1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Vicepreşedintele american Joe Biden anunţă că nu va candida la Casa Albă

Vicepreşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri că nu va candida la Casa Albă şi că va renunţa să o înfrunte pe favorita în alegerile prezidenţiale Hillary Clinton, punând capăt astfel zvonurilor vehiculate luni de zile privind candidatura sa, relatează AFP, citată de Agerpres.

21 oct, 2015 | Agerpres

'Din păcate, cred că nu dispunem de timpul necesar pentru a prezenta o candidatură şi pentru a câştiga învestitura' democrată, a anunţat Joe Biden, în vârstă de 72 de ani, într-o declaraţie la Casa Albă alături de preşedintele Barack Obama şi de soţia sa Jill.

Vicepreşedintele a avertizat însă că 'deşi nu este candidat, va apăra în mod clar şi cu toată forţa valorile Partidului Democrat şi conducerea pe care ţara ar trebui să o aibă'.

'Acest partid şi această ţară ar face o greşeală tragică dacă ar respinge sau ar încerca să se debaraseze de bilanţul administraţiei Obama', a declarat Joe Biden. 'Democraţii ar trebui nu numai să apere şi să protejeze acest bilanţ, ci ar trebui să facă campanie pe baza acestor realizări', a mai spus el.

Acest veteran al politicii americane s-a prezentat ca fiind aliatul cel mai loial al lui Barack Obama de la alegerea acestuia la Casa Albă în 2008. Spre deosebire de Hillary Clinton, care şi-a exprimat public dezacordul în legătură cu mai multe dosare (Libia, acordul de liber-schimb), Joe Biden şi-a exprimat încrederea deplină în omul care, după câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2008, l-a numit vicepreşedinte al Statelor Unite.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO