Metroul de Drumul Taberei: O cârtiţă şi-a încheiat misiunea, cealaltă ar putea termina peste două luni

Sfânta Filofteia, una din cele două cârtiţe care sapă tunelurile pentru metroul de Drumul Taberei, şi-a încheiat sâmbătă misiunea. Cealaltă, Sfânta Varvara, şi-ar putea termina treaba peste două luni.
Economica.net - joi, 25 mai 2017, 21:06
Metroul de Drumul Taberei: O cârtiţă şi-a încheiat misiunea, cealaltă ar putea termina peste două luni

Lucrările la primul tronson al Magistralei 5 sunt în grafic, a dat asigurări joi Marin Aldea, directorul general al Metrorex, cu ocazia unui eveniment organizat de companie.

„Filofteia a ajuns sâmbătă la Operă”, au adăugat reprezentanţi ai proiectantului Magistralei 5, prezenţi la evenimentul Metrorex.

Ei estimează că cealaltă „cârtiţă” (TBM – Tunnel Boring Machine), Sfânta Varvara, îşi va încheia misiunea peste două luni. Ultimul tunel care a mai rămas de săpat, lung de circa 300 de metri, subtraversează Magistrala 1 şi Dâmboviţa. Săpăturile efective vor dura aproximativ o lună şi jumătate, însă pentru acestea este nevoie de încă trei săptămâni pentru lucrări de pregătire, explică reprezentanţii proiectantului.

Între timp, la metroul de Drumul Taberei se derulează şi alte lucrări, potrivit participanţilor la evenimentul de joi, unde Metrorex a anunţat finalizarea lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de ventilaţie pe tronsonul Petrache Poenaru – Timpuri Noi.

Nicolae Ivan, manager de proiect în cadrul UTI, spune că până în prezent au fost aduse 24 de ventilatoare pentru a fi montate în noile staţii ale Magistralei 5. Dumitru Litră, inginer de proiectare la Metroul SA, menţionează că spre deosebire de staţiile mai vechi, unde prizele de ventilaţie sunt la nivelul solului, la Magistrala 5 acestea se află la doi metri înălţime.

Reprezentanţi ai constructorilor metroului de Drumul Taberei au explicat lună trecută pentru ECONOMICA.NETvor monta şinele începând de la staţia Eroilor, după ce vor fi scoase mai întâi din tuneluri TBM-urile, benzile transportoare şi ţevile pentru fluide.

Citeşte şi Metroul din Drumul Taberei: Contractul pentru automatizarea traficului ar putea fi semnat în iulie. Metrorex promite inaugurarea în vara lui 2018

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura intre vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km.

Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Linia de metrou ar urma să fie operaţională peste un an.

Structura staţiilor şi tunelurile de pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor din Magistrala 5 sunt realizate de către Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România).  De montarea instalaţiilor, a căii de rulare, precum şi finisajul staţiilor se ocupă tot firmele Astaldi şi FCC Construccion, în asociere cu UTI Grup şi Activ Group Management.

Te-ar mai putea interesa și
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa forţelor ruse "superioare numeric", a declarat luni seara comandantul-şef al......
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Walter Baier: Opoziţia guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă
Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, ...
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor american
Norofert investește 250.000 de euro într-o linie de producție inputuri în SUA și intră în parteneriat cu un investitor ...
Norofert, unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața ...
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război, declară preşedintele Consiliului European
Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ...