De Black Friday, românii se întind la rate. Etailerul evoMAG: numărul celor care cumpără pe datorie se dublează

Numărul clienţilor care plătesc cumpărăturile în rate se va dubla până la sfârşitul anului, datorită Black Friday şi celorlalte campanii de reduceri specifice sezonului de iarnă, estimează retailerul online de electronice evoMAG.ro, care precizează totodată că valoarea medie a unei comenzi este cu aproximativ 50% mai mare în cazul clienţilor care aleg plata în rate, iar numărul ratelor creşte.
Economica.net - mar, 01 nov. 2016, 12:49
De Black Friday, românii se întind la rate. Etailerul evoMAG: numărul celor care cumpără pe datorie se dublează

„Procentul clienţilor care plătesc în rate pentru produsele cumpărate aproape s-a dublat în ultimul an şi ne aşteptăm să crească semnificativ în perioada următoare”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

Valoarea medie a coşului de cumpărături pentru comenzile achitate în rate este între 800 de lei şi 1.000 de lei, semnificativ mai mare faţă de valoarea medie a comenzilor înregistrate în mod obişnuit pe evoMAG.ro, de aproximativ 650 de lei, notează compania.

Cresc reducerile, ne întindem la rate. De Black Friday, cei care optează pentru cumpărături pe datorie merg de regulă pe variante cu (mult) mai multe rate decât în restul anului, când optează de regulă pentru soluţii de finanţare cu 3-6 rate lunare.

evoMAG a încheiat parteneriate cu 10 bănci şi instituţii financiare nebancare, prin care le oferă clienţilor soluţii de finanţare în până la 15 rate pentru produsele achiziţionate, inclusiv un credit care nu necesită adeverinţă de venit.

Compania de retail online organizează anul acesta Black Friday în weekend-ul 18-20 noiembrie şi derulează o campanie preliminară de reduceri în intervalul 1-4 noiembrie, „pentru a testa apetitul românilor” – spune Mihai Pătraşcu.

Compania Evolution Prest Services din Bucureşti, care operează platforma evoMAG.ro, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 76,8 milioane lei (aproximativ 17 milioane de euro), în creştere cu 12% faţă de 68,3 milioane lei în 2014, în timp ce profitul a scăzut cu 16%, la 443.000 lei (aproape 100.000 de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...