Porsche România se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

Compania Porsche România - importatorul mărcilor Audi, Seat, Skoda și Volkswagen - și-a anunțat retragerea din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) cu efect imediat.
Robert Stan - mie, 16 iun. 2021, 16:41
Porsche România se retrage din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

Printr-o notificare trimisă astăzi Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), importatorul mărcilor Audi, Seat, Skoda, Volkswagen și Volkswagen Vehicule Comerciale, Porsche România, și-a anunțat retragerea din această asociație patronală.

„După o colaborare de lungă durată și un mandat neîntrerupt, vă transmitem solicitarea Porsche România de retragere din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), cu efect imediat, de la momentul prezentei adrese”, se menționează, conform LifeNews.ro în documentul semnat de administratorii Porsche România, Brent Valmar și Elmar Geisler.

De asemenea, cei de la Porsche România notează că „în măsura în care vom putea, vom continua să susținem obiectivele și acțiunile asociației de eficientizare a sectorului”.

În același document se solicită ca „de la data încetării calității de membru (…) să eliminați toate referirile, mențiunile, link-uri și orice alte trimiteri la Porsche România din cuprinsul oricăror materiale de prezentare sau publicare ale APIA, inclusiv pagina de pe web a asociației”.

De altfel, de pe site-ul apia.ro a dispărut deja orice mențiune legată de Porsche România, numele celui mai puternic importator fiind scos și din lista cu membri activi ai asociației.

Și alți membri au părăsit în trecut asociația

Fricțiunile din cadrul APIA au existat întotdeauna, însă ele s-au amplificat odată cu disensiunile pe tema susținerii programelor Rabla. Primele entități importante care au părăsit asociația au fost Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie. Producătorul autohton de automobile și compania care comercializează la noi mărcile Dacia, Renault și Nissan, și-au încetat colaborarea cu APIA la începutul anului 2017.

Apoi, în martie 2020, și Ford România și-a anunțat retragerea din APIA. „Rațiunea esențială pentru care am decis părăsirea organizației APIA ține de nevoia unei abordări unitare și fundamentate a problematicilor cu care industria auto se confruntă, astfel că anumite aspecte semnalate de către noi de-a lungul anilor nu au fost gestionate cu nivelul de prioritate impus în mod obiectiv de importanța fiecărui subiect în parte. Cu toate acestea, ne dorim să rămânem în dialog și salutăm pe această cale deschiderea pe care APIA a manifestat-o pentru a institui un dialog constructiv cu celelalte asociații de profil”, declara pe atunci Cristian Prichea, directorul general al Companiei Naționale de Vânzări (CNV) Ford.

Deși încă mai deține calitatea de membru APIA, reprezentanța Mercedes-Benz în România a refuzat să mai comunice asociației datele sale de vânzări încă din 2011.

APIA a luat ființă în 1994 și reunește cele mai importante societăți din domeniul automobilului, importatori de autovehicule și alte firme de renume din domeniul componentelor și al accesoriilor auto sau lubrifianților. Din 1996 APIA este membră a Organizației Internaționale a Constructorilor de Automobile (OICA), forul mondial al constructorilor de automobile.

Citește și:

– Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România are un nou președinte
– Mihai Bordeanu, directorul Automobile Dacia, a devenit și președinte ACAROM

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...