Transportatorul Maracana a închiriat 4.100 mp de spaţii logistice în Ploieşti şi Constanţa

Compania Maracana, cu activități în domeniul transporturilor, depozitării, logisticii și distribuției, a închiriat 4.100 de metri pătrați de spații logistice în Ploiești și în Constanța, tranzacții în care a fost reprezentat de compania de servicii imobiliare JLL. Tranzacția din Constanța vine după o perioadă îndelungată în care zona a fost ocolită de dezvoltatorii de logistică și industriali instituționali și de chiriași.
Economica.net - mar, 20 oct. 2020, 06:54
Transportatorul Maracana a închiriat 4.100 mp de spaţii logistice în Ploieşti şi Constanţa

La Ploiești, compania a închiriat 1.800 de metri pătrați în proiectul dezvoltat de Alinso, în timp ce la Constanța, suprafața contractată este de 2.300 metri pătrați, în proiectul mixed-use Constanța Business Park dezvoltat de Global Vision și de Globalworth, în imediata proximitate a portului Constanța. 

Cele două noi proiecte vor crește capacitatea logistică a companiei, care deține la Timișoara un proiect de 5.000 mp, proprietate proprie, și un altul la Cluj, de 7.500 mp închiriat în luna aprilie a acestui an.

Tranzacțiile reflectă evoluția pieței din ultima perioadă, firmele de logistică, împreună cu cele de retail și FMCG fiind cei mai activi chiriași.

”Piața de logistică a continuat și în acest an să își păstreze atractivitatea și ne bucurăm că am contribuit și noi prin aceste tranzacții la menținerea ritmului susținut de dezvoltare a sectorului. Închiderea cu succes a acestor două contracte s-a datorat pe de o parte colaborării foarte bune cu Maracana, care s-a concretizat în găsirea celor mai bune soluții pentru extinderea activității, și pe de altă parte, proprietarilor celor două parcuri industriale, care au oferit spațiile potrivite nevoilor clientului nostru”, a declarat Ionuț Grigoraș, consultant Industrial Department JLL România.

În prima jumătate a anului, cererea de spații industriale și de logistică a ajuns la aproape 270.000 metri pătrați, în creștere ușoară față de intervalul similar din 2019 (260.000 metri pătrați).

“La Constanța am trecut de gradul de închiriere de 50% și până la finalul anului vom avea prima fază a proiectului complet ocupată. Suntem bucuroși că reușim, cu acest proiect de pionierat logistic și industrial în zona Constanța –pionierat pentru depozitele moderne, de clasă A, în această zonă nevalorificată până acum – să atragem parteneriate de lungă durată, cu branduri cu tradiție. Pregătim, alături de partenerul nostru Globalworth, lansarea lucrărilor celei de-a doua faze, pentru începutul de an”, spune Șerban Juverdeanu, Head of Development Global Vision.

Bucureștiul a atras cea mai mare parte din cererea de spații industriale și logistice din țară, respectiv 32%, acesta fiind urmat de Timișoara, Craiova  și Arad, cu aproape 20.000 de metri pătrați tranzacționați.

”Constanța, un punct extrem de important pentru economia națională, dar nevalorificat pe măsura potențialului până acum, reușește în sfârșit să fie pusă pe harta dezvoltărilor logistice, prin proiectul dezvoltat de Global Vision și Globalworth. Interesul pentru această parte a țării nu s-a lăsat așteptat și suntem convinși că zona va continua să atragă noi investiții de acest tip și implicit, nume noi de chiriași. JLL a reușit încă o dată, prin încrederea acordată de clieții săi, să identifice pentru aceștia soluții de extindere și în zone care nu au fost anterior în vizorul investitorilor, așa cum a făcut în Bacău sau Craiova. Vom vedea în perioada următoare și alte zone din țară care vor începe ușor, ușor să beneficieze de investiții logistice și industriale”, a declarat Mihai Escu, senior consultant Industrial Department JLL România.

Stocul de spații logistice și industriale a ajuns la finele lunii iunie la 4,76 milioane de metri pătrați la nivel național, în condițiile în care de la începutul anului dezvoltatorii au livrat proiecte de circa 300.000 metri pătrați. Până la sfârșitul anului, mai sunt programate finalizarea a încă 300.000 metri pătrați de spații logistice și industriale la nivel național.

Din totalul de 4,76 milioane metri pătrați, cele mai puține proiecte sunt dezvoltate în zona de Sud-Est, cu 38.300 metri pătrați (adică sub 1% din stocul total).

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...