Marea Britanie: Allianz şi LV= vor forma a treia mare companie de asigurări

Compania germană Allianz SE a anunţat vineri că va crea o societate mixtă şi un parteneriat strategic cu rivala britanică LV= (Liverpool Victoria Friendly Society) pentru a forma a treia mare companie de asigurări pe segmentul daune şi accidente (property and casualty) din Marea Britanie, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 04 aug. 2017, 20:40
Marea Britanie: Allianz şi LV= vor forma a treia mare companie de asigurări

Allianz va plăti 500 de milioane de lire sterline (657,35 milioane de dolari) în schimbul unei participaţii de 49% în divizia de asigurări generale a LV=, o tranzacţie care ar urma să se finalizeze în semestrul doi din acest an, în funcţie de obţinerea aprobărilor autorităţilor de reglementare.

În a doua etapă din 2019, Allianz va plăti 213 milioane de lire sterline pentru o participaţie de încă 20,9%.

Tranzacţia acordă firmei britanice înfiinţată în urmă cu 174 de ani soliditate financiară, iar în cazul Allianz oferă extinderea prezenţei pe o piaţă extrem de competitivă.

Directorul general al Allianz, Oliver Baete, a afirmat că produsele societăţii mixte vor avea simbolul LV= şi a numit LV= ‘unul din cele mai respectate şi iubite branduri din Marea Britanie’.

‘Trebuie să fim flexibili în lumea modernă’, le-a declarat jurnaliştilor Baete.

LV=, cu 5.700 de angajaţi, are aproape şase milioane de clienţi britanici şi oferă asigurări pentru case, maşini, călătorii, asigurări de viaţă şi soluţii pentru pensionare.

Luna trecută, Allianz SE şi-a vândut participaţia de 90% în Oldenburgische Landesbank AG (OLB) – cea mai mare bancă privată regională din Germania după active – către firma americană de private equity Apollo, pentru 300 de milioane de euro (336 de milioane de dolari). Noile reglementări privind capitalul pentru sectorul asigurărilor din UE – Solvency II – au determinat companiile de asigurări, inclusiv Allianz, să-şi analizeze atent participaţiile pe care le deţin şi eventual să le vândă, pentru a-şi îmbunătăţi nivelul capitalului.

Allianz, cea mai mare companie de asigurări din Europa, a anunţat recent că este interesată de achiziţii deoarece ratele scăzute ale dobânzilor sporesc presiunile pentru consolidare în această industrie.

Compania germană este prezentă şi pe piaţa din România, prin Allianz-Ţiriac Asigurări. Anul trecut, Allianz-Ţiriac a obţinut un profit operaţional consolidat din activitatea de asigurări de 12 milioane lei, în creştere cu 15,8% faţă de 2015. Conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Allianz-Ţiriac deţine o cotă de piaţă de 13,08% şi rămâne liderul pieţei de asigurări atât la nivel agregat, cât şi la nivelul segmentului asigurărilor generale.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Washington Post: Rusia se pregătește să atace Ucraina cu o armată de 175.000 de militari
Washington Post: Rusia se pregătește să atace Ucraina cu o armată de 175.000 de militari
Rusia se pregăteşte pentru o ofensivă în Ucraina cu până la 175.000 de militari, anul viitor, scrie vineri ziarul Washington ...
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante Omicron
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează să revizuiască în jos previziunile sale de creştere globală din ...
O nouă interpretare a modelului Volkswagen T-Roc va ajunge la dealeri în primăvara lui 2022
O nouă interpretare a modelului Volkswagen T-Roc va ajunge la dealeri în primăvara lui 2022
Volkswagen a prezentat o nouă interpretare a crossoverului compact T-Roc, acesta fiind programat să ajungă la dealeri ...