Vești bune pentru o largă categorie de șoferi. Un nou vânzător de RCA vine cu prețuri bune și adună clienți rapid. Ce șoferi au cele mai mici prețuri?

Axeria Iard, compania franceză prin care au revenit pe piața din România americanii de la Arch, prezenți până în vara lui 2020 sub brandul Watford, acumulează cote de piață semnificative, la doar patru luni după intrarea lor în România.
Ion Dobreanu - vin, 06 mai 2022, 21:50
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi. Un nou vânzător de RCA vine cu prețuri bune și adună clienți rapid. Ce șoferi au cele mai mici prețuri?

La nici cinci luni după intrarea pe piața RCA din România, Axeria Iard, companie franceză de asigurări care activează în baza așa numitului “pașaport european” a ajuns deja la o cotă de piață de peste 6,5%, arată datele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Axeria este o construcție a aceluiași grup care a gestionat societatea Watford Insurance și care are în spate o mare companie de reasigurări din Statele Unite, Arch. Watford Insurance a părăsit piața din România în 2020, în contextul ieșirii Marii Britanii din UE, societatea fiind înregistrată în Gibraltar, teritoriu aflat în administrarea Regatului Unit. Pentru că accesul la piața din România ar fi fost mai complicat dintr-o țară din afara UE, cei de la Watford au luat decizia de a achiziționa firma franceză Axeria Iard și să deschidă o sucursală directă la noi în țară, în baza sistemului Freedom of Establishment (FOE).  Despre redebutul pe piața locală, în decembrie 2021, Economica a scris în premieră.

 Ce fel de șoferi țintesc francezii cu prețuri mici. Cota de piață acumulată este peste așteptările inițiale

 Așa cum arătam mai sus, Axeria Iard a reușit să acumuleze cotă de piață rapid, în principal pe fondul golului lăsat în piață de falimentul City Insurance, care avea peste 3 milioane de clienți RCA. Francezii și-au depășit deja estimăriule pentru primul an de activitate și au ajuns la peste 6,5% din piață, la nivelul lunii aprilie, conform datelor ASF. Strategia firmei o copiază pe cea a Watford, care, cât a activat în România a avut drept concurență inclusiv City Insurance, nereușind să adune mai mult de 3% din Primele Brute Subscrise (PBS) pe RCA. Concret, automobilele pe persoană fizică sunt principala țintă. Mai departe, Axeria încearcă să segmenteze în funcție vârsta șoferului (cotează mai sus decât concurența acolo unde șoferii sunt tineri sub 30 de ani) și de capacitatea motorului (la peste 2 litri deja daunalitatea este mult mai mare). Acest tip de segmentare o practică însă toate firmele din RCA în acest moment, deci este o concurență  de tip ” cine scapă” nu „cine vinde”, specifică pieței din România mai ales în perioadele tensionate. Unde se deosebea  Watford de ceilalți și o  face și Axeria este la segmentarea în funcție de zona unde este condusă mașina. Mașinile din orașele mici, sub 50.000 de locuitori, sunt principala țintă a companiei, iar șoferii de acolo vor beneficia de prețuri mai mici din partea Axeria.

Oferte multe pe piața RCA. Diversificare fără precedent. Topul asigurătorilor la 4 luni

 “Procesul de diversificare a continuat și după luna februarie, iar în piață este prezent cu o cotă notabilă și un nou jucător, Axeria Iard, societate intrată pe piață în baza sistemului Freedom of Establishment (FOE) în decembrie 2021”, notează un comunicat ASF. Conform datelor de vânzări, raportate de brokeri și centralizate de A.S.F., societatea franceză, prezentă în România printr-o sucursală înregistrată local, a atins o cotă de piață de peste 6,5%, per ansamblul perioadei 17 ianuarie – 28 aprilie 2022. În aceeași perioadă, cu o singură excepție și ceilalți asigurători au demonstrat că au apetit pentru vânzările RCA. Euroins a păstrat cea mai mare cotă de piață, de sub 35% (același nivel ca în februarie), urmată de Groupama cu 20,5%, Allianz Țiriac cu 17% și Omniasig VIG cu 9,4%. Axeria Iard, Grawe și Asirom VIG au cote între 6,5% și 7,2%, iar Generali cu 1,15%.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cea mai mare cantitate de porumb boabe din ţară, respectiv 3,6 milioane de tone, a fost obţinută anul trecut în regiunea Sud-Est, unde sunt incluse judeţele Brăila, Buzău, Constanţa,......
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia a declarat că a cucerit oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei, şi întreaga regiune Lugansk, transmite duminică ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,03 miliarde lei, la finalul lunii mai 2022, în creştere ...
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR a anunțat că de luni, 4 iulie, reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1 pe ...