1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

IT&C

De Black Friday, românii se întind la rate. Etailerul evoMAG: numărul celor care cumpără pe datorie se dublează

Numărul clienţilor care plătesc cumpărăturile în rate se va dubla până la sfârşitul anului, datorită Black Friday şi celorlalte campanii de reduceri specifice sezonului de iarnă, estimează retailerul online de electronice evoMAG.ro, care precizează totodată că valoarea medie a unei comenzi este cu aproximativ 50% mai mare în cazul clienţilor care aleg plata în rate, iar numărul ratelor creşte.

01 noi, 2016 | ECONOMICA.net

"Procentul clienţilor care plătesc în rate pentru produsele cumpărate aproape s-a dublat în ultimul an şi ne aşteptăm să crească semnificativ în perioada următoare", spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

Valoarea medie a coşului de cumpărături pentru comenzile achitate în rate este între 800 de lei şi 1.000 de lei, semnificativ mai mare faţă de valoarea medie a comenzilor înregistrate în mod obişnuit pe evoMAG.ro, de aproximativ 650 de lei, notează compania.

Cresc reducerile, ne întindem la rate. De Black Friday, cei care optează pentru cumpărături pe datorie merg de regulă pe variante cu (mult) mai multe rate decât în restul anului, când optează de regulă pentru soluţii de finanţare cu 3-6 rate lunare.

evoMAG a încheiat parteneriate cu 10 bănci şi instituţii financiare nebancare, prin care le oferă clienţilor soluţii de finanţare în până la 15 rate pentru produsele achiziţionate, inclusiv un credit care nu necesită adeverinţă de venit.

Compania de retail online organizează anul acesta Black Friday în weekend-ul 18-20 noiembrie şi derulează o campanie preliminară de reduceri în intervalul 1-4 noiembrie, "pentru a testa apetitul românilor" - spune Mihai Pătraşcu.

Compania Evolution Prest Services din Bucureşti, care operează platforma evoMAG.ro, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 76,8 milioane lei (aproximativ 17 milioane de euro), în creştere cu 12% faţă de 68,3 milioane lei în 2014, în timp ce profitul a scăzut cu 16%, la 443.000 lei (aproape 100.000 de euro).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO