Brexit: Tentativele parlamentare de a invalida votul pro-Brexit nu au nicio şansă de reuşită – oficial britanic

Tentativele parlamentare de a invalida votul pro-Brexit nu au nicio şansă de reuşită şi se vor lovi de o opoziţie solidă a Partidului Conservator, a declarat miercuri, la Paris, Crispin Blunt, preşedintele comisiei pentru afaceri externe din Camera Comunelor, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 13 iul. 2016, 12:52
Brexit: Tentativele parlamentare de a invalida votul pro-Brexit nu au nicio şansă de reuşită - oficial britanic

Parlamentul britanic va dezbate pe 5 septembrie petiţia prin care peste 4 milioane de persoane cer organizarea unui al doilea referendum privind apartenenţa ţării la Uniunea Europeană, însă nu va lua o decizie în legătură cu repetarea votului.

Cu toate acestea, dat fiind numărul mare de deputaţi nemulţumiţi de rezultatul referendumului din 23 iunie, unii dintre ei văd o şansă, chiar dacă redusă, de a reuşi să răstoarne pe cale parlamentară votul de la referendum.

‘La capătul drumului se va afla dezastrul, pentru că 52% din electorat a votat pentru Brexit, iar implicaţiile (unei astfel de răsturnări) ar fi catastrofale’, le-a declarat reporterilor Crispin Blunt, care în campania pentru referendum a susţinut ieşirea din UE.

Tentativa ‘s-ar lovi de zidul unei solide majorităţi conservatoare în parlament care va sprijini decizia electoratului. În acest sens, opoziţia parlamentară se îndreaptă spre niciunde’, a subliniat deputatul conservator.

Blunt s-a aflat la Paris împreună cu alţi patru membri ai comisiei, inclusiv din Partidul Laburist şi din Partidul Naţional Scoţian, ambele din opoziţie, pentru discuţii cu omologi francezi cu privire la modul în care se va produce desprinderea Marii Britanii de UE.

Într-o conferinţă de presă foarte aprinsă, deputatul laburist Mike Gapes, care a susţinut rămânerea în Uniunea Europeană, a subliniat că guvernul britanic nu va putea ocoli opiniile parlamentului.

‘Parlamentul are o responsabilitate să limiteze pagubele şi să indice în mod clar ce dorim ca guvernul să realizeze înainte de a activa articolul 50. Trăim într-o democraţie parlamentară, nu într-una plebiscitară’, a declarat el.

Activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona va declanşa în mod oficial negocierile de ieşire a Marii Britanii din UE.

Crispsin Blunt a mai spus că nu se aşteaptă ca procesul să fie declanşat înainte de sfârşitul acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
Bogdan Putinică, Microsoft România: Pentru salarii mai mari este nevoie de competențe digitale. Este responsabilitatea Guvernului și a politicienilor să ducă țara înainte
Bogdan Putinică, Microsoft România: Pentru salarii mai mari este nevoie de competențe digitale. Este responsabilitatea ...
Transformarea digitală are un impact pozitiv asupra economiilor, iar un nivel crescut de competențe digitale în rândul cetățenilor este strâns corelat cu salarii mai mari, a declarat Bogdan......
Românii nu au uitat exclusivismul: 15 Ferrari, 15 Rolls-Royce și șapte Aston Martin înmatriculate în primele patru luni din 2024
Românii nu au uitat exclusivismul: 15 Ferrari, 15 Rolls-Royce și șapte Aston Martin înmatriculate în primele patru luni ...
Creșterea prețurilor și tensiunile internaționale nu au afectat apetitul românilor pentru mașini exclusiviste. În ...
Radu Burnete, director patronatul Concordia: Deşi veniturile au crescut, cheltuielile statului au crescut și mai mult
Radu Burnete, director patronatul Concordia: Deşi veniturile au crescut, cheltuielile statului au crescut și mai mult
Deficitul bugetar nu scade, ci creşte, după primul trimestru al acestui an, ceea ce este îngrijorător, în condiţiile ...
Autostrada Bucureștiului A0: Secțiunea dintre DN4 și A2 va fi dată în trafic cel târziu în august – secretar de stat
Autostrada Bucureștiului A0: Secțiunea dintre DN4 și A2 va fi dată în trafic cel târziu în august – secretar ...
Secțiunea de la nodul rutier cu DN4 până la A2 (circa 11 km) din lotul 1 al A0 Sud va fi dată în trafic cel târziu ...