Cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din Bucureşti, pe sectoare

Cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale au acumulat împreună în jur de 50.000 de apartamente finalizate în cele șase sectoare ale Bucureștiului. Pentru anul acesta, consultanții imobiliari așteaptă cel puțin 14.400 de noi apartamente livrate pe piața Capitalei și vânzări pe măsură.
Răzvan Zamfir - joi, 12 sept. 2019, 19:54
Cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din Bucureşti, pe sectoare

În sectorul 1 se remarcă dezvoltatori mai vechi precum Impact, care a dezvoltat până acum peste 4.000 de unități, dintre care peste 2.300 de apartamente în Greenfield, proiectul gigant din Băneasa, și va livra în trimestrul III al acestui an încă 192 de apartamente în proiect, iar în ultima parte a anului va pune pe piață 232 de apartamente în Luxuria din zona Expoziției, care va include, în total, 630 de apartamente premium. Unul dintre dezvoltatorii relativ noi de pe piață, britanicii de la London Partners au dezvoltat 236 de apartamente și mai au în lucru alte 966, în fazele III și IV ale Belvedere Residence, proiect preluat relativ recent de la o companie controlată de Puiu Popoviciu.

Un alt dezvoltator care se apropie de 1.000 de apartamente în dezvoltare și investiții de circa un miliard de euro e One United Properties, cu cele două divizii ale sale Residences și Neo Residences. Astfel, axat pe zona premium și lux, One United a dezvoltat sau are în dezvoltare șapte proiecte rezidențiale cu circa 800 de apartamente, în vreme ce Neo Residences are în lucru trei proiecte cu circa 200 de apartamente în total.

Compania s-a extins și pe piața birourilor unde deține clădirile One Norh Gate, de 23.000 mp, dezvoltată de omul de afaceri Marius Ivan, One Tower (24.000 mp) din proiectul mixt One Floreasca City și One Victoriei Center (fosta Bucharest Business Center) preluată de la Immofinanz.

În sectorul 2 marii dezvoltatori sunt mai mici decât cei din sectorul I. Spaniolii de la Hercesa, de exemplu, vor livra până în 2021, primele 800 de apartamente ale proiectului rezidențial Vivenda Residencias.  Un alt dezvoltator major din sectorul II a fost GTC, care a dezvoltat 908 apartamente în Rose Garden, proiect rezidențial de lângă Piața Obor.

Compania a mai dezvoltat parțial FeliCity, proiect din Băneasa și o rețea de malluri, dar acum s-a specializat pe clădiri de birouri.

Un alt proiect maredin sectorul 2 e Doamna Ghica Plaza, dezvoltat de Romfelt Real Estate cu 616 apartamente în cel mai înalt bloc de locuințe din București (24 de etaje).

Sectorul 3, fostul loc favorit al fostului dezvoltator Adama

Acum cinci sau zece ani sectorul 3 era zona favorită a dezvoltatorului israelian Adama. Preluat ulterior de Immofinanz, compania a fost desfințată, dar a dezvoltat circa 1.500 de apartamente, dintre care multe, circa 500, sunt în sectorul 3.

Conarg, dezvoltatorul deținut de Valentin Vișoiu, a dezvoltat proiectul Răsărit de Soare, cu circa 900 de apartamente din apropierea Auchan Titan. Acum, proprietarul dezvoltatorului s-a asociat cu Dan Șucu (proprietarul Mobexpert) pentru dezvoltarea Arcadia Apartments, proiect cu 13 de apartamente în rima fază, din zona Domenii.

În fine, Titan Sun Park e un brand care se impune în sectorul 3 cu câteva sute de locuințe deje dezvoltate sau aflate în dezvoltare.

În sectorul 4, sunt câteva proiecte mari, precum Metalurgiei Park care va fi livrat în 2020, e un concept SudRezidențial și, de fapt, înglobează mai multe proiecte rezidențiale ale unor multipli dezvoltatori parteneri. Terenul pe care e dezvoltat parcul rezidențial are 50 de hectare.

Cu peste 1.000 de apartmente, Cartierul Solar, dezvoltat de Ad Astra Partners, e unul dintre liderii zonei și, în același timp, atent la mediul înconjurător, fiind dotat cu 1.800 de panouri fotovoltaice, care vor aliment diversele servicii oferite de dezvoltator.

Brandul Metropolitan s-a extins rapid în mai tot Bucureștiul cu proiecte de zeci sau sute de apartamente în toate sectoarele, cel mai important fiind cel din Sectorul 4 care include mai mute proiecte cu un număr total de peste 1.000 de apartamente.

Sectorul 5 pare a fi cel mai sărac când vine vorba de dezvoltatori de locuințe, dar are proiectul gigant Confort Urban Residence din Rahova, care a ajuns la 1.900 de apartamente livrate. De asemenea,  Imobiliare Solutions Group a ajuns la câteva sute de apartamente în ISG Residence I și II.

În Sectorul 6 se remarcă cea mai mare aglomerație de produse rezidențiale din București. Pedro Company, Gran Via, Familia Eskiocak sau Novum au împreună multe mii de apartamente dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

Pedro Company, deținută de Petre Niculae, are dezvoltate sau în curs de dezvoltare câteva mii de apartamente în proiecte precum10 Residence, 20 Residence, 21 Residence Politehnica, Exigent One sau Plaza Residence.

Dezvoltatorul spaniol Gran Via are în prezent în București, în dezvoltare trei proiecte rezidențiale de amploare: Timișoara 58, Gran Via Park și Aviației, care însumează împreună aproximativ 2.400 de apartamente. Dintre acestea, 534 de unităti au fost deja livrate. 

În fine, familia de antreprenori turci Eskiocak, cunoscută pentru dezvoltarea ansamblului Rotar Park Residence din cartierul bucureștean Militari cu peste 1.200 de apartamente se pregătește să mai ridice încă 1.200 la periferia sectorului 6 pe un teren deținut anterior de producătorul de bere Heineken.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare a căii ferate, vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei......
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia ...