1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Rusia îl acceptă pe John Tefft ca ambasador al SUA la Moscova

Moscova a acceptat miercuri numirea noului ambasador al SUA în Rusia în persoana lui John Tefft, un diplomat cunoscut pentru susţinerea afişată a aspiraţiilor prooccidentale în Ucraina şi Georgia. Anunţul a fost făcut de Iuri Uşakov, consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin pe probleme de politică externă, potrivit ITAR-TASS.

09 iul, 2014 | Agerpres

'Da, acordul a fost dat', a precizat Uşakov, referindu-se la uzanţele diplomatice potrivit cărora ţara gazdă trebuie să accepte numirea unui ambasador.

Consilierul de la Kremlin a adăugat că John Tefft este un diplomat bine pregătit profesional, subliniind că un argument în plus pentru acordul dat de Moscova a fost şi 'faptul că el a lucrat în Rusia, cunoaşte această ţară şi vorbeşte limba rusă'.

John Tefft este un diplomat de carieră, cu peste 40 de ani de experienţă în domeniu. El a fost ambasador în Georgia (2005-2009) şi Ucraina (2009-2013), două ţări ale fostei URSS care îşi afişează dorinţa de a se apropia de Occident. Tefft a fost, totodată, adjunct al ambasadorului american în Rusia în perioada 1996-1999, când la preşedinţia Federaţiei Ruse se afla Boris Elţin.

Dacă numirea sa va fi confirmată de Senatul american, John Tefft îi va succeda lui Michael McFaul, care a părăsit postul în februarie a.c. după doi ani ca şef al misiunii diplomatice american, perioadă în care şi-a manifestat constant susţinerea faţă de opoziţia rusă, suscitând de fiecare dată critici din partea Kremlinului, notează AFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO