Cererea pentru croaziere a crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut – turoperator

Cererea pentru croaziere a crescut cu aproximativ 50% față de aceeași perioadă a anului 2022, potrivit Exact Travel. Cele mai căutate croaziere sunt cele din zona Cercului Arctic și a Fiordurilor Norvegiene, urmate de cele în Alaska, insulele Greciei, Mediterana și mai nou, de Japonia și Coreea de Sud.
Andrada Ghira - joi, 30 mart. 2023, 14:43
Cererea pentru croaziere a crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut - turoperator

”Principalii doritori pentru astfel de croaziere sunt în general seniorii, pentru confortul pe care îl oferă aceste croaziere la bordul vaselor lor, dar și  pentru unicitatea destinațiilor și dorința de a vizita cât mai multe locuri greu acesibile și mult mai costisitoare. Vedem o reală creștere și în rândul celor mai tineri, care încep ușor, ușor, să opteze pentru acest tip de vacanță în locul unui clasic resort la plajă”, spune Viviana Dumitru, product manager la Exact Travel, departamentul de outgoing operat prin Exact Tours.

Cât costă o croazieră

O croazieră de nouă zile în insulele grecești costă 1.695 euro/persoană în cabină cu fereastră, prețul pentru o persoană pentru o croazieră în nordul Europei, Fiorduri Norvegiene, Cercul Polar și Capul Nord, de 14 zile, costă 2.290 euro în cabină cu fereastră. Mai scumpe sunt croazierele în destinații îndepărtate, cum este cazul celor în Alaska: 15 zile costă 3.899 euro/persoană în cabină cu fereastră.

O altă croazieră atractivă estea cea în Japonia și Coreea de Sud, care are cu o durată de 20 de zile.  Prețul pentru o singură persoană este de 4.090 euro.

Turiștii sunt sfătuiți să-și cumpere croazierele din timp, cu cel puțin patru luni înainte de plecare. În plus, aceștia mai sunt sfătuiți să acceseze site-urile liniilor de croazieră înainte de a decide ce tip de cabină aleg. Spre exemplu, cabinele interioare care sunt pe interiorul vasului (a nu se înțelege că aceste cabine sunt sub nivelul apei – nici o linie de croazieră nu oferă astfel de cabine) sau cabine cu fereastră (iar aceste cabine se împart în mai multe subcategorii, unele având vederea obstrucționată – de regulă au tarife mai mici, ferestrele însă nu se deschid) și, de asemenea, cabine cu balcon, printre preferatele turiștilor români.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...