Valoarea nominală maximă a tichetului de masă creşte cu un ban, la 15,19 lei – proiect de Ordin

Valoarea nominală a tichetului de masă creşte la cel mult 15,19 lei începând din aprilie până în septembrie 2020, potrivit unui proiect de Ordin al Ministerului Muncii şi Ministerului de Finanţe, consultat de Economica.net. În prezent, valoarea nominală a tichetului de masă nu depăşeşte 15,18 lei. 
Cristina Şomănescu - lun, 09 mart. 2020, 13:03
Valoarea nominală maximă a tichetului de masă creşte cu un ban, la 15,19 lei - proiect de Ordin

Iată ce prevede proiectul de Ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul I al anului 2020, emis de Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe:

Art. 1. – Pentru semestrul I al anului 2020, începând cu luna aprilie 2020, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 15,19 lei.
Art. 2. – Valoarea nominala stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2020 respectiv, august 2020 și septembrie 2020.

Art. 3. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

  • Proiectul de Ordin al Ministerului Muncii şi al Ministerului de Finanţe este în dezbatere publică până pe 21 aprilie. 

Amintim că, începând din ianuarie 2019, toate tichetele valorice sunt reglementate prin Legea nr. 165/2018 şi prin normele metodologice de aplicare a acestei legi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018.

Ce spune legea despre indexarea tichetelor de masă

(1) Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din şase luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru, potrivit articolului 33 din normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, referitoare la modul de stabilire a valorii nominale a unui tichet de masă.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 a anunţat că va despăgubi proprietarii maşinilor avariate în urma furtunii de vineri din Bucureşti....
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Cîțu: Crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor, nu doar pe hârtie
Premierul Florin Cîţu a scris sâmbătă dimineaţă pe Facebook că, potrivit datelor prezentate de Institutul Național ...
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Wahingtonul a anunțat înaintea întâlnirii dintre Biden și Putin că va acorda un nou ajutor militar pentru Ucraina
Pentagonul a anunţat vineri un ajutor militar suplimentar de 150 de milioane de dolari pentru Ucraina, cu câteva zile înaintea ...
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră nesigure
Canada a renunțat să mai distribuie 300.000 de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, pe care le consideră ...
Canada a anunţat vineri că renunţă să distribuie lotul de 300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Johnson & Johnson ...