1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Fantoma lui Vîntu provoacă pierderi de 4 mil. lei SIF Muntenia. Banii ar urma să ajungă la păgubiţii FNI

A fost demarată executarea silită a Societăţii de Investiţii Financiare SIF Muntenia, în favoarea Asociaţiei Investitorilor FNI 2009 Târgu Mureş, pentru o sumă de 4,06 milioane de lei. SIF Muntenia nu este singură. În jocul responsabilităţii autorităţilor statului pentru frauda FNI a fost atras şi Fondul Proprietatea.

05 sep, 2013 | | ECONOMICA.net

SIF Muntenia (SIF4) are calitatea de terţ poprit într-un dosar soluţionat definitiv în 2007, prin care autoritatea de atunci a pieţei de capital, „CNVM, a fost obligată în solidar cu inculpaţii Gelsor SA, SOV Invest, CEC Valori Mobiliare şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS, actuala AAAS), la plata unor despăgubiri" către persoanele păgubite prin Fondul Naţional de Investiţii (FNI), potrivit unui raport al SIF4.

Gelsor şi SOV Invest au fost companii controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, care are reputaţia de a fi fost arhitectul Fondului Naţional de Investiţii (FNI). Fondul a operat în contextul unor reglementări precare şi a înşelat mii de investitori naivi, cu concursul autorităţilor.

Executarea silită a SIF4 a fost demarată în virtutea unei sentinţe din aprilie, prin care „s-a admis în parte cererea de validare a propririi formulată de creditoarea Asociaţia Investitorilor FNI 2009 Târgu Mureş, instanţa obligând terţul poprit SIF Muntenia (SIF4) „să plătească (...) în limita creanţei de 4.060.594,5 lei", se mai spune în raportul trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) joi dimineaţă.

Sentinţa respectivă nu este definitivă. „Părţile au declarat recurs, care a primit termen de judecată 20 mai 2014.

Până la judecarea recursului, SIF Muntenia va întreprinde toate măsurile legale pentru protejarea intereselor sale", mai precizează oficialii acesteia.

SIF Muntenia nu este singură.

În jocul responsabilităţii autorităţilor statului pentru frauda FNI a fost atras şi Fondul Proprietatea, care ar putea fi obligat să vireze o parte din comisioanele datorate fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare (acumun departament al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, ASF).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO