1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Imobiliare

Michael Knap, președintele Consiliului de Supraveghere al Immofinanz, a demisionat. Compania pregăteşte investiţii de 107 mil. euro în România

Michael Knap, președintele Consiliului de Supraveghere al Immofinanz, a demisionat prematur la sfârșitul celei de-a 27-a Adunări Generale Anuale a companiei. Acest pas a fost făcut din motive personale și de comun acord cu colegii săi din Consiliul de Supraveghere. Knap s-a alăturat pentru prima dată consiliului de supraveghere în 2008. Immofinanz deține 8 proiecte office în România, cu o suprafață 182.000 mp și o valoare de 289 milioane euro și 5 proprietăți de retail, cu o suprafață de 152.000 mp și o valoare de 329 milioane de euro.

04 oct, 2020 | | ECONOMICA.net

„A fost o onoare și o plăcere să însoțesc Immofinanz ca membru al Consiliului de supraveghere și în diferite alte funcții cu diferite filiale. În ultimii doisprezece ani, am cunoscut crize și puncte scăzute, precum și multe evoluții plăcute: astăzi compania este foarte bine poziționată ca un jucător central-european cu active imobiliare de aproximativ cinci miliarde de euro”, a spus Michael Knap.

La ședința de astăzi a Consiliului de supraveghere, Bettina Breiteneder, care anterior a funcționat ca vicepreședintă a consiliului de supraveghere, a fost aleasă președintă, iar Christian Böhm și Sven Bienert au fost aleși vicepreședinți. Consiliul de supraveghere Immofinanz include acum patru reprezentanți ai acționarilor.

Citeşte şi: Trump are Coronavirus. A fost testat pozitiv

Immofinanz lucrează, în România, clădirile Iride 18 și 19 la modernizarea și integrarea acestora în conceptul myhive. Clădirile de birouri ar trebui să aibă la finalizare aproximativ 10.000 mp și, respectiv, 18.000 mp de spațiu închiriabil. Aceste proiecte de modernizare sunt programate pentru finalizare în primul trimestru al anului 2021.

Citeşte şi: Bugetul naţional e un dezastru

Potrivit raportului companiei de la jumătatea acestui an, România reprezintă punctul central al proiectelor de investiții, evaluate la 107,3 milioane euro, dar compania intenționează să reducă în continuare investițiile, în special rezervele de teren din România, prin vânzări selectate ca parte a strategiei sale corporative.

Immofinanz a intrat pe piața românească înainte de criza din 2008-2009, prin divizia sa activă în Estul Europei, Immoeast, care a fost, în timpul crizei, încorporată în compania mamă, pentru a reduce costurile. De asemenea, compania a preluat și dezvoltatorul rezidențial Adama, de pe urma căruia a rămas cu mai multe terenuri în diferite orașe din România, pe care le va dezvolta sau le va vinde dacă va găsi cumpărătorul potrivit. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO