Boom imobiliar – seria a doua: o mare intersecţie din Bucureşti va fi sufocată de construcţia a 5.000 de noi locuinţe

Nu trebuie ca un proiect rezidenţial să fie construit la marginea oraşului pentru ca traficul să fie infernal. Aproape 5.000 de locuinţe se construiesc în perioada următoare într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală. 
Andrada Ghira - joi, 27 iul. 2017, 21:07
Boom imobiliar - seria a doua: o mare intersecţie din Bucureşti va fi sufocată de construcţia a 5.000 de noi locuinţe

Mai mulţi dezvoltatori şi-au securizat terenuri mari, ale fostelor platforme industriale, pentru construcţia de locuinţe sau birouri. Dacă în zona Orhideea-metrou Grozăveşti s-au înmulţit proiectele de birouri, trei la număr, în zona Pasajului Lujerului dezvoltatorii ridică circa 5.000 de noi locuinţe.

Intersecţia şi-aşa aglomerată, se va sufoca pe viitor, atunci când miile de proprietari vor ieşi cu maşinile din parcări spre serviciu. 

Peste 1.000 de locuinţe pe terenul fostei fabrici Electrotehnica

Pe strada Lujerului nr. 42, peste drum de mallul Plaza România, spaniolii de la Gran Via construiesc încă de la sfârşitul lui 2015 poriectul Gran Via Park.

Dezvoltatorul a construit în primă fază 289 de apartamente, iar cea de-a doua fază este în construcţie şi va livra anul acesta un total de 417 apartamente. Când Gran Via va finaliza proiectul, va avea peste 1.000 de locuinţe. 

Terenul a fost cumpărat de spanioli înainte de criză, iar o parte din el a fost vândut retailerului Lidl, care a deschis în urmă cu câţiva ani un magazin aici. Gran Via a început după ani buni valorificarea terenului prin dezvoltare, odată ce piaţa rezidenţială s-a dezmorţit.

1.500 de apartamente lângă Cora Lujerului

   Aproape 1.500 de apartamente va avea la finalizare proiectul  21 Residence, care se construieşte pe terenul unei foste întreprinderi, chiar lângă Cora Lujerului. 

Pentru acest teren, Oscar Downsream, cel mai mare distribuitor independent de motorină din România şi deţinut de omul de afaceri Alin Niculae, a obţinut în luna martie a acestui an autorizaţia de construcţie a două blocuri cu 11 etaje. Proiectul va avea la finalizare cinci blocuri cu 1.500 de louinţe.

De construcţia blocurilor se ocupă Petre Niculae, fost acţionar în Oscar Downstream, care deţine Pedro Company şi care este cunoscut pentru construcţia a mai multor proeicte rezidenţiale, printre care 19th Residence de la Orhideea sau 20th Residence de lângă ştrandul Ciurel. 

Aproape 3.000 de locuinţe pe fosta fabrică Lujerul

Aceeaşi Oscar Downstream a cumpărat 2,2 ha din fosta fabrică Lujerul, chiar în spatele mallului Plaza România, unde se pot construi circa 2.000 de locuinţe. 

O altă parcelă de 1,3 ha din aceeaşi fabrică a fost cumpărată de firma Exigent Development, susţintă în construcţii de Pedro Company, şi la care acţionari sunt Francesca-Elena Niculae şi Daniel Niculae.

Pe acest teren, Exigent ridică proiectul Plaza Residence, care va avea 743 unităţi. Termenul de finalizare este prevăzut pentru luna octombrie a anului viitor. Exigent Development a mai construit proeictele Exigent One, construit pe Splaiul Independenţiei, în campusul universitar, şi Exigent-Two, de pe strada Fabricii, tot în zona Lujerului.

Birourile de la Orhideea

Potenţialii clienţi pentru apartamentele din intersecţia de la Lujerului ar putea fi gulerele albe care se vor muta în noile birouri de la Orhideea. Trei mari companii construiesc spaţii de birouri: Vastint, CA Immo şi Forte Partners.

Skanska construieşte birouri şi pe terenul fostei Pumac, chiar peste drum de staţia de metrou Politehnică, iar peisajul de birouri este finalizat de cele cinci clădiri de birouri ale AFI, construite chiar lângă mall.

Aşa că, traficul pe care locuitorii din zonă îl ştiu astăzi, se va schimba odată cu finalizarea acestor proiecte. Şi ca exemplu, cei aproape 5.000 de locuitori din ansamblul Greenfield, amplasat în Pădurea Băneasa, au stat chiar şi două ore în trafic, doar ca să intre în Bucureşti, atunci când drumul de legătură cu Bucureştiului, un drum forestier, a fost închis.

Te-ar mai putea interesa și
Miniştrii Economiei şi Finanţelor din zona euro decid măsurile destinate îmbunătăţirii competitivităţii economice
Miniştrii Economiei şi Finanţelor din zona euro decid măsurile destinate îmbunătăţirii competitivităţii economice
Miniştrii Economiei şi Finanţelor din zona euro (Eurogrupul) vor încerca, luni, să cadă de acord asupra unei declaraţii comune privind măsurile destinate îmbunătăţirii competitivităţii......
Turcia, susținută de 52 de state, cere oprirea livrărilor de arme către Israel
Turcia, susținută de 52 de state, cere oprirea livrărilor de arme către Israel
Ministrul turc de externe, Hakan Fidan, a anunțat că Turcia a trimis la ONU o scrisoare comună, semnată de 52 de ţări ...
Produse contrafăcute în valoare de 219 mil. lei descoperite de poliţiştii de frontieră în primele nouă luni din 2024
Produse contrafăcute în valoare de 219 mil. lei descoperite de poliţiştii de frontieră în primele nouă luni din 2024
Produse contrafăcute - articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, cosmetice, accesorii de telefon sau jucării - în ...
Dacia Bigster, primul model din lume care utilizează motorul de 1.8 litri al companiei Horse
Dacia Bigster, primul model din lume care utilizează motorul de 1.8 litri al companiei Horse
Noul motor de 1.8 litri pentru grupul motopropulsor HYBRID 155 al Dacia Bigster este primul proiectat și produs în întregime ...