1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Mişa, după ce a anunţat taxa de solidaritate: Taxele sunt necesare pentru a finanţa sistemul de sănătate. Nu se vor introduce altele noi

Taxele sunt necesare pentru a finanţa sistemul de sănătate, dar nu se vor introduce unele noi, a declarat, joi, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul Health Forum.

19 oct, 2017 | Agerpres

'În Programul de Guvernare sunt priorităţi în domeniul sănătăţii legate de medici şi de asistenţii medicali. Sănătatea este domeniul care în legea salarizării are creştere programată. Ştiţi că era o creştere etapizată a salariilor până în 2022. Sănătatea este unul dintre puţinele domenii la care aceste creşteri vor fi realizate în 2018. Anul acesta, numai la nivelul fondului de salarii pentru a susţine medicii să rămână în România, pentru a-i încuraja să ofere un act medical cât mai bun, pentru asistenţii medicali, de asemenea, vor fi creşteri salariale. Fondul de salarii va creşte faţă de anul acesta în 2018 cu 2,9 miliarde (lei n.r.). Suma cred că este foarte consistentă', a spus Mişa.

El a precizat că este un efort bugetar care, indiscutabil, îşi găseşte motivaţia.

'Sper ca el să răspundă la o parte din solicitările personalului medical. Pe lângă aceste măsuri, s-au alocat 600 milioane euro pentru serviciile de urgenţă şi încercăm să îmbunătăţim condiţiile în care se acordă serviciile medicale. Este în plan să se achiziţioneze computere tomograf şi mai multe echipamente medicale, să fie cel puţin unul la nivelul unui judeţ, chiar două. De asemenea, vor fi achiziţionate 2.200 ambulanţe noi pentru a oferi servicii medicale de calitate. (...) Trebuie să ţinem cont şi de partea de taxe care sunt necesare pentru a finanţa acest sistem, fără a lua în calcul, ca să nu se speculeze, că se vor introduce noi taxe. Este exclus', a mai arătat ministrul Finanţelor Publice.

Ionuţ Mişa a anunţat ieri la Antena 3 începând din 2018 angajatorii vor fi plăti o ”taxă de solidaritate”, care va fi ”de 2%”.

„Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului. Pentru categoriile de muncă clasa I și clasa a II va plăti angajatorul contribuțiile”.

Ulterior, el a spus că este o taxă prevăzută la nivelul Comisiei Europene, care se aplică şi în sistemul de stat, şi în mediul privat.

"Există o directivă europeană care ne obligă să aplicăm un anumit procent fondurilor de salarii", a precizat ministrul Finanţelor, spunând că această taxă nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuţii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO