1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

News

Tichetul de masă va valora 9.35 de lei, iar angajatorii vor putea da tichete de creşă de 420 de lei

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, a aprobat ieri prin Ordin majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masă la 9.35 lei, de la 9 lei cât este în prezent, precum şi a valorii sumei lunare care poate fi acordată de angajatori sub forma tichetelor de creşă la 420 lei, de la 400 lei cât este în prezent.

Cele două ordine intră în vigoare odată cu publicarea acestora în Monitorul Oficial.

Precizăm că valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte funcţie de evoluţia indicelui preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr 142/1998.

Valoarea nominală a unui tichet de masă poate fi indexată semestrial cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, potrivit articolului I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 121/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Modul de calcul a valorii nominale indexate a unui tichet de creşă se face funcţie de evoluţia indicelui lunar al preţurilor de consum total, conform Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 193/2006.

Valoarea sumei lunare acordată sub formă de tichete de creşă poate fi indexată semestrial cu indicele inflaţiei comunicat de INS, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 121/2011.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO