Investitori israelieni intră în firma Globalworth a lui Ioannis Papalekas

Compania Globalworth Real Estate Investment, fondată la începutul acestui an de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas pentru a atrage bani pe piaţa secundară AIM de la Londra, este interesantă pentru investitorii din Israel. 
Andrada Ghira - joi, 08 aug. 2013, 09:38
Investitori israelieni intră în firma Globalworth a lui Ioannis Papalekas

Investitori israelieni sunt interesaţi de a cumpăra participaţii în noua companie fondată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, asta după ce pe 25 iulie, compania a strâns peste 53 de milioane de euro

Ieri, 7 august, Globalworth a anunţat că Villar International Limited, controlată de omul de afaceri israelian Shlomo Tisser, este interesată de achiziţia a un milion de acţiuni, reprezentând 9,33% din acţiunile total emise

Compania Villar a fost fondată în 1975, iar în 1989 a fost cumpărată de Shlomo Tisser, actualmente director general şi membru în Consiliul de Administraţie. Compania activează în trei sectoare: construcţia de prorpietăţi comerciale şi rezidenţiale, închirierea de proprietăţi şi echipamente de construcţii şi furnizarea de servicii de arhivare de documente. Compania deţine şi închiriază apropximativ 225.000 mp de proprietăţi în Israel, Germania şi deţine firme pentru dezvoltare în România.

Pe piaţa românească grupul Villar este prezent prin Archivit, care se ocupă de arhivarea şi stocarea documentelor.

Shlomo Tisser este unul dintre investitorii parteneri ai lui Ioannis Papalekas. Prin Villar Properties, Tisser deţine 50% din firma Jaguar Development, restul participaţiei fiind deţinută de un off-shore din Cipru. Administratorii firmei au fost Tisser şi Papalekas, arată datele de la Registrul Comerţului. 

De Jaguar Development este legată tranzacţia City Mall, pe care Papalekas l-a preluat în 2005 pentru 46 de milioane de euro, vândut după un an pentru mai mult de 100 de milioane de euro. 

ECONOMICA.NET a scris de intenţia lui Tisser de a investi în compania lui Papalekas.

Cine mai e interesat de acţiuni la Globalworth

Unul dintre directorii companiei este Eli Alroy, fostul CEO și președinte al dezvoltatorului israelian Globe Trade center (GTC) Polonia, care are activități și pe piața românească. Elroy a condus activitățile GTC din Europa de Est din 1994 până în 2011, când a plecat cu zeci de milioane de dolari în buzunare. Elroy îl va reprezenta pe Eyal Ofer, fratele lui Idan Ofer, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri israelieni din lume, dar și pe el însuși în consiliul de administrație al Globalworth, scrie publicația internațională PropertyXpress.

Presa străină mai scrie că Eyal Ofer, care a făcut afaceri cu Ioannis Papalekas (nr. Vezi cazul controversatei clădiri de birouri Cathedral Plaza), va fi unul dintre cei mai mari investitori în acest fond.
Un alt om de afaceri care este de aștepat să investească în noul fond este Shlomo Tisser, cu Villar-Real Estate Advisors.

În afară de Ofer și TisserGlobalworth a fost recent abordată și de câteva instituții financare israeliene, asistate de Rosario Capital. Într-o scrisoare emisă potențialilor investitori, reprezentanții Globalworth explică de ce acum este momentul pentru investiții în România: „Papalekas este activ pe piața imobiliară din România de 13 ani, iar în 2008, a vândut portofoliul de proprietăți cu o valoare de 1 miliard de euro ce a generat profituri uriașe pentru el și asociații săi, dintre care unii sunt investitori israelieni. Domnul Paplekas este în proces de construire a unui nou portofoliu, bazat pe chiriași internaționali, precumm Intel, HP, Danone, Vodafone, Nestle și alții”.

CITEŞTE ŞI Afacerile de jumătate de miliard de euro ale celui mai discret investitor din imobiliare

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...