Bitcoin dă din nou speranţe investitorilor şi atinge cel mai înalt nivel din noiembrie anul trecut

Preţul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume a crescut brusc, marţi, cu peste 15%, la aproape 4.800 de dolari, iar prin această evoluţie se îndreaptă spre cea mai bună evoluţie zilnică înregistrată după luna noiembrie 2018, recuperând din pierderile masive consemnate în ultima perioadă,  potrivit datelor CoinDesk Bitcoin. 
Lidia Neagu - mie, 03 apr. 2019, 07:43
Bitcoin dă din nou speranţe investitorilor şi atinge cel mai înalt nivel din noiembrie anul trecut

Bitcoin a atins, de asemenea, pentru scurt timp valoarea de 5.000 de dolari pe bursa Bitstamp din Luxemburg. Activele digitale au adăugat peste 14 miliarde dolari la valoarea sa de piață în ultimele 24 de ore, potrivit CoinMarketCap.

Motivul pentru saltul brusc al prețurilor nu a fost clar imediat. Alte monede virtuale au avut, de asemenea, valori mai mari, iar Ethereum și XRP au crescut cu aproximativ 7-10%.

Creşterea vine după o scădere masivă a pieței criptomonedelor de anul trecut. Bitcoin a scăzut cu peste 76% în 2018 și este încă mult sub un nivel record de aproape 20.000 de dolari, atins în decembrie 2017. Dar interesul larg a scăzut pe măsură ce prețurile s-au prăbușit, iar acum tranzacționarea este alimentată în principal de fonduri speculative mai mici, companii de tehnologie și diverşi oameni bogați, scrie Reuters.

„Bitcoin a făcut o serie de tranzacții de-a lungul timpului și a scuturat unele sentimente negative pe care le-a acumulat în 2018”, a declarat pentru CNBC, Charles Hayter, director executiv al firmei de comparare a valutei digitale CryptoCompare.

Cu excepția cazului în care impulsul de creştere poate fi susținut, este posibil ca prețurile să se corecteze și să formeze noi niveluri de sprijin și de rezistență. George Harrap, co-fondator și CEO al Bitspark, notează că piețele sunt psihologice, iar spargerea nivelului de 4.200 de dolari va contribui mult pentru a restabili încrederea investitorilor în Bitcoin. „Vârful atins azi este pe termen scurt, dar prețurile mai mari vor fi o tendință pe termen lung pentru 2019”, a spus el, citat de coindesk.com.

Oliver von Landsberg-Sadie, director executiv al firmei BCB Group din Londra, a declarat că această mișcare a fost probabil declanșată de o comandă algoritmică în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, distribuită pe principalele burse – Coinbase și Kraken, precum și Bitstamp din Luxemburg.

„A existat o singură comandă care a fost gestionată algoritmic în aceste trei locuri, de aproximativ 20.000 de BTC”, a spus el. „Dacă vă uitați la volumele de pe fiecare dintre cele trei schimburi – s-au înregistrat sincronizări, unități de volum de aproximativ 7.000 BTC într-o oră”.

Analiştii nu au putut să indice niciun fel de ştire sau evoluţii specifice în sectorul criptomonedele care ar putea explica comanda mare a cumpărătorului misterios.

Astfel de mişcări de preţuri de tipul celor observate pe piețele tradiționale sunt comune pe piețele de monde virtuale, unde lichiditatea este subțire, iar prețurile sunt foarte opace.

Deci, ordinele de mărime mare tind să provoace cumpărarea de către traderi pe bază de algoritmi, a declarat Charlie Hayter, fondatorul site-ului web al industriei CryptoCompare.

Pe măsură ce bitcoinul a crescut, au fost peste 6 milioane de tranzacții într-o oră, a spus Hayter – de trei până la patru ori peste valoarea obișnuită, ordinele de cumpărare fiind concentrate pe bursele din Asia.

„Creşterea a declanșat alte comenzi de cumpărare care au dorit să prindă din urmă și asta creează o frenezie de cumpărare.”

Piețele de criptomonede au fost relativ calme până în prezent în acest an, cu o tranzacționare de până în ziua de astăzi, între aproximativ 3.300 și 4.200 de dolari.

Au existat câțiva catalizatori pentru mișcările de preț mari de tipul celor văzute anul trecut. În 2018, temerile legate de restricțiile de reglementare și scăderea interesului investitorilor din retail au dus la o scădere a valorii Bitcoin cu aproape trei sferturi.

Te-ar mai putea interesa și
Veste proastă pentru Iohannis. Ministerul turc de Externe confirmă că Ankara îl susține pe Mark Rutte pentru funcția de sceretar general al NATO
Veste proastă pentru Iohannis. Ministerul turc de Externe confirmă că Ankara îl susține pe Mark Rutte pentru funcția ...
Turcia îl susţine pe premierul olandez Mark Rutte pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg în postul de secretar general al NATO, a declarat luni pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului......
Provocările calculului salarial în domeniul IT după cele mai recente schimbări legislative
Provocările calculului salarial în domeniul IT după cele mai recente schimbări legislative
Angajații și angajatorii din domeniul IT se confruntă, de la finalul anului 2023, cu o serie de modificări cu un impact ...
Fluctuaţiile mari de preţuri pentru energie electrică în Europa scot în evidenţă necesitatea unor tehnologii flexibile – Bloomberg
Fluctuaţiile mari de preţuri pentru energie electrică în Europa scot în evidenţă necesitatea unor tehnologii flexibile ...
Preţurile la energia electrică înregistrează fluctuaţii mari în Europa, ceea ce scoate în evidenţă că este nevoie ...
După război, profiturile băncilor europene în Rusia au crescut de 4-5 ori. Taxe de 800 de milioane de euro. Cei mai mari contributori. Topul celor mai mari plătitori de taxe către Rusia: Raiffesen si Unicredit, primele locuri
După război, profiturile băncilor europene în Rusia au crescut de 4-5 ori. Taxe de 800 de milioane de euro. Cei mai mari ...
Cele mai mari taxe plătite către banca centrală a Rusiei de către băncile europene prezente în această țară sunt ...