Pensia de stat și pensia privată de Pilon II nu vor putea asigura un trai decent la pensionare pentru actualii contribuitori. Ce soluții sunt

Experţi din piaţa financiară atrag atenţia asupra faptului că pensia de stat şi pensia privată obligatorie nu vor putea asigura un trai decent la pensionare. Nici pensiile de Pilonul II şi III nu vor putea da un randament de 600% în 20 de ani. De aceea trebuie găsite soluţii.
Economica.net - lun, 30 nov. 2020, 09:31
Pensia de stat și pensia privată de Pilon II nu vor putea asigura un trai decent la pensionare pentru actualii contribuitori. Ce soluții sunt

Experți din piața financiară au analizat actualul sistem de pensii într-o conferință online și au dezbătut posibile soluții pentru a răspunde la îngrijorările privind sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen mediu și lung. Este nevoie să creștem nivelului de educație financiară atât la nivelul populației, cât și la nivelul decidenților. Este nevoie ca populația să fie informată. Avem nevoie de decizii acum, clare și coerente întrucât sistemul de pensii este extrem de complex și trebuie văzut în totalitatea lui. Nu este o mașinărie care poate fi oprită pentru a o înlocui sau repara.

Claudiu Vuță, Analist Economic, Project -E:

„Actualul fond de pensii este de fapt un sistem de redistribuire care se numește CAS. Urmând modelul țărilor europene occidentale, în 2007 România a organizat sistemul de pensii astfel încât românii să aibă posibilitatea să redistribuie o parte către Pilonul 2, care este privat, dar și obligatoriu. Cota CAS de 25% se aplică salariului brut și se duce 21,25% către Pilonul 1 și 3,75% către Pilonul 2. 3,75% nu sunt suficienți bani pentru a întări Pilonul 2. Legal trebuia să fie 6. Astfel, devine urgent ca pentru Pilonul 2 statul, împreună cu specialiștii din domeniu, să caute soluții, să gândească pe termen mediu și lung, pentru ca și actualii angajați să beneficieze de pensii decente când se retrag din activitate.

Avem din ce în ce mai puțini angajați, adică cei care plătesc pensiile. În lipsa contribuțiilor sociale, sistemul nu poate exista. După 2030 numărul pensionarilor va crește vertiginos, în acel an vor ieși la pensie peste 1,5 mil de români și statul va trebuisă le plătescă pensia. Imaginați-vă intervalul 2030 – 2035 când statul va trebui să plătescă pensiile a peste 6- 6,5 mil de pensionari și numărul angajaților va fi de cel mult 4,5 mil.”

Horia Gustă, Președinte Asociația Adiministratorilor de Fonduri (AAF):

„Sistemul de pensii Pilon 1 este construit în mod diferit față de toate celelalte sisteme. Nu se bazează pe ceea ce contribuie efectiv, ci pe niște formule, pe niște puncte de pensie de care beneficiezi la data ajungerii la pensie.
Să nu uităm de economisire și investiții ca potențiale soluții. Un studiu al bursei a arătat că dacă economisești 100 de lei pe lună, în 20 de ani ar însemna 24 mii lei cash. Investind folosind un indice bursier, suma ar fi 149 mii lei în 20 ani cu tot cu dividende. Pilonul 2 sau 3 nu îți poate da un randament de aprox 600% în 20 de ani niciodată. Astazi sunt fonduri de investiții care replică indicia bursieri și pot da randamente foarte bune. Singura soluție este să ne educăm în această direcție.

Ce poate face Guvernul? Este esențial să vină cu măsuri concrete pentru a deveni competitive contractele de muncă și astfel să crească numărul angajaților. O variantă ar fi să ofere avantaje fiscale pentru o perioadă determinată de timp așa cum s-a întâmplat și în IT.”

Adrian Codirlașu, Vicepreședinte CFA România:

„Pilonul 1 și pilonul 2 nu vor putea asigura un trai decent la pensionare pentru actualii contribuitori. Astfel, trebuie investit în educație financiară, însensul că oameniisă fie conștienți de ceea ce îi așteaptă atunci cand se vor pensiona pentru a lua măsuri în timpul vieții active. Ce se poate face în plus față de pilonul 3? Economisirea și investițiile sunt răspunsul. Pilonul public este foarte dezavantajos, se vede că este o taxă, nu primim înapoi nici măcar jumătate din cât contribuim.
Soluțiile pe care le are la îndemână statul, folosite și pe plan internațional, și din care cel mai probabil va implementa un mix sunt: creșterea taxării, majorarea vârstei de pensionare, plafonarea sau scăderea pensiilor publice. Oricare ar fi mixul, este cert că pensia publică viitoare va fi mai mică, mai scumpă și va veni mai târziu. Soluția este să mergem treptat către un sistem privat de pensii și să creștem ponderea alocată din salariu către sistemul privat.”

Vasile Strat, Decan Bucharest Business School:

„Pensia noastra depinde de stat și de noi înșine. Prin urmare e nevoie de educație în rândul populației, încă de la grădiniță și de o educație serioasă și în rândulcelor care iau decizii. Văd 2 soluții – facilități pentru ca România să fie mai atractivă pentru angajați, dar însoțite de o strategie clară care să producă valoare adaugată mai mare, și educație financiară, informare a populației. Autoritățile trebuie să comunice mai bine, constant, să pună toată lumea la masă și să construiască o strategie pentru a ne convinge de ce este bine să contribuim la pilonul 3.”

Te-ar mai putea interesa și
Zona minei Roşia Montană a fost înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO
Zona minei Roşia Montană a fost înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO
Peisajul minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a anunţat marţi preşedintele Comitetului, Tian Xuejun. Icomos, organismul consultativ al agenţiei ONU, a......
CE anunţă că 70% dintre adulţii europeni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
CE anunţă că 70% dintre adulţii europeni au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
Şaptezeci la sută dintre adulţii din Uniunea Europeană au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19, a ...
MTI: Posibile restricţii de viteză pentru transportul feroviar şi cel rutier de mare tonaj, din cauza caniculei
MTI: Posibile restricţii de viteză pentru transportul feroviar şi cel rutier de mare tonaj, din cauza caniculei
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii ar putea introduce restricţii de viteză şi/sau de circulaţie pentru transportul ...
Sistemul de transport din Capitală şi Ilfov, integrat cu metroul de la 1 august
Sistemul de transport din Capitală şi Ilfov, integrat cu metroul de la 1 august
 Întregul sistem de transport din Regiunea Bucureşti - Ilfov va fi integrat, începând cu data de 1 august 2021, astfel ...