1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Venituri record din turism pentru Bulgaria: trei miliarde de dolari în primele zece luni ale acestui an

Sectorul turismului din Bulgaria a înregistrat în primele 11 luni ale acestui an o creştere cu 16% a numărului de vizitatori străini, până la 7,85 de milioane, iar veniturile au urcat cu peste 15% la 10 luni, totalizând trei miliarde de dolari, a anunţat ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, transmit FOCUS News şi Xinhua.

29 dec, 2016 | Agerpres

"Îmi face plăcere să anunţ că 2016 este un an deosebit pentru sectorul turismului din Bulgaria, în primele 11 luni ale acestui an s-a înregistrat o creştere de 16% a numărului de vizitatori străini, la 7,85 de milioane. Veniturile din turism au urcat în perioada ianuarie-octombrie 2016 cu peste 15%, la 5,9 miliarde de leva (trei miliarde de dolari), cel mai ridicat nivel de la publicarea acestor date, în 1990", a adăugat oficialul bulgar.

De asemenea, Angelkova susţine că se aşteaptă la o creştere de 30-40% a a numărului de vizitatori străini în vara anului viitor, în special din Germania, Polonia, Cehia, Marea Britanie, România şi Rusia. "Facem eforturi pentru a recâştiga încrederea turiştilor ruşi şi vom continua să fim în topul celor trei destinaţii preferate în sezonul turistic de vară", a afirmat Nikolina Angelkova.

Oficialul estimase luna trecută că până la sfârşitul anului numărul de de vizitatori străini va depăşi opt milioane, iar 2016 va fi primul an în care vor fi mai mulţi turişti care vin în Bulgaria decât populaţia ţării.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

Potrivit datelor oficiale, la sfârşitul anului trecut Bulgaria avea o populaţie de 7,15 milioane de persoane. Citeşte mai mult pe Agerpres.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO