Maggie Kitshoff, Prime Kapital: La banii pe care clienţii îi dau pe apartamente, ar trebui să aibă pretenţii mai mari

Prime Kapital, companie fondată de Martin Slabbert şi Victor Semionov, a anunţat primul proiect rezidenţial din Bucureşti. Pe un teren cumpărat de la familia Becali, dezvoltatorul va ridica un ansamblu cu aproape 800 de locuinţe.   
Andrada Ghira - joi, 07 iun. 2018, 20:51
Maggie Kitshoff, Prime Kapital: La banii pe care clienţii îi dau pe apartamente, ar trebui să aibă pretenţii mai mari

Ultimii ani au adus clar un dezgheţ pe piaţa rezidenţială şi din ce în ce mai mulţi dezvolatori lansează şi sapă fundaţii la noi proiecte rezideţiale. Spre acest segment s-a orientat şi Prime Kapital, susţinut de fondul de investiţii sud-african MAS REI. Companiile vor să vină cu noi standarde pe piaţa rezidenţială din România. 

Standardele locuinţelor în România sunt foarte proaste. Sunt cetăţean român din luna februarie a acestui an şi mă mândresc cu asta şi credem că oamenii merită mai mult. Suntem un jucător pe termen lung, aşa că profitul nu este singurul nostru motiv. Sigur, orice afacere trebuie să fie profitabilă pentru a fi sustenabilă, dar noi credem că putem livra un produs la standarde mult mai înalte, la preţuri similare cu cele care sunt livrate pe piaţă în acest moment. De aceea, vrem să mişcăm piaţa spre o altă zonă, la fel cum se întâmplă şi în alte state, nu doar să alergăm după profit şi să livrăm cele mai proaste locuinţe”, a declarat Martin Slabbert (foto), Partener Prime Kapital, în cadrul unei întâlniri cu presa. 

Pe terenul de opt hectare, cumpărat în urmă cu doi ani de la familia Becali, în spatele Porsche Pipera, se vor construi aproape 800 de unităţi locative, în două faze, în proiectul Avalon Estate.

Spre deosebire de vecinii care vor construi turnuri de apartemante, precum israelienii de la Hagag sau compania omului de afaceri Mohammad Murad, Prime Kapital vine cu un proiect al căror clădiri au un regim redus de înălţime. 

   De proiectele rezidenţiale ale companiei se ocupă Maggie Kitshoff (foto), care are experienţă pe acest segment acumulată în Africa de Sud. Compania nu a făcut publice care vor fi preţurile apartamentelor, şi nici valoarea de investiţie, însă promite să vină preţuri competitive şi accesibile, dar şi cu soluţii de finanţare a clienţilor. Finanţarea proiectului vine din parteneriatul cu sud-africanii de la MAS REI, fără credite bancare. 

   Întrebată dacă preţurile apartamentelor din Bucureşti vor mai creşte, Kitshoff crede „că prețurile sunt destul de stabile, dar cred că pentru ceea ce plătesc, oamenii ar trebui să ceară mai mult”. 

  Compania estimează că va obţine PUZ-ul (planul urbanistic zonal) în luna aprilie a anului viitor, iar în luna iulie vor fi demarate lucrările la prima fază, care ar urma să fie finalizată în toamna lui 2021. Atunci va începe construcţia celei de-a doua faze, cu termen de finalizare în 2024. 

Vor fi disponibile spre achiziţie apartamente, dar şi vile. Suprafeţe locuibile variază de la 70 la 262 mp. 35% din proiect este reprezentată de spaţii verzi, de un parc de 1,3 ha, cu piste de bibiclete şi cu sistem de colevtare şi purificare biologică a apei pluviale. În plus, malul lacului Pipera va fi amenajat, iar viitorii rezidenţi vor avea acces la un club cu fitness şi restaurant. Dezvoltatorul se va ocupa de managementul proiectului cinci ani de la finalizare. 

Proiecte rezidenţiale şi în marile oraşe 

Compania mai deţine şi un teren de 15.000 de mp lângă staţia de metrou Jiului din Bucureşti, şi pentru care are certificat de urbanism din vara anului trecut. Planurile pentru teren sunt de a construi blocuri de 15 etaje cu apartamente şi spaţii de retail la parter. Despre acest proiect, Kitshoff spune că lucrările de construcţie ar putea fi începute mai devreme decât la proiectul din Pipera. 

În plus, compania se uită activ pentru identificarea unor terenuri în oraşele secundare pentru noi proiecte rezideţiale. 

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor  şi operator imobiliar axat pe proiecte de retail şi Europa Centrală şi de Est. Fondatorii sunt Martin Slabber şi Victor Semionov, foşti executivi în cadrul NEPI. Pe plan local, compania are un parteneria cu fondul de investiţii MAS REI pentru dezvoltarea mai multor proiecte, în principal de retail, în micile şi marile oraşe din România. 

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...