1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Bîlteanu cumpără silozuri şi terenuri agricole de şase milioane de euro, prin offshore-ul SIF1 din Cipru

SIF Imobiliare PLC (SIFI), o filială a SIF Banat Crişana (SIF1) înregistrată în Cipru, a înfiinţat trei subsidiare, prin care va administra şi dezvolta companiile imbobiliare sau cu active de acest tip din portofoliul său. Una dintre ele, SIF TM AGRO va cumpăra active imobiliare din domeniul agricol, terenuri dar mai ales silozuri şi depozite.

29 mai, 2014 | | ECONOMICA.net

SIF Banat Crişana (SIF1) va împrumuta cu şase milioane de euro pe SIF TM AGRO S.A., o subsidiară nou înfiinţată de filiala sa SIF Imobiliare (SIFI), pentru a cumpăra active imobiliare din domeniul agricol, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Achiziţiile vor viza terenuri agricole, dar mai ales silozuri şi depozite în judeţul Timişoara şi nu numai, potrivit lui Alexandru Ion, directorul Administrare Imobiliare SA, reprezentantul SIFI

„Ne vom concentra pe silozuri şi depozite, pe care le vom oferi spre închiriere", a declarat   Alexandru Ion pentru ECONOMICA.NET.

SIF Imobiliare (SIFI) s-a asociat 50 – 50% cu o persoană va fi dezvăluită ulterior, potrivit oficialului SIFI.

Totodată, SIFI a mai înfiinţat două filiale SIF B ONE şi SIF BH Retail, pe care le va controla în proporţie de aproape 100% şi care se vor specializa pe administrarea a diferite tipuri de active imobiliare ale SIFI. SIF BH Retail se va ocupa mai ales de activele imobiliare ale SIFI din Bihor.

SIFI a  contribuit cu un sfert de milion de lei la capitalul social al celor trei societăţi.

SIF Banat Crişana (SIF1) a înfiinţat SIFI la puţinnă vreme după ce omul de afaceri Dragoş Bîlteanu a devenit preşedintele companiei.

Acum un an SIF1 a înfiinţat SIF Imobiliare SIFI, transferându-i din portofoliul său pachete de acţiuni de circa 100 de milioane de lei de la 18 companii. SIFI urma să fie listată la BVB, dar a ajuns doar pe sistemul alternativ al acesteia, care are rigori foarte confortabile de transparenţă.

Citeşte şi:

SIF Imobiliare vine pe uşa din dos la Bursă cu activele luate de la SIF banat Crişana

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO