Wizz Air se așteaptă să transporte peste opt milioane de pasageri de pe cele două baze din București în 2025

Compania aeriană Wizz Air și-a stabiliat astăzi, 1 aprilie, baza operațională de pe aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa, a doua care deservește Capitala. Operatorul revine pe aeroportul de unde a început să zboare din București.
Andrada Ghira - mar, 01 apr. 2025, 12:19
Wizz Air se așteaptă să transporte peste opt milioane de pasageri de pe cele două baze din București în 2025

La 13 ani de la ultimele zboruri low-cost de pe aeroportul din Băneasa, Wizz Air și-a stabilit aici din nou, o bază și a alocat un avion care va deservi șapte rute. Testările au început din vara anului trecut, atunci când de pe aeroportul din Băneasa au fost mutate trei rute spre Spania.

CITEȘTE ȘI Wizz Air revine cu o bază permanentă pe aeroportul din Băneasa, după 13 ani de absență, și lansează trei noi rute de pe Otopeni

  • București Băneasa – Napoli, zilnic;
  • București Băneasa – Cracovia, marți, miercuri, sâmbătă, duminică;
  • București Băneasa – Budapesta, zilnic;
  • București Băneasa- Abu Dhabi, luni , miercuri, vineri, duminică;
  • București Băneasa – Luton, zilnic;
  • București Băneasa – Varșovia, zilnic;
  • București Băneasa – Wroclaw, marți, joi, sâmbătă.

„Avem o capacitate de 700.000 de locuri pentru Băneasa dacă combinăm aceste șapte rute. Noi operăm cu un grad de ocupare ridicat, așa că ne așteptăm ca și numărul de pasageri transportați să fie similar”, a declarat pentru Economica.net, Mauro Peneda, CEO Wizz Air Malta, care cuprinde operațiunile de pe piața românească.

Capacitatea de pe Otopeni pentru acest an este de 7,6 milioane de locuri, la care se adaugă capacitatea de pe Băneasa. Oficialul companiei ne-a declarat că față de anul trecut creșterea capacității este cu circa 17%, o creștere destul de consistentă având în vedere limitările care vin pe partea de infrastructură, iar per total, aeroporturile din București oferă peste opt milioane de locuri în acest an. 

Compania pune la vânzare în acest an 15,8 milioane de locuri pe avioanele sale. 

Baza de la București, cea mai mare din rețeaua Wizz Air

Baza Wizz Air de pe aeroportul din Otopeni este cea mai mare bază din rețeaua Wizz Air, cu 20 de aeronave alocate.

„Vara aceasta vom ajunge la 20 de avioane. Va fi pentru prima dată în istoria noastră când o bază ajunge la 20 de avioane. Ca întreg, România este cea mai mare piață pentru Wizz Air, iar aeroportul din Otopeni este cea mai mare bază la nivel de grup”, a mai declarat pentru Economica.net, Mauro Peneda.

Wizz Air nu se extinde doar de la București. Noile investiții în terminalele aeroporturilor regionale sunt atractive pentru companie, care vede potențial de creștere și în orașele secundare.

„Foarte curând sunt programate lucrări la aeroportul din Otopeni, care va veni cu militări, așa că ne uităm foarte atent unde putem crește. Bucureștiul are încă foarte mult potențial. În România avem o poveste cu două peisaje. Unul în care Capitala este centul economic și unde este concentrată o populație numeroase, dar avem și o Românie regională, cu infrastructură nouă, care trebuie folosită. Noile terminale inaugurate, noua infrastructură, toate acestea sunt uimitoare. Am fost la Sibiu, Craiova, Iași și Cluj-Napoca și vrem să fim parte din aceste povești”, a mai declarat pentru Economica.net Mauro Peneda.

Compania va introduce rute noi și relansate din Craiova și Sibiu, și va da startul și pentru două noi rute din Cluj-Napoca.

 

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan îl întâlneşte pe Donald Trump la summitul NATO de la Haga
Nicușor Dan îl întâlneşte pe Donald Trump la summitul NATO de la Haga
Preşedintele României, Nicuşor Dan, participă, marţi şi miercuri, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern în cadrul summitului NATO de la Haga. La eveniment este așteptat și......
Egiptul a cumpărat sute de mii de tone de grâu din România, Ucraina şi Rusia (Reuters)
Egiptul a cumpărat sute de mii de tone de grâu din România, Ucraina şi Rusia (Reuters)
Entitatea responsabilă pentru achiziţiile de cereale din Egipt a achiziţionat în ultimele săptămâni câteva sute de ...
Soluţie de criză – Rusia vrea să folosească surplusul de gaze pentru centrele de date
Soluţie de criză – Rusia vrea să folosească surplusul de gaze pentru centrele de date
Rusia, care deţine cele mai mari rezerve globale de gaze naturale, explorează metode de a gestiona surplusul de gaze, inclusiv ...
Electromontaj va construi linia electrică aeriană 400 kV Timişoara – Arad
Electromontaj va construi linia electrică aeriană 400 kV Timişoara – Arad
Electromontaj SA, în calitate de lider de asociere, a câştigat contractul pentru construcţia LEA 400 kV Timişoara - ...