Problemele Facebook au afectat utilizatorii de telefonie mobilă din România

Problemele de conectare de aseară ale aplicaţiilor Facebook, Instagram şi WhatsApp au afectat şi utilizatorii de telefonie mobilă din România. Mulţi utilizatori s-au plâns de lipsa semnalului de internet pe telefoanele lor, indiferent de operatorul de care aparţin. Motivul este o supraîncărcare a reţelelor din cauza cererilor repetare de conectare pentru cele trei aplicaţii care nu au funcţionat luni seara.
Lidia Neagu - mar, 05 oct. 2021, 17:31
Problemele Facebook au afectat utilizatorii de telefonie mobilă din România

Economica.net a întrebat astăzi toţi operatorii de telefonie mobilă, respectiv Vodafone România, Orange România, Digi Communication şi Telekom România despre motivul pentru care mulţi utilizatori nu au putut să se conecteze la internet de pe terminalele mobile.

Redăm integral mai jos răspunsurile primite:

“Disfuncţionalitatea la nivel global a unor reţele de social media şi mesagerie instantă a afectat şi funcţionarea în bune condiţii a altor aplicaţii de internet mobil. Acest lucru s-a întamplat din cauza faptului că platformele DNS (cele care transformă o adresă de internet de destinaţie într-o adresă IP) au fost extrem de încărcate de avalanşa de cereri repetitive venite de la aplicaţiile afectate de disfuncţionalitatea globală instalate pe terminalele mobile ale clienţilor”, au spus reprezentanţii Vodafone România.

„Atât rețeaua fixă, cât și rețeaua mobilă DIGI au funcționat în parametri normali. Totodată, menționăm că acestea sunt monitorizate permanent pentru a putea interveni rapid și a soluționa eventualele situații neprevăzute”, ne-au transmis la rândul lor reprezentanţii Digi.

„Pe fondul indisponibilității anumitor servicii de social media, în data de 4 octombrie 2021 au fost înregistrate la nivel național creșteri notabile a numărului de accesări a acestor servicii. Cu toate acestea, serviciile de voce și date oferite de Orange România au funcționat în parametrii normali și nu au fost înregistrate incidente la nivel de rețea” este răspunsul oferit  de Orange România.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Telekom România nu a transmis un răspuns oficial.

Reţeaua socială Facebook a dat vina pe o „modificare defectuoasă de configurare” pentru pana de aproape şase ore care a împiedicat luni seara cei aproximativ 3,5 miliarde de utilizatori ai săi să acceseze serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, transmite Reuters.
Într-o postare publicată luni seara pe blogul său, Facebook nu a precizat cine a efectuat modificarea de configurare şi dacă a fost vorba de o modificare planificată sau nu.

Cu toate acestea, mai mulţi angajaţi de la Facebook, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, au dezvăluit pentru Reuters că în opinia lor pana a fost creată de o greşeală internă cu privire la modul în care traficul de internet a fost direcţionat prin sistemele Facebook. În plus, eşecul instrumentelor interne de comunicare şi a altor resurse care depind de aceeaşi reţea pentru a funcţiona au agravat eroarea, au adăugat sursele.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...