Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească chiriaşii spaţiilor coworking din Bucureşti pentru a reveni în birouri

Freelancerii, start-up-urile și micii antreprenori care folosesc spațiile de coworking trebuie să respecte câteva reguli noi, acum în pandemie. Aceștia trebuie să respecte distanțarea socială, să poarte mască și să-și igienizeze mâinile de fiecare dată când folosesc bucătăria sau imprimantele. Vestea bună este că se va putea lucra și de pe terase, iar cei care nu se simt încă pregătiți să se reîntoarcă în spațiul de coworking au la dispoziție birourile virtuale.
Economica.net - mar, 26 mai 2020, 12:00
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească chiriaşii spaţiilor coworking din Bucureşti pentru a reveni în birouri

Reprezentanții Commons, unul dintre multiplii operatori de spații coworking din București, spun că toate spațiile sunt pregătite să-și primească membrii și anunță noi măsuri implementate pentru desfășurarea activității de birou în siguranță.

Sănătatea membrilor noștri e pe primul loc și de aceea ne dorim să creăm un mediu în care ei să se simtă în siguranță. Am implementat toate măsurile recomandate de autorități și am transmis către comunitate un ghid practic cu reguli care reduc șansele de transmitere a virusului”, a declarat David Canta, cofounder Commons România.

Potrivit noilor reguli, atât membrii spațiului de coworking, cât și vizitatorii, vor trebui să poarte măști și să păstreze distanțarea socială de 1,5 metri. De asemenea, li se recomandă să folosească scările și să nu urce, în același timp, mai mult de două persoane în lift. În plus, trebuie să-și dezinfecteze mâinile de fiecare dată când folosesc zona de bucătărie sau imprimantele.

Cei de la Commons au asigurat distanța de cel puțin 1,5 metri între birouri, au amenajat birouri în plus pe terase și în spațiile de evenimente, au amplasat dispozitive de dezinfectare pentru mâini la intrarea în spațiile de lucru, în bucătărie sau în baie. Spațiile Commons au fost dotate cu mai multe cafetiere și aparate pentru apă potabilă, pentru a se evita aglomerarea. În același timp, birourile sunt igienizate la fiecare două-trei ore și filtrele sunt curățate constant, conform regulilor și standardelor recomandate de autorități. În funcție de recomandările guvernamentale, este posibil ca fiecare membru sau vizitator să fie termoscanat la intrarea în locații.

De asemenea, persoanele care doresc în continuare să muncească de acasă și doresc o imagine profesionistă pentru propria afacere, au la dispoziție birourile virtuale, care le asigură o adresă de corespondență, promovare în cadrul comunității și folosirea spațiilor de birouri pentru întâlniri sau evenimente.

Inaugurată în anul 2017, Commons România este o rețea de spații de coworking cu trei amplasamente: în Piața Unirii, Piața Romană și în zona Băneasa.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...