Bitcoin exchange, securitate cibernetică şi biotech, în finala MVP Academy 2017

Cea de-a patra ediţie a programului de accelerare MVP Academy se apropie de sfârşit, cu 11 startup-uri care se vor bate pentru atenţia investitorilor în finala din luna mai de la Bucureşti. Printre proiecte se numără o platformă online de schimb de monede virtuale, precum bitcoin, o extensie pentru browsere web care se bate cu atacurile cibernetice şi primul dispozitiv românesc pentru imprimarea 3D a ţesuturilor umane.
Economica.net - mie, 01 mart. 2017, 10:12
Bitcoin exchange, securitate cibernetică şi biotech, în finala MVP Academy 2017

Echipele ajunse în finală au nouă săptămâni la dispoziţie să-şi dezvolte proiectele în cadrul acceleratorului MVP Academy, alături de mentori şi specialişti în industriile respective. În finala de pe 8 mai, care va avea loc la Cinema Pro din Bucureşti, startup-urile vor avea oportunitatea să-şi prezinte proiectele investitorilor.

„A fost un proces de selecție solicitant. Le mulțumim tuturor celor care au aplicat, am avut foarte multe startup-uri bune, echipe bine dezvoltate din care a trebuit să le selectăm pe cele mai bune și apropiate ca nivel de maturitate a afacerilor pe care le construiesc. Comunitatea MVP Academy, mentorii și rețeaua de alumni ne-au oferit un sprijin incredibil în identificarea celor mai bune echipe. Îi felicităm pe cei selectați, partea dificilă abia acum începe: urmează nouă săptămâni de muncă intensă la finalul cărora vom avea companii mai bine pregătite să atace piața globală și să crească ecosistemul antreprenoriatului în tehnologie din România și din regiune.”, a precizat Bogdan Iordache, Director de program MVP Academy.

Dezvoltat în parteneriat cu CyberGhost VPN, cu sprijinul partenerilor Bitdefender, Microsoft și Raiffeisen Bank, programul de accelerare MVP Academy este gratuit și ajută startup-urile în tehnologie să își dezvolte produsele pentru piața globală.

Startup-urile acceptate anul acesta în program dezvoltă produse în industrii diverse precum fintech, biotech & printare 3D, automatizări industriale, securitate, retail/e-commerce, instrumente pentru dezvoltare software și design, HR & dezvoltarea afacerilor și sport & entertainment.

Echipele acceptate în program vin din mai multe orașe din țară: București, Timișoara, Cluj și Iași. Astfel, finaliștii MVP Academy 2017 sunt:

• BOX2M – tehnologie care produce dispozitive și software specializat de monitorizare, contorizare și control pentru sistemele IOT industriale.
• CoinFlux – serviciu online, simplu și rapid, de schimb de monede virtuale, inclusiv bitcoin, ether și litecoin.
• Cyber Alter Ego – extensie pentru browser care protejează identitatea utilizatorilor de atacurile cibernetice.
• FeedCheck – platformă care colectează și analizează review-urile produselor vândute prin magazine online.
• Froala – infrastructură tehnologică prin care programatorii pot construi și edita site-uri web inovatoare.
• PixTeller – instrument online care poate fi folosit inclusiv de persoanele nontehnice pentru a îmbunătăți și simplifica procesul de design.
• Profluo – platformă digitală care ajută companiile mici și mijlocii să își definească un model de afaceri personalizat, bazat pe procese de afaceri si date.
• Road Grand Tours – un simulator virtual multiplayer ce permite bicicliștilor să exploreze cele mai frumoase drumuri din lume direct de acasă, cu propria bicicletă montată pe un smart trainer.
• SkillView.io – platformă online care oferă companiilor o soluție integrată de intervievare rapidă și eficientă.
• Symme3D Biotech – primul producător românesc, independent, care dezvoltă un dispozitiv pentru imprimarea 3D a diferitelor țesuturi umane.
• Wyliodrin – platformă care permite programarea și controlul plăcuțelor de dezvoltare pentru IoT, direct dintr-un browser.

Cea de-a patra ediție a programului de accelerare MVP Academy se va încheia pe 8 mai, la Cinema Pro cu Demo Day, eveniment în cadrul căruia echipele își vor prezenta afacerile în fața unei audiențe formate din investitori, antreprenori, mentori și profesioniști în tehnologie la nivel regional.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...