Metroul din Cluj ar putea fi lansat la licitație pe 11 martie

Primăria Municipiului Cluj - Napoca și cea a comunei Florești estimează că anunțul de participare pentru lucrări la metrou va fi publicat pe 11 martie 2022, potrivit unor informații din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Anemona Andone - mar, 08 mart. 2022, 17:36
Metroul din Cluj ar putea fi lansat la licitație pe 11 martie

Obiectul licitației va consta în „Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică) aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”, potrivit anunțului de intenție publicat luna trecută în SEAP.

 

 

 

 

 

 

 

În același anunț, este menționată o valoare totală estimată a lucrărilor de 7,33 miliarde de lei, fără TVA.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu declara la finele lunii ianuarie că primarul orașului Cluj – Napoca Emil Boc i-a spus că în februarie va lansa metroul la licitație. Șeful Transporturilor a apreciat atunci că autoritățile de la Cluj s-au mișcat foarte repede în legătură cu derularea acestui proiect.

Anterior, fusese semnat un protocol de colaborare pentru construcția metroului de la Cluj – Napoca și Florești. În baza protocolului, primăriile celor două localități se vor ocupa de licitație și de implementarea contractului, iar Ministerul Transporturilor va finanța proiectul prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Traseul va avea 21 de km, cu 19 stații. Din estimările preliminare va transporta până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030”, a mai spus atunci Grindeanu.

Potrivit lui, lucrările de bază pentru primele nouă stații trebuie încheiate până în anul 2026.

Pe 21 ianuarie 2022, Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Județean Cluj a avizat favorabil Planul Urbanistic Zonal al viitorului Metrou de la Cluj.

Pe 28 decembrie 2021, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Tren metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 10,11 miliarde de lei, iar finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile (inclusiv PNRR), de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum și de la bugetul local al UAT Municipiul Cluj-Napoca și al UAT Comuna Florești, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Te-ar mai putea interesa și
BVB a închis în creștere pe majoritatea indicilor ședința de tranzacționare de marți
BVB a închis în creștere pe majoritatea indicilor ședința de tranzacționare de marți
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis marţi în creştere pe majoritatea indicilor, iar valoarea tranzacţiilor a fost de 67,8 milioane de lei (13,62 de milioane de euro), relatează Agerpres. ...
VIDEO Autostrada A1 Sibiu – Pitești: 14 din 15 km de la Curtea de Argeș la Băiculești, gata de trafic – secretar de stat
VIDEO Autostrada A1 Sibiu – Pitești: 14 din 15 km de la Curtea de Argeș la Băiculești, gata de trafic – secretar ...
Simulare de traseu pe viitorul tronson din Autostrada A1 Sibiu - Pitești ce urmează să fie dat în trafic luna viitoare. ...
Numărul locurilor de muncă vacante în SUA a scăzut în martie, până la cel mai redus nivel începând din luna septembrie
Numărul locurilor de muncă vacante în SUA a scăzut în martie, până la cel mai redus nivel începând din luna septembrie
Numărul locurilor de muncă vacante în Statele Unite Ale Americii a scăzut în martie, războaiele comerciale ale preşedintelui ...
ANAR: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a ajuns la 75%
ANAR: Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare a ajuns la 75%
Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare din România a crescut de la 56% la aproape 75%, datorită ...