1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Vicepreşedintele Băncii Centrale americane demisionează din funcţie, cu 10 luni înainte să i se încheie mandatul

Vicepreşedintele Băncii Centrale americane, Federal Reserve, Stanley Fischer, a anunţat miercuri că demisionează – o decizie neaşteptată care îi va oferi lui Donald Trump oportunitatea de a alege, în curând, unul dintre principalii responsabili ai instituţiei, relatează AFP, citată de News.ro.

06 sep, 2017 | News.ro

Vă scriu pentru a vă informa că, din motive personale, intenţionez să demisionez din Consiliul de Guvernatori al Bănci Centrale, începând din sau în jurul datei de 13 octombrie 2017", a scris el într-o scrisoare adresată preşedintelui american şi publicată miercuri, anunță News.ro.

Fischer, în vârstă de 73 de ani, face parte din Consiliul de Guvernatori al Fed din mai 2014 şi a contribuit la punerea bazelor politicii monetare moderne. Mandatul său trebuia să se încheie, teoretic, în ianuarie 2020, iar cel de viceguvernator în iunie 2018.

Anterior, el a fost guvernator al băncii centrale a Israelului, din 2005 până în 2013, şi numărul doi din Fondul Monetar Internaţionale din septembrie 1994 până în august 2001.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO