Fly Go lansează un parteneriat cu Revolut, cu discounturi pentru turişti, şi are în 2018 un buget de investiţii de 1,5 milioane de euro

Agenţia de turism online Fly Go a anunţat, joi, lansarea unui parteneriat cu compania fintech Revolut, prin care va oferi discounturi pentru turişti.
Economica.net - joi, 24 mai 2018, 10:31
Fly Go lansează un parteneriat cu Revolut, cu discounturi pentru turişti, şi are în 2018 un buget de investiţii de 1,5 milioane de euro

Turiştii care vor face plăţi pe platforma Fly Go folosind un card de la compania de digital banking Revolut vor primi discounturi la biletele de avion, hoteluri, pachete complete de vacanţă sau serviciile de rent-a-car. Clienţii vor beneficia, în prima lună, de servicii fără comision, iar din a doua lună de o reducere de 20% a comisionului la orice serviciu achiziţionat prin Fly Go.

Fly Go are în acest an un buget de investiţii de 1,5 milioane de euro. Banii vor merge către îmbunătăţirea experienţei clientului, compania vizând lansarea contractării directe cu hotelierii, a unui serviciu propriu de rent-a-car şi upgradarea platformei tehnologice cu o nouă interfaţă, pentru a reduce timpul de încărcare a site-ului cu 50%.

De asemenea, agenţia vrea să-şi extindă portofoliul către Marea Britanie, ţările nordice şi Statele Unite.

„Anul trecut am ajuns la afaceri de 40-42 de milioane de euro, iar anul acesta vrem să ne focusăm pe îmbunătăţirea produselor, extinderea pe pieţe noi şi consolidarea proceselor interne. Încercăm să investim şi în zona de mobile, să simplificăm, spre exemplu, rezervările de bilete de avion de pe telefonul mobil”, a explicat într-o conferinţă de presă Stefano Iervolino, fondator şi CEO Fly Go.

Agenţia de turism online estimează că bugetul pe care îl alocă românii pentru vacanţele în străinătate a crescut în medie cu 30% în ultimii cinci ani. În medie, clienţii Fly Go plătesc între 900 şi 1.200 de euro pentru vacanţa de familie şi merg în două concedii în perioada de vară – de regulă, o vacanţă şi un city break.

Creşterea bugetelor se datorează şi intrării pe piaţa românească a mai multor operatori de transport aerian şi creşterea numărului de destinaţii de vacanţă din ofeta acestora.

Cele mai multe vacanţe sunt rezervate în lunile ianuarie şi mai, iar durata medie a unui concedui de vară în afara ţării este de şapte zile. Şapte din zece români preferă serviciile all inclusive, iar peste 90% călătoresc în grupuri.

Grecia, Turcia şi Spania sunt în continuare destinaţiile externe preferate de cei mai mulţi români, însă Croaţia, Malta, Sardinia, Sicilia sau Corsica au creşteri solide ca popularitate.

„Ne aşteptăm ca bugetul turiştilor români pentru vacanţe de vară să continue să crească în perioada următoare”, a mai spus CEO-ul Fly Go.

Agenţia de turism online a avut, de la înfiinţare, în 2005, 1,5 milioane de clienţi, şi a vândut anul trecut peste 200.000 de bilete de avion.

În ceea ce priveşte parteneriatul cu Revolut, clienţii Fly Go vor putea deschide gratuit un card de debit preplătit la compania de digital banking şi vor beneficia de discounturi atunci când plătesc cu el serviciile de turism şi biletele de avion.

Revolut suportă conturi în 25 de monede şi plăţi oriunde în lume la cursul valutar interbancar.

„Oriunde călătoreşti în lume, prin comisioane şi taxe de schimb valutar pierzi 50 de euro la fiecare 500 de euro cheltuiţi. Clienţii noştri au economisit 200 de milioane de euro în taxe şi comisioane bancare, în cei trei ani de când existăm. Revolut este gratuit, dar pentru card treubie să achiţi suma de 27 de lei. Clienţii comuni cu Fly Go nu vor mia plăti această sumă şi vor achiziţiona vacanţe de la Fly Go la preţuri preferenţiale”, a explicat Irina Scarlat, country manager Revolut România.

Revolut şi-a lansat recent operaţiunile pe piaţa din România, ca alternativă digitală la serviciile bancare tradiţionale.

Te-ar mai putea interesa și
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS)....
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând din acest an
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând ...
Agricover Holding, un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european, lider de piață în România, ...
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător ...
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...