1EUR=4.6519 RON | Bucureşti 28 º
INDICI BURSIERI
BET
8354,33
0.0072
BETPlus
1246,64
0.0064
BET-FI
36928,51
-0.0044
BET-NG
687,90
0.0146
BET-XT
766,08
0.0057
ARAX
2.44
0,0000%
BIO
0.345
-1,4286%
BRD
13.72
0,1460%
BRK
0.0772
1,5789%
BVB
25.1
0,8032%
DAFR
0.0156
0,0000%
EBS
177.4
1,0538%
FP
0.906
0,1105%
OLT
0.346
-3,8889%
PRSN
0.082
2,5000%
SIF1
2.43
-1,6194%
SIF2
1.294
0,1548%
SIF3
0.212
0,9524%
SIF4
0.688
-1,1494%
SIF5
2.125
-0,9324%
SNP
0.36
3,7464%
TEL
23.4
0,0000%
TGN
359
-0,4161%
TLV
2.345
-0,2128%

Noua lege a pensiilor: cum se calculează punctajele la pensie - noutăţi şi clarificări

Vă prezentăm detaliat algoritmul pe baza căruia se vor stabili, respectiv recalcula pensiile, după intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, aflată acum în dezbatere publică. 

Comenteaza
pensionari

Ministerul Muncii a pus recent în dezbatere publică proiectul noii legi a pensiilor. Ulterior perioadei de dezbatere publică, proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare în comisiile de specialitate şi în plen. Legea se va aplica etapizat până în anul 2021, când va intra integral în vigoare.

ECONOMICA.NET vă spune, pe larg, care este algoritmul de stabilire a pensiei în proiectul noii legi a pensiilor. 

Cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă. La determinarea cuantumului pensiei, fracţiunile de leu se întregesc la un leu în favoarea pensionarului.

Valoarea punctului de referinţă reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislaţia anterioară, respectiv 25.
La data intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, valoarea punctului de referinţă va fi de 75 lei.
Începând cu anul 2022, valoarea punctului de referinţă se majorează anual cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 septembrie a fiecărui an în care se face majorarea, şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

 • În cazul în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă, se păstrează ultima valoare a punctului de referinţă, se arată în proiectul noii legi a pensiilor.

Valorile punctului de pensie sunt următoarele:

 • la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;
 • la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
 • la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei;

Numărul total de puncte realizate de asigurat se obţine prin însumarea punctajelor anuale ale acestuia.

Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărţirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate într-un an calendaristic.

 • Pentru perioadele ulterioare intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv.

În situaţia asiguraţilor care, în aceeaşi perioadă de timp, pe lângă veniturile de natura celor prevăzute de Codul fiscal, pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, dovedesc şi venituri asigurate în baza unui contract de asigurare facultativă, la determinarea punctajului lunar se iau în calcul veniturile cumulate asigurate din fiecare lună.

La calcularea punctajelor anuale şi a punctajului lunar se utilizează cinci zecimale.
În situaţia asiguratului care contribuie la un fond de pensii administrat privat, punctajul lunar stabilit în condiţiile noii legi a pensiilor se corectează cu raportul dintre cota de contribuţie de asigurări sociale datorată la sistemul public de pensii de către asigurat, prevăzută de Codul fiscal, din care s-a dedus cota de contribuţie aferentă fondului de pensii administrat privat şi cota de contribuţie prevăzută pentru persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale.

Pentru perioadele asimilate, la determinarea punctajului lunar al asiguratului se utilizează:

 • cuantumul brut al pensiei de invaliditate, în cazul beneficiarilor de pensie de invaliditate;
 • cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, în cazul în care persoana a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006, de indemnizaţii de asigurări sociale, sau dacă a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de accident de muncă şi boli profesionale.
 • punctajul lunar de 0,25 puncte pentru perioadele asimilate în care persoana s-a aflat într-una dintre situaţiile: 

- a urmat şi absolvit cu diplomă de licenţă, master sau doctor studii universitare, respectiv postuniversitare.

- a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;

- a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani.

În cazul persoanelor care se regăsesc, concomitent, în două sau mai multe dintre situaţiile considerate prin acest proiect de act normativ perioade asimilate la pensie şi prevăzute la articolul 14 alineatul (1), pe care îl găsiţi pe larg mai jos, se ia în considerare punctajul lunar cel mai avantajos, corespunzător uneia dintre perioadele asimilate stagiului de cotizare.

Articolul 14 alineatul (1): 

În sistemul public de pensii, perioadele asimilate reprezintă perioadele pentru care nu s-au datorat contribuții de asigurări sociale, în care asiguratul:

 • a beneficiat de pensie de invaliditate;
 • a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, ori a unui ciclu de studii universitare, cu condiţia absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;
 • a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
 • a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006 de indemnizaţii de asigurări sociale;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de accident de muncă şi boli profesionale;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani;
 • are recunoscută vechime în muncă în baza prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările și completările ulterioare;
 • a realizat perioade necontributive care au constituit vechime în muncă în baza legislației în vigoare până la data de 1 aprile 2001.

În cazul persoanelor care se regăsesc în una dintre situaţiile prevăzute mai sus, la articolul 14 alineatul (1) şi care, în aceeaşi perioadă, au realizat stagii de cotizare ca urmare a încadrării într-o formă de asigurare obligatorie sau voluntară, la calculul punctajului lunar se ia în considerare venitul lunar asigurat.

Pentru stagiul potenţial, acordat persoanelor în drept să obţină o pensie de invaliditate, punctajul lunar este de:

 • 0,70 puncte pentru gradul I de invaliditate;
 • 0,55 puncte pentru gradul II de invaliditate;
 • 0,35 puncte pentru gradul III de invaliditate.

Pentru perioadele în care persoana a fost şomeră, la determinarea punctajului lunar se iau în considerare drepturile băneşti lunare acordate care au constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.

Pentru perioadele în care persoana a beneficiat de plăţi compensatorii, pentru care s-a achitat contribuţia de asigurări sociale din bugetul asigurărilor pentru şomaj, la determinarea punctajului lunar se utilizează drepturile băneşti lunare acordate care au constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.

Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupele I şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite sau condiţii speciale beneficiază de majorarea punctajelor lunare realizate în perioadele respective:

 • cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, potrivit legii;
 • cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, potrivit legii.

Citeşte în Economica.net şi:

Noua lege a pensiilor: actele şi veniturile care se iau în calcul la stabilirea pensiei

Noua lege a pensiilor: tot ce trebuie să ştii despre pensionarea anticipată

Noua lege a pensiilor: ce se schimbă la pensia de invaliditate

Noua lege a pensiilor: Casa de Pensii va reţine lunar un comision de 0,5% din contribuţiile asiguraţilor la Pilonul II

Noua lege a pensiilor: procedura prin care dovedeşti că ai lucrat în condiţii speciale. Noutăţi pentru pensionarii din grupa I şi a II-a de muncă

Noua Lege a Pensiilor: valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.875 de lei în 2021

Noua lege a pensiilor: se menţine contractul de asigurare facultativă

Noua lege a pensiilor: cum se va calcula pensia minimă

Noua lege a pensiilor: apare indemnizaţia socială minimă

Cum arată noua lege a pensiilor

de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
21 sep 01:07
Răspunde | Votează email 0 email
Imeyo32
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-loratadina-10mg-sin-receta-en-farmacia
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/169799
http://thecorner.ning.com/m/blogpost?id=1921587%3ABlogPost%3A4522718
http://amusecandy.com/blogs/post/103719
http://neikasworld.ning.com/m/blogpost?id=6505014%3ABlogPost%3A768313
http://www.probeqa.com/?qa=137282/tegretol-safely-order-carbamazepine-guaranteed-shipping
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-linezolida-gen-rico-de-forma-segura-on
http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=2747&qa_1=losartan-50mg-comprar-de-forma-segura-uruguay
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-lexapro-y-pagar-con-visa
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/epsolin-phenytoin-100-mg-comprar-gen-rico-envio-urgente-no-brasil
http://barbershoppers.org/blogs/post/7644
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sildenafil-anglopharma-sin-receta-mas-barato
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/buy-combivent-0-1mg-low-price-combivent-0-1-mg-best-price
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/finast-5mg-order-online-where-to-buy-finasteride-in-trusted
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/order-fluconazole-150-mg-on-sale-generic-fluconazole-online-safe
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-vrai-en-ligne-cefaclor-ceclor-fiable-en-ligne
20 sep 23:17
Răspunde | Votează email 0 email
Joyor12
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/62/800/achat-en-ligne-glucotrol-glipizide-bon-prix-sans-ordonnance-gl
http://neikasworld.ning.com/m/blogpost?id=6505014%3ABlogPost%3A776859
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=9105&qa_1=alfacalcidol-alfacip-comprar-garantia-alfacalcidol-farmacia
http://foodtube.net/profiles/blogs/buy-amiodarone-safely-amiodarone-online-from-uk
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-periactin-cyproheptadine-en-ligne-baisse-prix
http://schelkovo.strana-krasoty.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5621
http://opencu.com/profiles/blogs/nateglinida-120mg-donde-comprar-sin-receta-fiable-usa-comprar
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=19761&qa_1=acyclovir-800-mg-en-ligne-acheter-zovirax-ligne-luxembourg
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=9381&qa_1=risnia-como-comprar-pela-internet-brasil
http://portal.acicts.io/19332/xpandyl-ligne-achat-livraison-xpandyl-40mg-parapharmacie
http://techwarriorteam.ning.com/m/blogpost?id=4669430%3ABlogPost%3A3654019
http://prothunder.com.br/rede1/blogs/post/13011
http://amusecandy.com/blogs/post/108028
http://www.holidayscanada.com/blogs/316/9384/donde-a-la-orden-lamisil-terbinafine-ahora-espana
http://medioteca.com.ar/blogs/post/826
20 sep 21:49
Răspunde | Votează email 0 email
Uyofa08
http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-hidroxicina-10mg-ahora
http://www.myclimbing.club/go/blogs/1931/20940/cialis-tadalafil-donde-comprar-de-calidad-ecuador-comprar-tada
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-nitrofurantoin-monohydrate-con
http://latinosdelmundo.com/blogs/1241/10504/donde-a-la-orden-fluticasona-0-05-mg-con-seguridad-andorra
http://lifestir.net/blogs/post/69053
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tadalafilum-tadalafil-gen-rico-de
http://snopeczek.hekko.pl/197578/pantoprazole-20mg-livraison-express-marche-protonix-tarif
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/m/blogpost?id=6435678%3ABlogPost%3A234452
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/buy-low-price-sumycin-500-mg-online-buy-sumycin-no-prescription
http://vivafengshui.ning.com/m/blogpost?id=3738444%3ABlogPost%3A801726
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/buy-fluvoxamine-100mg-how-can-i-purchase-luvox-fast-delivery
https://gopipol.com/blogs/6528/14963/viagra-sildenafil-citrate-130mg-como-comprar-sin-receta-ahora-e
http://opencu.com/m/blogpost?id=5441502%3ABlogPost%3A2232148
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=7945&qa_1=cialis-20-mg-como-comprar-sin-receta-ahora-estados-unidos
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/mellaril-10mg-vrai-au-rabais-achat-avec-mastercard-achat-de
http://webclub.allpix.net.ee/groupware/blogs/post/19142
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-o-gen-rico-do-entranin-n-o-precisa-receita-m-dica
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-metronidazol-400mg-fiable-nicaragua-comprar
http://greek-smile.com/blogs/17409/13062/imigen-sumatriptan-25mg-comprar-envio-24-horas-brasil-quanto-c
http://www.thenetworks.org/blogs/25/936/donde-a-la-orden-repaglinide-1-mg-online
http://snopeczek.hekko.pl/211447/acheter-thyroxine-100mg-acheter-thyroxine-cher-pharmacie
20 sep 20:07
Răspunde | Votează email 0 email
Ahisi93
http://dmoney.ru/12645/farmacia-online-donde-comprar-reglan-receta-barato-m%C3%A9xico http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/norfloxacine-400mg-vrai-bas-prix-acheter-sans-ordonnance-acheter http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-caverta-gen-rico-de-confianza-no-brasil-sildenafil http://www.holidayscanada.com/blogs/363/11704/sildenafil-ranbaxy-donde-comprar-fiable-chile-kamagra-se-vend https://www.loosemusicent.com/blogs/732/6760/bon-plan-achat-avidart-0-5-mg-acheter-du-dutasteride-ou-dutast http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/cheap-clomiphene-100-mg-order-online-where-to-purchase-serophene http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-tadalafilum-tadalafil-10-mg-tadalafil http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/achat-de-ribatab-100-mg-med-france-acheter-ribavirin http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/nefrecil-200mg-como-comprar-sin-receta-en-l-nea-dominicana http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/lexapro-buy-online-generic-lexapro-buy-online-with-mastercard http://iq140.eu/blogs/post/26182 http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-verapamilo-mas-barato http://amusecandy.com/blogs/post/97193 http://jaktlumaczyc.pl/8517/realizar-metoclopramida-entrega-comprar-maxolon-farmacia
20 sep 18:45
Răspunde | Votează email 0 email
Minem72
http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=29757&qa_1=dostinex-onde-comprar-e-quanto-custa-via-internet-brasil
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/144386
http://quainv.com/blogs/post/16439#sthash.vv5GZ2JF.syaoGcHT.dpbs
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-luvox-cr-100-mg-sin-receta-al-mejor-precio-el
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-o-gen-rico-do-cardizem-diltiazem-60-mg-com
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-loxitane-loxapine-gen-rico-de-forma-segura
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/thyrosin-levothyroxine-comprar-r-pido-brasil
http://igotcomplaintsnetwork1.com/blogs/363/13286/como-realizar-un-pedido-amiodarona-200-mg-sin-receta-urgente-me
http://divinguniverse.com/blogs/post/14304
http://foodtube.net/profiles/blogs/furosemide-sans-ordonnance-commander-rapide-furosemide-sans
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-de-nexofil-sildenafil-citrate
http://dmoney.ru/19990/citalopram-comprar-farmacia-gratis-m%C3%A9xico-comprar-celexa
http://network-marketing.ning.com/m/blogpost?id=6410128%3ABlogPost%3A11227273
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/buy-neurontin-600-mg-low-price-neurontin-online-buy-singapore
http://network-marketing.ning.com/m/blogpost?id=6410128%3ABlogPost%3A11225878
http://lydlabs.ning.com/m/blogpost?id=6392863%3ABlogPost%3A488135
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-effexor-sin-receta-de-1
http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/14380
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=56037&qa_1=finasterida-gen%C3%A9rico-entrega-internet-rep%C3%BAblica-federativa
https://semavi.ws/blogs/7995/9984/low-price-myambutol-800mg-buy-online-where-to-buy-ethambutol
http://ggwadvice.com//index.php?qa=6152&qa_1=clomipramina-uruguay-comprar-anafranil-internet-farmacia
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-o
20 sep 17:02
Răspunde | Votează email 0 email
Qagok86
http://ecobeautylounge.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-skelaxin-metaxalone-sin-receta-de-forma-segura http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2771/39499/avanafil-100-mg-pas-cher-achat http://lifestir.net/blogs/post/33543 http://bobford.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-phexin-sin-receta-de-calidad-costa-rica http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-kinzalplus-80mg-buen http://amusecandy.com/blogs/post/150056 http://answers.codelair.com/4605/farmacia-online-comprar-ciclosporina-garantia-uruguay-neoral http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/reodon-onde-comprar-sem-receita-medica-online-no-brasil http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-clonidina-0-1-mg-en-l-nea-el http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/90/7509/purchase-discount-lubagra-25-mg-online-how-to-purchase-silden http://my.d-discount.com/blogs/67/3296/lansoprazole-15-mg-sur-le-net-pas-cher-acheter-sans-ordonnance http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-clopress-clomipramine-50-mg-gen-rico-pela http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/42171 http://quainv.com/blogs/post/14557#sthash.79XtuWhc.npOyybXG.dpbs https://23bestcity.de/blogs/post/19793 http://bioimagingcore.be/q2a/25725/clarinex-desloratadine-acheter-desloratadine-livraison http://whazzup-u.com/profiles/blogs/norethindrone-acetate-comprar-en-una-farmacia-online-sin-gastos http://www.newworldtube.com/blogs/post/13029 http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/61/1047/low-price-pahtension-50-mg-order-online-where-can-you-buy-paht http://share.nm-pro.in/blogs/post/36355#sthash.04lbTQeM.RDsRo4Ck.dpbs http://movsam.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-rupox-sin-receta-con-mastercard-estados http://ask2learn.com/?qa=2961/seguro-comprar-gen%C3%A9rico-sildenafil-citrate-mastercard-brasil http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/o-commander-anfebutamona-150-mg-en-pharmacie-bupropion-generique
20 sep 15:38
Răspunde | Votează email 0 email
Owiro05
http://amusecandy.com/blogs/post/98267
http://foodtube.net/profiles/blogs/buy-duoneb-0-1mg-online-duoneb-purchase-canada
http://social.chelny.online/blogs/256/3064/buy-sildenafil-tadalafil-100-20-mg-cheap-sildenafil-tadalafil
http://foodtube.net/profiles/blogs/buy-premphase-buy-premphase-generic-online-without-a-prescription
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-regalis-tadalafil-20mg-gen-rico-n-o
https://ikriate.me/blogs/448/9994/esperal-disulfiram-500mg-baisse-prix-sur-internet-acheter-esp
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/indinavir-sulfate-order-online-purchase-indinavir-sulfate-edu
http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=13483&qa_1=imipramine-marche-ordonnance-imipramine-generique-original
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/discount-desloratadine-5mg-order-online-buy-desloratadine-no-rx
http://www.probeqa.com/?qa=143989/discrete-berodual-ipratropium-albuterol-berodual-acheter
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=16106&qa_1=commander-prilosec-omeprazole-acheter-omeprazole-ordonnance
http://crosstv.ning.com/m/blogpost?id=6525145%3ABlogPost%3A964356
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-desogen-ethinyl-estradiol
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-divalproex-en-l-nea-estados-unidos-comprar
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-sildenafil-genfar-no-rx-buy-cheap-sildenafil-genfar-online
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/7691
http://ggwadvice.com//index.php?qa=18402&qa_1=fexofenadine-comprar-fiable-ecuador-comprar-allegra-internet
http://answers.codelair.com/14600/farmacia-linea-comprar-generico-topiramate-receta-precio
20 sep 13:56
Răspunde | Votează email 0 email
Uqaye50
http://harvesttyme.org/blogs/527/6371/elonza-sildenafil-citrate-100mg-en-ligne-moins-cher-acheter-sit http://recampus.ning.com/profiles/blogs/buy-viagra-100mg-online-can-anyone-buy-viagra-online http://divinguniverse.com/blogs/post/16132 http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/buy-discount-sildenafil-citrate-50-mg-where-can-i-order-viagra-in http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/celecoxib-onde-comprar-gen-rico-com-garantia-pela-net-portugal http://recampus.ning.com/profiles/blogs/low-price-sotalol-40-mg-order-online-can-i-order-betapace-no http://lifestir.net/blogs/post/890 http://opencu.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-asacol-e-quanto-custa-pela-net-no-brasil http://foodtube.net/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-minocycline-1 http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/comprar-fenofibrate-tricor-160-mg-gen-rico-entrega-24h-online http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/o-commander-edegra-130mg-en-ligne-peut-ton-acheter-du-edegra-sans http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-eroxim-130mg-envio-urgente-via-internet http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/28024 http://bobford.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cefixima-100-mg-sin-receta-fiable http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-betapace-40-mg-sin-receta http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/furoxone-furazolidone-100-mg-livraison-48h-bas-prix-achat http://www.politicanada.ca/blogs/1869/12345/pioglitazone-buy-buy-pioglitazone-uk-com http://poemreader.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-coreg-3-12mg-sin-receta-de http://movsam.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-avodart-0-5-mg-gen-rico-envio-rapido-internet http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/plan-b-levonorgestrel-1-5-mg-au-rabais-et-livraison-gratuit http://bobford.ning.com/profiles/blogs/mebeverina-donde-comprar-sin-receta-de-confianza http://www.dzairmobile.com/fr/questions/15353/donde-ordenar-zy
20 sep 12:32
Răspunde | Votează email 0 email
Ucela09
http://quainv.com/blogs/post/38097#sthash.Oef54IJK.wR9Q02w1.dpbs http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/desloratadine-5-mg-onde-comprar-de-forma-segura-brasil http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/microzide-hydrochlorothiazide-livraison-gratuit-ou-acheter-du http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=6575&qa_1=farmacia-comprar-generico-harvoni-comprar-espa%26%23241-farmacia http://opencu.com/profiles/blogs/buy-sildenafil-citrate-120mg-cheap-how-can-i-buy-revatio-no-need http://facebookhitlist.com/m/blogpost?id=6368021%3ABlogPost%3A4211986 http://lesko.com/q2a/index.php?qa=4515&qa_1=tretinoina-donde-comprar-al-mejor-precio-ecuador http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/79/5150/zenavil-10-mg-bas-prix-sur-le-net-tadalafil-france-livraison http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cetirizine-5-mg-sin-receta-mas-barato-m-xico http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/decadron-dexamethason-en-ligne-bon-prix-commander-decadron http://quainv.com/blogs/post/16607#sthash.u71jF9f9.sA8SbVOA.dpbs http://barbershoppers.org/blogs/post/12873 http://ggwadvice.com//index.php?qa=26520&qa_1=comprar-generico-melatonina-precio-comprar-melatonina-granada http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cabergolina-sin-receta-en-farmacia-online
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
 • 3h
 • 24h
 • 7z
 • 31z
1 DECEMBRIE 2018 AMSTERDAM de la 595 euro 1 DECEMBRIE 2018 AMSTERDAM de la 595 euro
Miercuri, 05 Septembrie 2018 17:31
REVELION 2019 MAROC de la 1134 euro REVELION 2019 MAROC de la 1134 euro
Luni, 03 Septembrie 2018 16:22
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X