Uzinele Automobile Dacia și Ford Otosan au început 2024 cu creșteri majore ale producției

În prima lună a anului 2024 au fost asamblate în România 48.728 de autoturisme, valoare corespunzătoare unei creșteri cu 25,34% față de ianuarie 2023.
Robert Stan - mar, 27 feb. 2024, 16:47
Uzinele Automobile Dacia și Ford Otosan au început 2024 cu creșteri majore ale producției

Conform Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), majorarea din ianuarie, una importantă, vine după ce uzinele Automobile Dacia și Ford Otosan din România au realizat creșteri ale producției și în întreg anul 2023. Astfel, în întreg anul trecut au fost asamblate în România 513.050 de mașini, un nou record al industriei autohtone.

Pentru comparație, dacă în ianuarie 2024 au fost asamblate în România 48.728 de autoturisme, în aceeași lună a anului trecut erau produse, de aceleași două uzine, 38.568 de mașini, în timp ce în prima lună din 2022 de pe liniile de asamblare ieșeau 35.171 de unități.

Din totalul autoturismelor asamblate în ianuarie 2024 în România, 32.354 de unități au fost produse în uzina Automobile Dacia de la Mioveni, în timp ce 16.374 de unități sunt aferente uzinei Ford Otosan de la Craiova.

Este demn de remarcat că, prin comparație cu ianuarie 2023, producția Ford Otosan a înregistrat o creștere mai mare decât cea a Automobile Dacia. Mai exact, dacă rezultatul uzinei de la Mioveni este echivalentul unei majorări a numărului de vehicule asamblate, față de ianuarie 2023, de 22,92%, cel al uzinei Ford Otosan din Craiova relevă o creștere cu nu mai puțin de 33,71%.

Trebuie menționat și că, în 2024, ambele uzine românești de automobile au un portofoliu important de vehicule. La Automobile Dacia sunt asamblate modelele Duster și Jogger în exclusivitate pentru piața europeană alături de deja „bătrânul” Logan și un număr redus de unități Sandero Stepway. În același timp, la Ford Otosan Craiova sunt asamblate, în exclusivitate pentru piața europeană, modelele Puma, Transit și Tourneo Connect.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...