Fitch a confirmat ratingurile Braşovului şi Oradei la „BBB minus”, cu perspectivă stabilă

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru creditele pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiilor Braşov şi Oradea la "BBB minus", perspectiva asociată fiind stabilă în ambele cazuri, informează vineri instituţia, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 12 dec. 2014, 19:33
Fitch a confirmat ratingurile Braşovului şi Oradei la

Ratingul Braşovului

Agenţia a confirmat şi calificativul pe termen scurt în valută la ‘F3’.

Confirmarea ratingurilor reflectă performanţa operaţională solidă a Braşovului, care beneficiază de un cadru naţional ce sprijină guvernele locale şi de nivelul adecvat al datoriei.

De asemenea, agenţia ia în calcul şi planurile ambiţioase de investiţii, care ar putea avea nevoie de finanţarea datoriei după 2015, şi de riscurile indirecte cauzate de nivelul ridicat al datoriei fostului furnizor de energie termică, care în prezent este restructurat.

Fitch se aşteaptă ca bilanţul operaţional al oraşului Braşov să rămână solid în 2014-2016 şi în linie cu nivelul mediu înregistrat în perioada 2009-2013, de 20% din venitul operaţional. Aceste rezultate se bazează pe estimările agenţiei că autorităţile locale vor menţine creşterea cheltuielilor operaţionale în linie sau uşor avansul veniturilor operaţionale.

Ratingul Oradei

De asemenea, agenţia a confirmat calificativul pe termen scurt în valută la „F3”.

Confirmarea de către Fitch a ratingurilor pentru creditele pe termen lung în valută şi monedă locală reflectă performanţa bugetară solidă a municipiului Oradea, confirmată de performanţa bugetară din primele zece luni ale acestui an, care beneficiază de un cadru naţional ce sprijină guvernele locale şi de nivelul adecvat al datoriei.

De asemenea, agenţia ia în calcul şi creşterea datoriei directe în 2014 – 2016. Totuşi, Fitch se aşteaptă ca ca nivelul datoriei municipiului să rămâne în linie cu estimările , în urma gestionării prudente a datoriei.

Agenţia se aşteaptă ca Oradea să-şi menţină planurile ambiţioase de investiţii.

PIB-ul României a crescut anul trecut cu 3,5%, mult peste media de 0,5% din perioada 2008-2012 şi de 2,2% estimat în 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Citi îl numește pe Gabriel Apostol în funcția de director divizie  companii multinaționale pentru România
Citi îl numește pe Gabriel Apostol în funcția de director divizie companii multinaționale pentru România
Citi a anunțat numirea lui Gabriel Apostol în funcția de director divizie clienți companii multinaționale (Global Network Banking) pentru România. În acest rol, Gabriel Apostol va fi......
Azerbaidjanul va crește livrările de gaze către Europa cu 17%. “Este exterm de important să avem infrastructură”
Azerbaidjanul va crește livrările de gaze către Europa cu 17%. “Este exterm de important să avem infrastructură”
Până în anul 2026, Azerbaidjanul intenționează să crească volumul anual al exporturilor de gaze către Europa cu 17% ...
Compania americană Lakeland cumpără prin intermediul unei subsidiare producătorul de încălţăminte pentru militari Jolly Scarpe Romania cu 2 milioane de euro
Compania americană Lakeland cumpără prin intermediul unei subsidiare producătorul de încălţăminte pentru militari ...
Jolly Scarpe Romania, producător de încălţăminte pentru armată şi pompieri cu o fabrică în Bucureşti, a fost cumpărat ...
Kosovo face un pas spre aderarea la Consiliul Europei
Kosovo face un pas spre aderarea la Consiliul Europei
Kosovo a făcut marţi un nou pas spre aderarea la Consiliul Europei, cu un aviz favorabil din partea Adunării Parlamentare ...