Metroul din Cluj ar putea fi lansat la licitație pe 11 martie

Primăria Municipiului Cluj - Napoca și cea a comunei Florești estimează că anunțul de participare pentru lucrări la metrou va fi publicat pe 11 martie 2022, potrivit unor informații din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Anemona Andone - mar, 08 mart. 2022, 17:36
Metroul din Cluj ar putea fi lansat la licitație pe 11 martie

Obiectul licitației va consta în „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică) aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”, potrivit anunțului de intenție publicat luna trecută în SEAP.

 

 

 

 

 

 

 

În același anunț, este menționată o valoare totală estimată a lucrărilor de 7,33 miliarde de lei, fără TVA.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu declara la finele lunii ianuarie că primarul orașului Cluj – Napoca Emil Boc i-a spus că în februarie va lansa metroul la licitație. Șeful Transporturilor a apreciat atunci că autoritățile de la Cluj s-au mișcat foarte repede în legătură cu derularea acestui proiect.

Anterior, fusese semnat un protocol de colaborare pentru construcția metroului de la Cluj – Napoca și Florești. În baza protocolului, primăriile celor două localități se vor ocupa de licitație și de implementarea contractului, iar Ministerul Transporturilor va finanța proiectul prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Traseul va avea 21 de km, cu 19 stații. Din estimările preliminare va transporta până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030”, a mai spus atunci Grindeanu.

Potrivit lui, lucrările de bază pentru primele nouă stații trebuie încheiate până în anul 2026.

Pe 21 ianuarie 2022, Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Județean Cluj a avizat favorabil Planul Urbanistic Zonal al viitorului Metrou de la Cluj.

Pe 28 decembrie 2021, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 10,11 miliarde de lei, iar finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile (inclusiv PNRR), de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum și de la bugetul local al UAT Municipiul Cluj-Napoca și al UAT Comuna Florești, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată datele unui sondaj realizat de Libris, librărie online de referință pe......
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
Popeyes va deschide la Pitești primul său restaurant din România situat în afara Bucureștiului
La doi ani de la deschiderea oficială a primului restaurant Popeyes în România, brandul originar din statul american Louisiana ...