Werk Property, firma care a ridicat la Timişoara prima clădire de birouri cu acces biometric, caută alte patru oraşe pentru investiţii

Ultimii doi ani au arătat că nu doar piaţa imobiliară din Bucureşti s-a dezgheţat, ci şi cea din provincie. Pe segmentul centrelor comerciale, NEPI a continuat să deschidă noi malluri în oraşele din provincie şi are o acoperire naţională, în timp ce pe partea de birouri, companiile din Bucureşti rămân în Bucureşti. La Cluj, Iaşi sau Timişoara, cei care construiesc birouri pentru multinaţionalele care se extind în centrele universitare sunt construite de antreprenori locali.
Andrada Ghira - lun, 04 dec. 2017, 21:54
Werk Property, firma care a ridicat la Timişoara prima clădire de birouri cu acces biometric, caută alte patru oraşe pentru investiţii

Oferta de birouri din Timişoara se va îmbogăţi la sfârşitul acestui an cu una dintre cele mai moderne clădiri din ţară. Compania Werk Propery Group, la care partener este Virgil Tornoreanu, va livra în decembrie Vox Technology Park.

Cu zece etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 26.000 de mp, clădirea este deja închiriată în proporţie de 60%, la o chirie medie de 13 euro/mp. Investiţia de 30 de milioane de euro a fost susţinută în totalitate din surse proprii. „Dacă am fi luat credit de la bancă, am fi întârziat patru, şase luni”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Virgil Tornoreanu, partener Werk Group, care se aşteaptă ca în trimestrul II din 2018 clădirea să fie în totalitate închiriată.

În plus, compania se pregăteşte de lansarea unui proiect rezidenţial neobişnuit în România, cu grădini verticale şi are în plan extinderea şi în alte oraşe.

Bucureştiul este o piaţă interesantă, dar foarte greu de gestionat de la Timişoara. În prezent ne uităm la alte patru oraşe în care să investim, în două pe partea de birouri, iar în altele două, pe partea de rezidenţial”, mai spune omul de afaceri.

Birouri moderne, bonus pentru angajaţi

Pentru companiile din Timişoara, a avea un birou calitativ a devenit ceva primordial, iar acestea se relochează în spaţii mai bune. Şi chiar dacă nu au privit până acum biroul ca un bonus, companiile sunt dispuse să plătească doi euro în plus pe mp pentru fiecare angajat în fiecare lună.

„Noi oferim chiriaşilor un mediu calitativ şi o modalitate de a-şi fideliza angajaţii. Dacă luăm un spaţiu de opt mp alocat unui angajat în România, compania plăteşte 16 euro pe lună, în plus. În clipa în care le spun asta celor de la HR, dacă sunt dispuşi să plătească 16 euro pe lună incluzând şi taxele angajatorului pentru a-şi fideliza angajaţii, privesc altfel lucrurile”, mai spune Tornoreanu.

Vox Technology Park este prima clădire de birouri din România care permite identificare biometrică la accesul în clădire prin scanarea amprentelor sau recunoaştere facială.

Rezidenţial lângă birouri

Planurile Werk Property nu se opresc doar la clădirea de birouri. Chiar în spatele Vox Technology Park, compania deţine un teren de 7.000 de mp şi unde vrea să construiască un proiect rezidenţial unic.

„În spatele clădirilor de birouri vom dezvolta un orăşel pe verticală. Vorbim de 120 de apartamente şi de o investiţie de 15 milioane de euro„, mai spune Tornoreanu.

Compania va începe lucrările după ce are autorizaţia de construcţie, pe care se aşteaptă să o obţină în decembrie.

Statul concurează privatul

„Timişoara se dezvoltă ca Munchen, iar analogia e foarte bună, pentru că salariile cresc, ceea ce este bine pentru angajaţi, dar pe perioadă scurtă şi medie, acest lucru va face ca unele companii să îşi amâne investiţiile pentru că nu găsesc oameni. În Timiş, şomajul este de sub 1% şi ştiu o companie care vrea să-şi deschidă sediu, caută 100 de oameni şi nu găseşte. Sunt multe companii care îşi amână decizia de a veni şi investi în România”, mărturiseşte Virgil Tornoreanu.

Potenţialul de dezvoltare al Timişoarei este dat şi de proximitatea de graniţele de vest, spre ţările unde infrastructura este bună. „Pentru noi, capitala e Viena, nu Bucureşti”, mai spune Tornoreanu.

Dar pe lângă faptul că se găsesc destul de greu angajaţi, omul de afaceri mai spune că statul român face competiţie mediului privat, prin salariile mărite, în timp ce a uitat „să-şi dea partea” şi a redus investiţiile.

Werk Property Group face parte din grupul de companii Werk, care a dezvoltat în ultimii ani în Timișoara peste 800 de apartamente și zeci de mii de metri pătrați de hale industriale, spații hoteliere și de birouri. Omul de afaceri Virgil Tornoreanu deține și compania producătoare de software Vox FileMaker Solutions, care realizează programe și aplicații pentru companii internaționale și diferite instituții publice și bancare din vestul Europei, fiind și resellerul și service-ul autorizat Apple Vox Store în România.

Te-ar mai putea interesa și
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, unul dintre motive fiind faptul că nu se mai organizează în perioada......
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...