1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

Maşinile pe benzină şi diesel nu vor mai putea fi comercializate în UE din 2040 - proiect PE

Uniunea Europeană se pregăteşte pentru o nouă etapă. Un proiect de rezoluţie al Parlamentului European prevede că, până în 2040, toate maşinile comercializate în UE să aibă zero emisii CO2.

15 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Comisia Europeană a prezentat marți, 14 ianuarie 2020, planurile pentru investiții și scheme de susținere în valoare de o mie de miliarde de euro pentru susţinerea Green Deal, planul prin care Uniunea Europeană va ajunge, până în 2050, neutră din punct de vedere al gazelor cu efect de seră.

Proiectul de rezoluţie al Parlamentului European prevede introducerea unui nou standard de poluare începând cu 2025 - EURO 7. Parametrii vor fi stabiliţi în perioada următoare pentru noul standard care va fi impus atât autoturismelor, vehiculelor comerciale, dar şi camioanelor.

Strategia Comisiei Europene prevede ca ţintă anul 2040 ca termen limită pentru ca toate automobilele vândute pe teritoriul Uniunii Europene să aibă zero emisii. Obiectivul principal fiind ca în 2050 UE să fie neutră din punct de vedere al emisiilor. Documentul arată că unele state membre vor fi nevoite să ia măsuri mai drastice pentru a se alinia cu normele până la termenul limită.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO