Vacanţele de tip city break se ieftinesc în medie cu 30% în lunile ianuarie – februarie

Vacanţele de tip city break în oraşele din Europa se ieftinesc în ianuarie şi februarie, în medie, cu 30%, comparativ cu octombrie şi noiembrie şi cu 35-50% faţă de luna decembrie, ca urmare a reducerilor făcute de hotelierii din străinătate după sărbătorile de iarnă, potrivit unui studiu al Vola.ro
Economica.net - mie, 11 dec. 2013, 12:11
Vacanţele de tip city break se ieftinesc în medie cu 30% în lunile ianuarie - februarie

„Un city break la Paris sau Londra în lunile octombrie sau noiembrie porneşte de la 300 euro/persoană, iar după sărbători de la 199 euro/ persoană. Un city break la Viena costă de la 250 euro/persoană, iar după sărbători 199 euro/persoană, iar la Roma costă de la 200 euro/persoană, iar după sărbători ajunge la 155 euro/persoană. Durata medie a unui city break este de aproximativ 3 zile”, a declarat într-un comunicat transmis MEDIAFAX Ioana Bălănescu, Manager Departament Pachete Turistice Vola.ro.

În top 5 al celor mai căutate destinaţii de city break de către români intră Praga, Viena, Roma, Barcelona şi Paris. Potrivit Vola.ro, Praga conduce în top pentru că este o destinaţie foarte ieftină, cu pachete de la 200 euro/persoană pe sejur, Viena a tot scos pe timpul anului oferte la zboruri de la 95 euro/persoană, de aici şi tarifele bune, Roma a coborât câteva locuri în top, dar e o destinaţie care merge tot anul, datorită climei şi tarifelor care ajung câteodată şi sub 200 euro/persoană. Barcelona este unul dintre oraşele populare, chiar dacă nu este printre cele mai ieftine destinaţii, iar Parisul va fi întotdeauna printre preferinţele turiştilor.

În anii trecuţi, Roma conducea în topul preferinţelor, urmată de Istanbul (pentru shopping), Budapesta (destinaţie pe care opera Wizzair cu tarife de la 35 euro/persoană), Praga şi Viena.

Printre destinaţiile cu cele mai mari reduceri la începutul anului viitor sunt oraşele din Italia. Un city break la Veneţia va costa din ianuarie de la 137 euro/persoană, la Roma de la 155 euro/persoană, la Milano de la 164 euro/persoană sau în Catania de la 169 euro/persoană.

Dubaiul are mari şanse să crească în următorii ani, potrivit Vola.ro, datorită introducerii cursei low cost de la Wizzair. Dacă în anii din urmă intra în categoria pachetelor de lux, acum un city break este accesibil pentru majoritatea turiştilor, potrivit portalului de turism. Un pachet de 7 nopţi în Dubai pornea de la 650 euro/persoana, iar acum pleacă de la 350 euro/persoană.

„Se simte o creştere în preferinţele turiştilor pentru city break-uri şi aceştia au început să îşi programeze 1-2 city break-uri pe an şi o vacanţă la mare vara. Se ştie că toţi vor să prindă cele mai bune preţuri, prin urmare se caută pachetele ieftine, chiar dacă trebuie rezervate cu câteva luni înainte. În urmă cu trei ani, rezervările se făceau cam cu o lună înainte de plecare. Acum, rezervările au început încă din septembrie pentru city break-uri cu plecare în ianuarie – aprilie 2014. Prin urmare, rezervările ajung să se facă cu 4-5 luni înainte de călătorie”, a spus Ioana Bălănescu.

Potrivit Vola.ro, turiştii şi-au schimbat comportamentul şi, odată cu ei, şi agentiile. Se caută vacanţele scurte, ieftine, cu servicii bune şi cu modalităţi de rezervare şi plată cât mai flexibile. Early booking-ul nu mai are aceleaşi condiţii stricte de rezervare şi plată ca în anii trecuţi, ci din contră, turiştii pot prinde ofertele cu reduceri Early Booking sau Last Minute doar cu plata unui avans şi pot renunţa la călătorie cu până la 1-2 săptămâni înainte de plecare, fără să piardă toţi banii.

Vola.ro este cea mai mare agenţie de turism online din România. Agenţia deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion de linie şi low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.

Te-ar mai putea interesa și
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea de a-și încărca autoturismul la una dintre stațiile de încărcare din......
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...