Concentrarea românilor pe piața de bricolaj. MAM Bricolaj se încumetă să își aducă conceptul inedit în “ceafa” Dedeman, printr-un magazin nou în București

MAM Bricolaj, un concept inedit de magazin de bricolaj cu elemente preluate de la IKEA care își încurajează clienții să-și combine și să-și monteze singuri moibla, dar și din zona cash&carry care merge pe ideea de autoservire, devine tot mai activ pe piața bucureșteană. Retailerul, deținut de un antreprenor român, deschide la finele lunii a treia unitate din București, la doar 1 km distanță de cel mai mare Dedeman din Capitală.
Alina Stanciu - vin, 26 mart. 2021, 12:05
Concentrarea românilor pe piața de bricolaj. MAM Bricolaj se încumetă să își aducă conceptul inedit în “ceafa” Dedeman, printr-un magazin nou în București

Piața de bricolaj redevine interesantă din perspectiva mișcărilor pe care le fac antreprenorii români. Până anul trecut, piața părea ca s-a așesat, cu Dedeman al fraților Pavăl de neclintit în poziția de lider, Arabesque al familiei Ropotan pe locul doi și Leroy Merlin pe locul trei, în funcție de valoarea vînzărilor.

Cel mai probabil acest clasament va rămăne mulți ani cu aceiași jucători, în ciuda eforturilor britanicilor de la Kingfisher de a urca în top cu brandul lor Brico Depot care a generat vânzări de aproximativ 842 de milioane de lei în 2019, față de puțin peste 1, 9 miliarde de lei cât a avut Arabesque, 1,9 miliarde de lei Leroy Merlin și 8,3 miliarde de lei Dedeman.

Deși la un nivel încă mult mai mic, devin însă interesante mișcările unui alt  brand autohton, MAM Bricolaj, creat de antreprenorul român Cristian Găvan, mai ales după listarea acestuia la BVB, pe piața AeRO. Compania și-a luat deja avânt prin investiții accelerate și o poziționare inedită. Retailerul se prezinta ca fiind singurul furnizor cu autoservire de pe acest segment de piață și este un fel de one stop shop pentru micii producători de mobilă, mai ales pe segmentul de bucătării, dar și pentru clienții persoane fizice pasionați de mobilier și care doresc să își creeze propria mobilă sau pentru cei ce vor mobilier pe comandă.

Retailerul a anunțat planuri importante de investiții finanțate inclusiv cu bani de la investitorii de pe piața AeRO a Bursei de Valori București, unde s-a listat în ianuarie anul curent.

Deschid un magazin la 1 km de Dedeman  

Ultima investiție anunțată a celor de la MAM Bricolaj, de 1,65 de milioane de euro, are drept finalitatea deschiderea celui de al treilea magazin al rețelei pe care compania îl va inaugura în data de 30 martie, pe str. Prelungirea Ghencea nr. 301, din sectorul 6 al capitalei. Unitatea cu o suprafață totală de 1.500 de metri pătrați, din care 1.000 de metri pătrați spațiu de vânzare este la doar 1 km depărtare de cel mai mare Dedeman din Capitală, un magazin de 18.000 de mp construit de la zero pe 59.000 de mp de teren, în urma unei investiții de 29 de milioane de euro. MAM Bricolaj mai operează alte două unități în Capitală, dar își vind produsele și online, printr-un magazin propriu.

„Avem în plan extinderea la nivel național, tocmai de aceea suntem bucuroși să anunțăm deschiderea celui de-al treilea magazin MAM Bricolaj din București. Acesta vine ca o certitudine a ritmului susținut de creștere pe care îl avem. Totodată, vrem să fim cât mai aproape de clienții noștri și să le oferim cele mai bune soluții pentru orice proiect de amenajare interioară, astfel că avem un portofoliu extrem de diversificat de produse. Pe termen lung, vizăm creșterea rețelei MAM Bricolaj și vrem să intrăm și pe alte piețe decât cea din București. Următorul magazin va fi situat în Brașov, acolo unde am început deja o serie de demersuri pentru deschidere. Vrem să fim aproape de consumatori și să ajungem la 12 magazine în marile orașe din țară și nu numai”, a declarat Cristian Găvan, fondator MAM Bricolaj, într-un comunicat remis Bursei de valori București.

Magazinul din zona Ghencea va dispune de peste 11.000 de repere și va include categorii noi de produse, precum decorațiuni și corpuri de iluminat. Magazinul operează în sistem cash & carry (cu autoservire), nefiind însă nevoie de un card pentru acces.

De la un “supermarket” pentru micii producători de mobilă la o rețea ce tinde spre 65 de milioane de lei

MAM Bricolaj a pornit la drum în urmă cu 10 ani ca Materiale Accesorii Mobilă SRL, o firmă prin care se materializa ideea lui Găvan de a construi un lanț de supermarketuri pentru producătorii de mobilă. Așa a apărut și prima unitate MAM Bricolaj, în 2011, un magazin de 800 de mp pe Bulevardul Basarabia din București.

La început magazinul oferea profesionistilor în mobilă o selecție de materiale și accesorii de baza, însă treptat gama a fost extinsă pentru a satisface cererea în creștere. Tot treptat, retailerul a reușit să-și crească adresabilitatea față de clienți atrăgându-i spre brandul său și pe amatori, printr-o Școală de mobilă pe care a creat-o.

În 2014 apare și al doilea magazin MAM Bricolaj, de 1.500 de mp, în sudul capitalei, pe str Luică.

Prin aceasta extindere, noul magazin a completat activitatea societății și cu servicii de debitare și cantuire a corpurilor pentru mobilier, necesare micilor producători de mobilier.

Succes la BVB printre investitori

Făcându-și debutul pe piața AeRo din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București pe 21 ianuarie, retailerul a înregistrat un record din prima zi, acțiunea cu cea mai mare valoare a tranzacțiilor în prima zi.

Valoarea tranzacțiilor a ajuns la aproape 3,1 milioane de lei în prima zi, cu o creștere de 53% a valorii acțiunilor față de momentul evaluării înainte de listare.

Citește și

Fraţii Pavăl îşi transferă afacerile din imobiliare, auto, agricultură şi construcţii sub umbrela unui holding

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea mai neagră zi din pandemie – 561 morţi, peste 18.000 de cazuri noi, record la terapie intensivă – Coronavirus marţi, 19.10.2021
Cea mai neagră zi din pandemie – 561 morţi, peste 18.000 de cazuri noi, record la terapie intensivă – Coronavirus ...
Criza Coronavirus marţi, 19 octombrie 2021 - 561 morţi în 24 de ore (46 de vaccinaţi), 18.863 cazuri noi, 2.190 în Bucureşti. ...
Popa (BNR): Când va fi frig sau când vor veni facturile, ne vom gândi cu jind la gazele Marea Neagră
Popa (BNR): Când va fi frig sau când vor veni facturile, ne vom gândi cu jind la gazele Marea Neagră
România are resurse energetice vaste dar statul nu permite exploatarea lor, susţine Cristian Popa, membru în Consiliul ...
25 de branduri excepționale își spun povestea în volumul 10 al cărții Superbrands pentru România
25 de branduri excepționale își spun povestea în volumul 10 al cărții Superbrands pentru România
Ediția 2021 a Programului Superbrands pentru România se apropie de final, odată cu intrarea în producție a volumului ...