare' a Domeniului Major de Intervenţie 2 'Dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice electronice', din Axa Prioritară 3 'Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public' aferente Programului Operaţional Sectorial 'Creşterea Competitivităţii Economice', cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO