1EUR=4.7081 RON | Bucureşti -1 º
INDICI BURSIERI
BET
7159.24
-0.0059
BETPlus
1074.58
-0.0056
BET-FI
33762.30
-0.0156
BET-NG
613.60
-0.0111
BET-XT
663.19
-0.008
ARAX
2.44
0.0000%
BIO
0.321
-2.7273%
BRD
10.78
-0.1852%
BRK
0.0744
0.2695%
BVB
22.1
-3.0702%
DAFR
0.0158
0.0000%
EBS
142.85
-0.0350%
FP
0.82
-1.3237%
OLT
0.061
-12.1037%
PRSN
0.0645
0.0000%
SIF1
1.98
-2.9412%
SIF2
1.188
-2.4631%
SIF3
0.222
-3.2680%
SIF4
0.58
-2.6846%
SIF5
2.075
-0.9547%
SNP
0.31
-1.5873%
TEL
20.2
-1.4634%
TGN
325
-3.2738%
TLV
1.792
0.5612%

Noua lege a pensiilor: cum se calculează punctajele la pensie - noutăţi şi clarificări

Vă prezentăm detaliat algoritmul pe baza căruia se vor stabili, respectiv recalcula pensiile, după intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, aflată acum în dezbatere publică. 

Comenteaza
pensionari

Ministerul Muncii a pus recent în dezbatere publică proiectul noii legi a pensiilor. Ulterior perioadei de dezbatere publică, proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare în comisiile de specialitate şi în plen. Legea se va aplica etapizat până în anul 2021, când va intra integral în vigoare.

ECONOMICA.NET vă spune, pe larg, care este algoritmul de stabilire a pensiei în proiectul noii legi a pensiilor. 

Cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă. La determinarea cuantumului pensiei, fracţiunile de leu se întregesc la un leu în favoarea pensionarului.

Valoarea punctului de referinţă reprezintă raportul dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislaţia anterioară, respectiv 25.
La data intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, valoarea punctului de referinţă va fi de 75 lei.
Începând cu anul 2022, valoarea punctului de referinţă se majorează anual cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 septembrie a fiecărui an în care se face majorarea, şi comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

 • În cazul în care rata medie anuală a inflaţiei are valoare negativă, se păstrează ultima valoare a punctului de referinţă, se arată în proiectul noii legi a pensiilor.

Valorile punctului de pensie sunt următoarele:

 • la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;
 • la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
 • la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei;

Numărul total de puncte realizate de asigurat se obţine prin însumarea punctajelor anuale ale acestuia.

Punctajul anual al asiguratului se determină prin împărţirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate într-un an calendaristic.

 • Pentru perioadele ulterioare intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv.

În situaţia asiguraţilor care, în aceeaşi perioadă de timp, pe lângă veniturile de natura celor prevăzute de Codul fiscal, pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, dovedesc şi venituri asigurate în baza unui contract de asigurare facultativă, la determinarea punctajului lunar se iau în calcul veniturile cumulate asigurate din fiecare lună.

La calcularea punctajelor anuale şi a punctajului lunar se utilizează cinci zecimale.
În situaţia asiguratului care contribuie la un fond de pensii administrat privat, punctajul lunar stabilit în condiţiile noii legi a pensiilor se corectează cu raportul dintre cota de contribuţie de asigurări sociale datorată la sistemul public de pensii de către asigurat, prevăzută de Codul fiscal, din care s-a dedus cota de contribuţie aferentă fondului de pensii administrat privat şi cota de contribuţie prevăzută pentru persoanele fizice care au calitatea de angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale.

Pentru perioadele asimilate, la determinarea punctajului lunar al asiguratului se utilizează:

 • cuantumul brut al pensiei de invaliditate, în cazul beneficiarilor de pensie de invaliditate;
 • cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, în cazul în care persoana a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006, de indemnizaţii de asigurări sociale, sau dacă a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de accident de muncă şi boli profesionale.
 • punctajul lunar de 0,25 puncte pentru perioadele asimilate în care persoana s-a aflat într-una dintre situaţiile: 

- a urmat şi absolvit cu diplomă de licenţă, master sau doctor studii universitare, respectiv postuniversitare.

- a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;

- a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani.

În cazul persoanelor care se regăsesc, concomitent, în două sau mai multe dintre situaţiile considerate prin acest proiect de act normativ perioade asimilate la pensie şi prevăzute la articolul 14 alineatul (1), pe care îl găsiţi pe larg mai jos, se ia în considerare punctajul lunar cel mai avantajos, corespunzător uneia dintre perioadele asimilate stagiului de cotizare.

Articolul 14 alineatul (1): 

În sistemul public de pensii, perioadele asimilate reprezintă perioadele pentru care nu s-au datorat contribuții de asigurări sociale, în care asiguratul:

 • a beneficiat de pensie de invaliditate;
 • a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, ori a unui ciclu de studii universitare, cu condiţia absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;
 • a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;
 • a beneficiat, în perioada 1 aprilie 2001 - 1 ianuarie 2006 de indemnizaţii de asigurări sociale;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de accident de muncă şi boli profesionale;
 • a beneficiat, începând cu data de 1 ianuarie 2006, de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani;
 • are recunoscută vechime în muncă în baza prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările și completările ulterioare;
 • a realizat perioade necontributive care au constituit vechime în muncă în baza legislației în vigoare până la data de 1 aprile 2001.

În cazul persoanelor care se regăsesc în una dintre situaţiile prevăzute mai sus, la articolul 14 alineatul (1) şi care, în aceeaşi perioadă, au realizat stagii de cotizare ca urmare a încadrării într-o formă de asigurare obligatorie sau voluntară, la calculul punctajului lunar se ia în considerare venitul lunar asigurat.

Pentru stagiul potenţial, acordat persoanelor în drept să obţină o pensie de invaliditate, punctajul lunar este de:

 • 0,70 puncte pentru gradul I de invaliditate;
 • 0,55 puncte pentru gradul II de invaliditate;
 • 0,35 puncte pentru gradul III de invaliditate.

Pentru perioadele în care persoana a fost şomeră, la determinarea punctajului lunar se iau în considerare drepturile băneşti lunare acordate care au constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.

Pentru perioadele în care persoana a beneficiat de plăţi compensatorii, pentru care s-a achitat contribuţia de asigurări sociale din bugetul asigurărilor pentru şomaj, la determinarea punctajului lunar se utilizează drepturile băneşti lunare acordate care au constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale.

Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupele I şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite sau condiţii speciale beneficiază de majorarea punctajelor lunare realizate în perioadele respective:

 • cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, potrivit legii;
 • cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, potrivit legii.

Citeşte în Economica.net şi:

Noua lege a pensiilor: actele şi veniturile care se iau în calcul la stabilirea pensiei

Noua lege a pensiilor: tot ce trebuie să ştii despre pensionarea anticipată

Noua lege a pensiilor: ce se schimbă la pensia de invaliditate

Noua lege a pensiilor: Casa de Pensii va reţine lunar un comision de 0,5% din contribuţiile asiguraţilor la Pilonul II

Noua lege a pensiilor: procedura prin care dovedeşti că ai lucrat în condiţii speciale. Noutăţi pentru pensionarii din grupa I şi a II-a de muncă

Noua Lege a Pensiilor: valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.875 de lei în 2021

Noua lege a pensiilor: se menţine contractul de asigurare facultativă

Noua lege a pensiilor: cum se va calcula pensia minimă

Noua lege a pensiilor: apare indemnizaţia socială minimă

Cum arată noua lege a pensiilor

de ultima ora pe ECONOMICA.net
capital.ro
b365.ro
noobz.ro
Obiectiv.info
Comentariisau conectează-te prin Facebook
Notă: Poţi să adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezintă. Nu trebuie decât să te înregistrezi!
comentariu nou
21 Jan 08:40
Răspunde | Votează email 0 email
Jafat11
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/tadalafilo-800-mg-como-comprar-sin-receta-online-uruguay-tadalis
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/92997
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-edgon-40-mg-sin-receta-mas-barato-chile
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-powergra-200mg-moins-cher-2018-sildenafil-citrate
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-rezum-100-mg-y-pagar-con-visa
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/rezum-order-where-to-order-sildenafil-citrate-cheap
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/sabu-order-no-prescription-sabu-buying-in-bulk
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/order-generic-topiramate-50-mg-where-to-buy-topamax-cheap
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/clomifeno-50mg-comprar-en-farmacia-en-linea-aprobada-m-xico
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tonaril-trihexyphenidyl
http://bricolocal.com/profiles/blogs/discount-extadil-20-mg-buy-online-how-to-buy-tadalafil-safely
http://bioimagingcore.be/q2a/49233/comprar-diario-tadalafil-gen%C3%A9rico-desconto-internet-brasil
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-achater-duroval-sildenafil-citrate-200-mg
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/comprar-zyad-tadalafil-internet-brasil-zyad-online-generico
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/ohay-60-mg-donde-comprar-buen-precio-andorra
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-lotriderm-betamethasone-clotrimazole-10mg-sin
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/order-glyburide-no-rx-how-can-i-order-micronase-safely-online
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/comprar-cilostazol-gen-rico-barato-no-brasil-compra-segura-pletal
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/buy-agitafil-no-prescription-where-can-i-buy-tadalafil-in
https://ikriate.me/blogs/831/17656/como-faco-pra-comprar-fincar-finasterid
20 Jan 19:40
Răspunde | Votează email 0 email
Nawiw02
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/estradiol-2-mg-donde-comprar-sin-receta-en-internet-argentina http://www.1friend.com/blogs/2766/14823/eromax-sildenafil-citrate-donde-comprar-ahora-mexico-precio-e http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-de-tolterodine-detrol-com-frete-gr-tis-pela-net http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/order-sitrepa-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate-no-need http://dmoney.ru/37986/buy-zygora-25mg-sale-where-buy-sildenafil-citrate-required http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-maximo-sin-receta-con-seguridad-el http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=20393&qa_1=commander-inmunoartro-inmunoartro http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-defil-sildenafil-citrate-moins-cher-2018-acheter http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-order-without-prescription-buy-bimatoprost-online http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-piroxicam-10-mg-piroxicam-on-line-cost http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-sumatriptana-imitrex-n-o-precisa-receita http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-adcirca-entrega-r-pida-internet http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-cialis-60mg-pela-net-brasil http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-videnfil-120-mg-pre-o-pela-net-rep-blica http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-mamagra-sildenafil-citrate http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-immense-100-mg-online-cheapest-order-pharmacy http://bioimagingcore.be/q2a/48341/lerk-100mg-order-cheap-lerk-england-how-to-buy http://movsam.ning.com/profiles/blogs/buy-zaneman-how-can-i-purchase-sildenafil-citrate-cheap
20 Jan 05:40
Răspunde | Votează email 0 email
Roroh62
http://football.ning.com/profiles/blogs/order-vermox-100-mg-low-price-where-to-order-mebendazole-fast
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sildefil-130mg-fiable-se-puede
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/pawar-40mg-como-comprar-sin-receta-con-garantia-espa-a
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/23766
http://foodtube.net/profiles/blogs/comprar-generico-siafil-sin-receta-urgente-comprar-sildenafil
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/order-lumix-150mg-low-price-sildenafil-citrate-or-lumix-over-the
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-ranitidine-150mg-sin
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/ciavor-diario-tadalafil-60mg-onde-comprar-gen-rico-com-frete-gr
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-zenegra-150-mg-zenegra-vente-belgique
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-lifta-tadalafil-en-farmacia-online-espa-a-lifta
http://property.ning.com/profiles/blogs/zyad-tadalafil-como-comprar-gen-rico-envio-rapido-pela-internet
https://madbuddy.club/blogs/post/25503
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/66/11308/achat-de-tretinoine-025-mg-retin-a-prix-en-pharmacie-en-france
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/buy-mytadalaf-20mg-online-where-can-i-order-tadalafil-in-verified
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/avafil-sildenafil-citrate-comprar-sem-receita-medica-brasil
19 Jan 07:09
Răspunde | Votează email 0 email
Yudik04
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/order-neovia-100mg-without-prescription-where-to-order-sildenafil http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-tadafil-40-mg-sur-quel-site-acheter-tadafil http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/bimatoprosta-bimatoprost-3-mg-onde-comprar-gen-rico http://flutes.ning.com/profiles/blogs/comprar-havante-sildenafil-citrate-gen-rico-urgente-internet http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/comprar-cabergolina-dostinex-0-5-mg-gen-rico-entrega-r-pida-rep http://showmeanswer.com/index.php?qa=38291&qa_1=viagra-120mg-buy-cheap-where-to-get-cheap-viagra http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/lysto-sildenafil-citrate-200mg-comprar-sin-receta-de-calidad-usa http://opencu.com/profiles/blogs/buy-apicalis-can-i-order-tadalafil-cheap http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/bimatoprost-comprar-sin-receta-mas-barato-colombia-farmacia http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/206140 http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/tonafil-130mg-generique-meilleur-site-ou-acheter-sildenafil http://wu-world.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-silvasta-sildenafil-citrate-130-mg-sin-receta-env-o http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/sanagra-sildenafil-citrate-200mg-donde-comprar-sin-receta-de http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/achat-express-desmopressine-bas-prix-comprim-desmopressine https://www.mysocialpeople.com/blogs/2137/11249/nifedipine-20-mg-pharmacie-commander-le-procardia-est-il-en-ve http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/discount-vigron-120-mg-order-online-vigron-purchased-canada http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/tolterodina-comprar-en-farmacia-online-recomendada-chile http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-lovbebi-50-mg-where-to-order-sildenafil-citrate http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/silanil-puedo-comprar-de-calidad-ecuador-se-puede-comprar-silanil http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/sildara-100mg-order-online-how-to-buy-sildenafil-citr
18 Jan 10:14
Răspunde | Votează email 0 email
Waxul45
http://answers.codelair.com/21334/order-androz-150-mg-on-sale-buying-androz-120mg-online
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-rozgra-sildenafil-citrate-sin-receta-entrega-r
http://snopeczek.hekko.pl/229339/farmacia-online-comprar-incresil-100mg-receta-precio-chile
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-hippigra-sin-receta-con-garantia-m
https://www.loosemusicent.com/blogs/1135/13259/ribavirina-200mg-donde-comprar-urgente-espana-comprar-rebetol
http://answers.codelair.com/23582/phenergan-25mg-order-how-can-i-buy-promethazine-cheap
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/order-mildfil-10mg-online-where-to-buy-tadalafil-no-rx-required
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/peut-on-acheter-du-lerk-150-mg-acheter-une-pilule-de-sildenafil
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-vigrande-120-mg-r-pido-us-donde-comprar-vigrande
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/silatio-120-mg-pas-cher-achat-rapide-sildenafil-citrate-25mg
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/adegra-130mg-como-comprar-sin-receta-fiable-bolivia
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/onde-comprar-generico-virecta-sildenafil-citrate-200mg-r-pido
17 Jan 08:24
Răspunde | Votează email 0 email
Fibav75
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/zerect-200mg-buy-safely-can-i-order-sildenafil-citrate-in
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-metaxalona-sin-receta
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/ziprasidone-20mg-como-comprar-online-us
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/docspirono-spironolactone-donde-puedo-comprar-en-internet-espa-a
http://property.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-galotam-sildenafil-citrate-50mg-sin
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/erotadil-60mg-comprar-sin-receta-en-farmacia-online
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/site-pour-acheter-intagra-sildenafil-citrate-comment-acheter
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/buy-zebeta-5-mg-on-sale-zebeta-generic-buy-on-line
http://bricolocal.com/profiles/blogs/cheap-talys-60-mg-buy-online-how-can-i-purchase-tadalafil-no
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/order-funtoosh-100mg-low-price-where-to-purchase-sildenafil
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/forcewel-50mg-buy-no-rx-buy-forcewel-without-a-credit-card
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/ezequel-order-cheap-how-to-order-sildenafil-citrate-fast-delivery
16 Jan 21:25
Răspunde | Votează email 0 email
Luwic30
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vibramycin-doxycycline-de
http://property.ning.com/profiles/blogs/buy-pycalis-60mg-without-prescription-buy-pycalis-online-about
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-hidroclorotiazida-lisinopril-5mg-entrega
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/hindgra-sildenafil-citrate-moins-cher-sur-le-net-hindgra-sur
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-viasil-sildenafil-citrate-150mg-gen-rico-envio-24h-brasil
http://share.nm-pro.in/blogs/post/92099#sthash.tS57jWar.kNLEb48t.dpbs
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/order-sinafil-60mg-safely-how-to-order-tadalafil-cheap
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/comprar-suvvia-sildenafil-citrate-150-mg-gen-rico-e-quanto-custa
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/buy-generic-hewon-200-mg-online-can-anyone-buy-hewon-at-walmart
http://brooklynne.net/profiles/blogs/order-lekap-online-where-can-i-buy-lekap-us
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/buy-sialis-40mg-safely-how-to-order-tadalafil-guaranteed-delivery
http://foodtube.net/profiles/blogs/order-viasin-cheap-can-u-really-buy-viasin-online
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/ciavor-diario-20mg-comprar-sem-prescri-o-on-line-brasil-a-onde
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/buy-mesalamine-without-prescription-how-can-i-purchase-asacol-in
http://ggwadvice.com//index.php?qa=54018&qa_1=order-indinavir-online-buy-indinavir-get-indinavir-sulfate
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-zyad-10mg-mastercard-brasil
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-20-mg-sur-le-net-moins-cher-acheter-cialis
http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-clomifeno-serophene-25-mg-gen-rico-e-quanto-custa
http://opencu.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-betametasona-clotrimazol
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/co
16 Jan 06:35
Răspunde | Votează email 0 email
Uyure03
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/ah-zul-comprar-gen-rico-com-frete-gr-tis-qual-o-pre-o-do-ah-zul http://bobford.ning.com/profiles/blogs/ciafil-tadalafil-20-mg-como-comprar-de-confianza-puerto-rico http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/cycrin-medroxyprogesterone-donde-comprar-sin-receta-entrega-r http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/vigadol-120mg-order-how-to-buy-sildenafil-citrate-no-need-rx http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/dipiridamol-100mg-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-colombia http://www.facecool.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-gen-rico-lamivudina-zidovudina-combivir-com http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/buy-labetalol-50-mg-safely-cost-of-labetalol-walgreens-cvs http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/low-price-entranin-200mg-order-online-where-to-buy-sildenafil http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/order-sildenax-100mg-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate-no http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/zyad-tadalafil-como-comprar-gen-rico-melhor-pre-o-via-internet http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/elonza-sildenafil-citrate-150-mg-bon-prix-en-ligne-rapide-achat http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/amitriptilina-50-mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-env-o http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/aerogra-50-mg-bon-marche-sans-ordonnance-sildenafil-citrate-50mg
15 Jan 21:58
Răspunde | Votează email 0 email
Kuyiw22
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/buy-extadil-online-extadil-40-mg-en-usa http://whazzup-u.com/profiles/blogs/achat-rapide-rosuvastatine-20-mg-acheter-crestor-en-suisse http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/achat-securise-almaximo-50-mg-achat-almaximo-pharmacie http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/carace-lisinopril-10-mg-como-posso-comprar-menor-pre-o-no-brasil http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-progra-sildenafil-citrate-vente-progra-en http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/libigran-sildenafil-citrate-bon-marche-et-site-fiable-sildenafil http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-diario-tadalafil-gen-rico-entrega http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/caprenafil-150-mg-livraison-24h-bas-prix-acheter-du-caprenafil-en http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67665&qa_1=order-generic-filfire-purchase-sildenafil-citrate-shipping http://opencu.com/profiles/blogs/sildara-sildenafil-citrate-100-mg-como-comprar-gen-rico-barato http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-tada-diario-20-mg-gen-rico-on-line-rep-blica http://www.1friend.com/blogs/2764/14647/site-seguro-para-comprar-viagra-sildenafil-citrate-200mg-forma http://dmoney.ru/39023/discount-edon-mg-buy-online-how-can-purchase-tadalafil-cheap http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/clobetasol-en-ligne-moins-cher-commander-sans-ordonnance-mylan
15 Jan 06:44
Răspunde | Votează email 0 email
Oqepa24
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-vrai-en-ligne-delite-sildenafil-citrate-delite-a-paris
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cardarone-fiable-usa
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/acheter-vrai-siafil-sildenafil-citrate-peut-on-acheter-du
http://showmeanswer.com/index.php?qa=37944&qa_1=realizar-pedido-avafil-receta-internet-honduras-avafil-precio
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-achat-getgo-60-mg-achat-tadalafil-original-en
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/comprar-vidalista-tadalafil-sin-receta-en-l-nea-tadalafil
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/cefdinir-order-cheap-buy-cefdinir-300-mg-safe
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/o-acheter-en-ligne-iqnyde-sildenafil-citrate-iqnyde-generique-au
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/sollevare-sildenafil-citrate-200mg-onde-comprar-sem-receita-na
http://bioimagingcore.be/q2a/50815/comprar-oxitetraciclina-sin-receta-env%C3%ADo-libre-puerto-rico
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/videnfil-sildenafil-citrate-25-mg-onde-comprar-barato-qual-melhor
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-viagra-sildenafil-citrate-25-mg-gen-rico
http://football.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cordarone-100mg-online-brasil-pre-o-gen
http://ihamodell.allpix.net.ee/blogs/post/39723
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/tamoxifeno-comprar-en-farmacia-online-todo-en-medicamentos
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/buy-roblesil-online-buy-roblesil-wiki
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-latsol-latanoprost-sin-receta
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/lioresal-baclofen-25mg-puedo-comprar-sin-receta-con-garantia
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/rozgra-buy-online-how-to-buy-sildenafil-citrate-in-trusted
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/farmacia-onlin
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
Fii primul care afla
cele mai importante stiri!
Aboneaza-te la newsletter-ul
ECONOMICA.NET!
Business la minut
Ultimele joburi adaugate
Abonare Newsletter »
Cele mai citite ştiri
 • 3h
 • 24h
 • 7z
 • 31z
Siteul ECONOMICA foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Află mai multe accesand POLITICA COOKIES X