Grupul Kruk, profit net a crescut cu 20%, până la 62 milioane lei în T1 2016

Grupul Kruk şi-a consolidat poziţia în Europa Centrală şi a generat în T1/ 2016 o cifră de afaceri de 163,5 milioane lei, în creştere cu 21% comparativ cu T1/ 2015, anunţă joi compania.
Economica.net - joi, 02 iun. 2016, 11:02
Grupul Kruk, profit net a crescut cu 20%, până la 62 milioane lei în T1 2016

Potrivit comunicatului, 47% din cifra de afaceri raportată provine din activitatea pe pieţele externe – mai ales România, dar şi Republica Cehă, Slovacia, Germania şi Italia. În T1/ 2016, profitul net a crescut la aproximativ 62 milioane lei, în creştere cu 20% comparativ cu perioada similară a anului precedent şi cu 38% faţă trimestrul precedent.

‘Sumele recuperate aferente portofoliilor cesionate au atins 220 milioane lei, în creştere cu 16% faţă de T1 / 2015. Grupul Kruk a investit 65 milioane RON în şapte portofolii cu o valoare nominală totală de 420 milioane lei. Investiţiile au crescut cu 43% comparativ cu perioada similară a anului precedent. În T1/ 2016, Kruk a lansat cel de-al Treilea Program de Emisiune de Obligaţiuni Publice în valoare de 305 milioane lei, serii de emitere de obligaţiuni AB1 cu valoarea de 66 milioane lei, purtătoare de dobândă de 315 puncte de bază peste 3M WIBOR, şi a emis obligaţiuni cu maturitate de 6 ani, în valoare de 153 milioane lei, cu o marjă de 325 puncte de bază peste 3M WIBOR în plasament privat’, se arată în comunicat.

La sfârşitul primului trimestru 2016, Kruk a încheiat achiziţia portofoliului Grupului PRESCO din Polonia, achiziţionând două milioane de cazuri cu o valoare nominală de 2,7 miliarde lei. De asemenea, a câştigat prima licitaţie în Spania pentru achiziţia unui portofoliu de creanţe cu o valoare nominală de 13 milioane lei.

‘Kruk a înregistrat un succes remarcabil de la începutul anului 2016, cu un profit net pe primul trimestru de 62 milioane lei. Rezultatele financiare ale acestui trimestru sunt cele mai bune din istoria noastră, fiind efectul bunei poziţii pe piaţă, nu numai în Polonia, ci în mai multe ţări din Europa. Suntem de asemenea lider de piaţă în România, un jucător important pe pieţele din Cehia şi Slovacia şi un debutant serios în zona Europei Occidentale: în Germania, Italia şi Spania. După un început de an foarte bun, mesajul nostru către clienţi şi către partenerii de afaceri este că planurile noastre de dezvoltare rămân aceleaşi. Vom continua să ne urmăm strategia unică, oferind clienţilor noştri angajamente de plată în rate convenabile’, a spus Tomasz Ignaczak, directorul general al Kruk România.

În T1 2016, Grupul Kruk a investit 65 milioane lei în şapte portofolii de creanţe cu o valoare nominală totală de 420 milioane lei. De data aceasta, principalele investiţii ale Kruk au fost pe piaţa de profil din Polonia, unde compania a cumpărat, printre altele, un portofoliu mare de creanţe negarantate, cu 52,8 milioane lei de la Santander Consumer Bank S.A. Alte investiţii au fost făcute în Germania, România şi Republica Cehă.

În februarie, Kruk a lansat cel de-al Treilea Program de Emitere de Obligaţiuni Publice în valoare de 305 milioane lei. Prin acest program, Kruk a emis şi a alocat pentru investitori Serii de obligaţiuni AB1 cu o valoare nominală de 66 milioane lei, cu maturitate de 5 ani, purtătoare de dobândă variabilă la o rată de 3M WIBOR plus o marjă de 315 puncte de bază.

‘Ultima emisiune ne-a arătat că investitorii continuă să ne acorde o mare încredere şi doresc să facă parte din business-ul nostru. Cei aproape o mie de investitori care au plasat ordine de subscriere pentru obligaţiunile noastre, pentru suma impresionantă de 342 milioane lei, sunt dovada cooperării de succes dintre Kruk şi mii de investitori din Polonia. Ne dorim să facem cunoscută pe pieţele din Europa solida reputaţie de emitent de obligaţiuni Kruk. În prezent, lucrăm la obţinerea unei noi finanţări în euro pentru susţinerea capacităţii noastre de investiţie pe pieţele mari ale zonei euro,’ a spus Piotr Krupa, preşedintele Consiliului de Administraţie al Kruk S.A.

Kruk România SRL a fost înfiinţată în anul 2007 de Grupul Kruk şi este specializată în managementul integrat al creanţelor, având clienţi atât din sectorul financiar, cât şi companii de servicii. Kruk a dezvoltat activităţi de colectare a creanţelor bancare, a creanţelor companiilor de asigurări şi leasing, operatorilor de telefonie fixă şi mobilă, utilităţi, cât şi ale companiilor de distribuţie a bunurilor de larg consum. Compania este, de asemenea, un jucător important pe piaţa achiziţiei de portofolii de creanţe, în special de la bănci.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...