Porsche România se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

Compania Porsche România - importatorul mărcilor Audi, Seat, Skoda și Volkswagen - și-a anunțat retragerea din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) cu efect imediat.
Robert Stan - mie, 16 iun. 2021, 16:41
Porsche România se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

Printr-o notificare trimisă astăzi Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), importatorul mărcilor Audi, Seat, Skoda, Volkswagen și Volkswagen Vehicule Comerciale, Porsche România, și-a anunțat retragerea din această asociație patronală.

„După o colaborare de lungă durată și un mandat neîntrerupt, vă transmitem solicitarea Porsche România de retragere din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), cu efect imediat, de la momentul prezentei adrese”, se menționează, conform LifeNews.ro în documentul semnat de administratorii Porsche România, Brent Valmar și Elmar Geisler.

De asemenea, cei de la Porsche România notează că „în măsura în care vom putea, vom continua să susținem obiectivele și acțiunile asociației de eficientizare a sectorului”.

În același document se solicită ca „de la data încetării calității de membru (…) să eliminați toate referirile, mențiunile, link-uri și orice alte trimiteri la Porsche România din cuprinsul oricăror materiale de prezentare sau publicare ale APIA, inclusiv pagina de pe web a asociației”.

De altfel, de pe site-ul apia.ro a dispărut deja orice mențiune legată de Porsche România, numele celui mai puternic importator fiind scos și din lista cu membri activi ai asociației.

Și alți membri au părăsit în trecut asociația

Fricțiunile din cadrul APIA au existat întotdeauna, însă ele s-au amplificat odată cu disensiunile pe tema susținerii programelor Rabla. Primele entități importante care au părăsit asociația au fost Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie. Producătorul autohton de automobile și compania care comercializează la noi mărcile Dacia, Renault și Nissan, și-au încetat colaborarea cu APIA la începutul anului 2017.

Apoi, în martie 2020, și Ford România și-a anunțat retragerea din APIA. „Rațiunea esențială pentru care am decis părăsirea organizației APIA ține de nevoia unei abordări unitare și fundamentate a problematicilor cu care industria auto se confruntă, astfel că anumite aspecte semnalate de către noi de-a lungul anilor nu au fost gestionate cu nivelul de prioritate impus în mod obiectiv de importanța fiecărui subiect în parte. Cu toate acestea, ne dorim să rămânem în dialog și salutăm pe această cale deschiderea pe care APIA a manifestat-o pentru a institui un dialog constructiv cu celelalte asociații de profil”, declara pe atunci Cristian Prichea, directorul general al Companiei Naționale de Vânzări (CNV) Ford.

Deși încă mai deține calitatea de membru APIA, reprezentanța Mercedes-Benz în România a refuzat să mai comunice asociației datele sale de vânzări încă din 2011.

APIA a luat ființă în 1994 și reunește cele mai importante societăți din domeniul automobilului, importatori de autovehicule și alte firme de renume din domeniul componentelor și al accesoriilor auto sau lubrifianților. Din 1996 APIA este membră a Organizației Internaționale a Constructorilor de Automobile (OICA), forul mondial al constructorilor de automobile.

Citește și:

– Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România are un nou președinte
– Mihai Bordeanu, directorul Automobile Dacia, a devenit și președinte ACAROM

Te-ar mai putea interesa și
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak refuză să livreze Ucrainei avioane de luptă
Premierul britanic Rishi Sunak consideră că "nu este practic" să ofere Ucrainei avioane de luptă britanice, dar promite să accelereze sprijinul pentru a permite "câştiguri decisive" împotriva......
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Adrian Criț, directorul STB: Nu am recepționat autobuzelor etajate second-hand pentru că nu respectau condițiile cerute
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a declarat marţi că societatea nu a recepţionat ...
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
NYT: Sancțiunile impuse de Occident Rusiei par să nu aibă efect, din cauza sprijinului acordat de mai multe state vecine
Sancţiunile impuse de Occident Rusiei nu par să aibă efect, comerţul său exterior situându-se aproape la nivelul de ...
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate sunt prea mari
Curtea de Conturi Europeană: S-au înregistrat progrese lente în interconectarea piețelor de energie. Prețurile la electricitate ...
În pofida previziunilor ambiţioase şi a anumitor eforturi, Uniunea Europeană nu a înregistrat decât progrese lente ...